Tom Cruise, recordul carierei! Câte milioane de dolari a strâns Top Gun în primul weekend la cinema

Ultima actualizare:

Cu doar o lună înainte să împlinească vârsta de 60 de ani, Tom Cruise a stabilit recordul carierei, în primul weekend în care filmul Top Gun a rulat în cinematografe. Continuarea peliculei din 1986 a dat lovitura la box office, depășind toate așteptările posibile.

Lansarea filmului a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei de coronavirus, dar, la finalul lunii mai, fanii au avut avea ocazia să-l vadă din nou în acțiune pe Tom Cruise în rolul memorabil al aviatorului Pete Mitchell „Maverick”. 

Într-un peisaj dominat mult prea mult de filmele cu supereroi, celebrul actor a reușit cea mare cascadorie din cariera lui. Tom Cruise a mizat pe faptul că un film de modă veche poate încă să adune mii de oameni în sălile de cinema. Iar primul weekend a confirmat pariul făcut de starul de la Hollywood. Pelicula Top Gun: Maverick s-a transformat instant într-un blockbuster, filmul strângând în primele zile mai multe milioane de dolari decât orice premieră din lunga carieră a lui Tom Cruise, conform Variety.

Citește și: Tom Cruise, eclipsat de Kate Middleton, la premiera filmului „Top Gun: Maverick”

Cât milioane de dolari a strâns Top Gun în primele zile la cinema? Tom Cruise a dat lovitura cu noul său film

În cele din urmă, superstarul din filme precum Misiune Imposibile, Jerry Maguire sau Magnolia a intrat în „clubul” actorilor cu filme care strâng 100 de milioane de dolari în primul weekend la cinema.

 "Top Gun: Maverick" a rulat în 4735 de săli de cinema din Statele Unite ale Americii. Noul film al lui Tom Cruise a reușit să câștige 153 de milioane de dolari în weekend-ul precedent. Totalul reprezintă doar sumele strânse în cinematografele din SUA. 

Este un nou record la box office pentru reputatul actor. Astfel, Tom și-a depășit performanța stabilită cu filmul War of the Worlds, din 2005. Pelicula respectivă colectase 64,8 milioane de dolari. 

Top Gun a strâns peste 150 de milioane de dolari, în primul weekend la cinema

Pe lângă faptul că filmul reprezintă un nou record în cariera lui Tom Cruise, Top Gun are parte una dintre cele mai bune performanțe de după perioada pandemiei.  Doar peliculele “Spider-Man: No Way Home” (260 milioane de dolari) și “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (187 de milioane de dolari) au făcut mai mulți bani în primele zile de la premieră.

Filmul Top Gun: Maverick poate fi văzut și în cinematografele din România, din 27 mai. Pe lângă Tom Cruise, printre vedetele din distribuţie se numără Miles Teller, Jennifer Connelly, Monica Barbaro, Val Kilmer, Jon Hamm şi Glen Powel.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
george burcea andreea balan fetitele ELLA CLARA jpg
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net