4 vedete care au renunțat la carne. Ce motive au avut și cum se simt acum

Mai multe vedete autohtone au renunțat la carne, iar unele dintre ele chiar și la produsele lactate. Este vorba despre Anca Țurcașiu, Irina Loghin, Ioana Ginghină și Paula Seling.

anca turcasiu png
Anca Țurcașiu

Anca Țurcașiu: "N-am fost o carnivoră de fel"

Anca Țurcașiu ( 51 ani) a renunțat la carne în anii '90. De atunci sunt aproape 30 de ani. Cântăreața spune că acest stil alimentar a devenit pentru ea un mod de viață. "N-am fost o carnivoră de fel. Nu a avut legătură cu a fi mai sănătoasă sau a arăta într-un fel. Este un mod de viață această alimentație, dar eu nu dau sfaturi nimănui. Fiecare are anumite pofte, anumite plăceri. Mănânc din când în când pește. Mi-am dat seama că nu-mi place carnea și am renunțat la ea", a spus recent, Anca Țurcașiu, la PRO TV.

Ea declară că nu s-a omorât niciodată după produsele din carne, pentru că nu îi plăceau, pur și simplu. „Mâncam doar ce puteam alege de pe masă fără carne, pentru că nu-mi plăcea. Ulterior s-a dovedit că analizele mele erau foarte bune și am mers pe drumul ăsta și mă simt foarte bine. Aș vrea să dau timpul înapoi, să mănânc carne dimineața, la prânz și seara și să văd care-i diferența. Este imposibil", a mai continuat artista.

ioana ginghina chiftele jpg
Ioana Ginghină

Ioana Ginghină "s-a molipsit" de la fiica ei

Actrița Ioana Ginghină (44 ani) a renunțat la carne de mai bine cinci ani. Vedeta este de părere că regimul bazat pe proteină vegetală este mult mai benefic pentru organism. Ruxandra, fiica actriței și a lui Alexandru Papadopol, în vârstă de 14 ani, a adoptat prima stilul vegetarian, iar mama sa a urmat-o, la scurt timp. „Eu găteam mai mult pentru Ruxandra. Am realizat că eram oricum și noi vegetarieni, mâncam ce era în frigider și în frigider nu mai era carne demult. Oricum, eu nu eram carnivoră”, a spus Ioana Ginghină.

Paula Seling, vegană cot la cot cu soțul ei

Paula Seling (43 ani) a renunțat la carne împreună cu soțul ei, Radu Bucura, în urmă cu 10 ani, după ce au vizionat un reportaj despre industria cărnurilor și au văzut cum sunt tratate animalele. Însă, de doi ani de zile, ei au renunțat și la lactate și pește. Practic, cei doi soți se hrănesc numai cu legume și verdețuri. Artista spune că așa își menține greutatea, în plus acestea sunt sănătoase pentru organism.

paula seling jpeg
Paula Seling

"Eu am descoperit că dacă mănânc 60% salate și crudități mi-este foarte bine și este puțin probabil să mă îngraș. Suntem foarte riguroși în ceea ce privește regimul nostru, atât soțul meu, cât și eu, ne-am hotărât deodată și cumva ne sprijinim reciproc”, a spus Paula Seling, la Antena Stars.

Irina Loghin a renunțat la carne după o experiență neplăcută

Irina Loghin (82 ani) a renunțat la carne în urmă cu peste 40 de ani, după o experiență nefericită, într-un turneu cu Benone Sinulescu și Ionel Budișteanu. Însă nici sacrificarea animalelor nu i-a plăcut niciodată. "Am asistat mai demult la sacrificarea unui mieluț și mi s-a rupt sufletul, efectiv", spune artista pentru Click!.

irina loghin 1 jpeg
Irina Loghin

La Sibiu, într-un turneu, în 1979, am stat la masă cu Benone şi alţi colegi la un restaurant. Eu am comandat un grătar de vită și am făcut o intoxicație alimentară. Când am urcat pe scenă mi s-a făcut rău. Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budişteanu. Am început să ameţesc și să văd niște steluţe în faţa ochilor. Tineţi-mă că mă prăbuşesc, i-am spus maestrului Budisteanu. Efectiv mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital. De atunci, nu am mai pus gura pe carne. Au trecut 43 de ani. De atunci consum doar pește", ne-a spus Irina Loghin. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Dorian Popa
FotoJet jpg
laurentiu reghecamp corina caciuc luca si asiana peng
image png
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (4) jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
sotie cumpanasu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
laurentiu reghecamp corina caciuc luca si asiana peng
FotoJet jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (6) jpg
image png
catalin maruta andra jpg
FotoJet (1) jpg