A murit mama Iulianei Tudor. Mesajul emoționant postat de vedetă, pe conturile sale de Social Media: „Mama a fost și va fi...”

În data de 8 noiembrie 2023, s-a stins din viață, mama Iulianei Tudor, Elena Tudor.  Moartea a survenit brusc și total neașteptat, în urma unui stop cardiac. Mama Iulianei avea 69 de ani împliniți, și nimic nu a prevestit această tragedie.

Cu adâncă tristețe vă transmit că mama mea s-a stins din viață pe 8 noiembrie, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. A fost o femeie cu totul specială. Un om care și-a trăit viața frumos, luptând în fiecare zi cu o neputință fizică extrem de grea. A ales să trăiască demn, să nu împovăreze pe nimeni cu durerea ei, să fie soție și mamă și să ofere sprijin tuturor celor din jur. A fost un OM-Lumină, așa cum foarte frumos a spus, la slujba înmormântării, preotul nostru paroh, David. Pentru mine a fost și va fi în continuare cea mai puternică ființă și sunt fericită că sunt fiica unei luptătoare pentru Viață! Îi mulțumesc pentru ceea ce sunt, căci ea mi-a dăruit enorm: Viață, Dragoste, Îndrumare și Educație, așa cum doar un părinte dedicat în totalitate copilului său face! Alături de tatăl meu îndurerat, vă mulțumim pentru gândurile bune și pentru mesajele de condoleanțe, care ne aduc alinare. Ne rugăm pentru sufletul ei și știm că va rămâne în permanență cu noi, ocrotindu-ne acum din cer, așa cum a făcut-o și pe pământ! 

Dumnezeu să o odihnească! 

Rog pe toți colegii din media să trateze subiectul cu normalitate și decență. Vă multumesc!”, este mesajul transmis de Iuliana pe contul său de Facebook.

Înmormântarea a avut loc la casa părintească a vedetei TV, în prezența familiei, a prietenilor și a colegilor apropiați. Mama sa a fost prezentă în public pentru prima și ultima dată la evenimentul de lansare a cărții fiicei sale, „Fericirea nu costă nimic”, care a avut loc pe data de 26 octombrie, la Artmark. Acolo a fost și ultima secvență de fericire pe care a trăit-o alături de Iuliana și de cei dragi. 

„Mama a căzut pur și simplu din picioare, în casă”

În cartea apărută a Editura Univers, „Fericirea nu costă nimic”,  Iuliana Tudor a dedicat pagini bune povestii mamei sale, fără să știe ce se va întâmpla la doar câteva zile de la lansare, iar astăzi, acele pagini capătă o cu totul și cu totul altă valoare.

Cu siguranță, mama Iulianei va rămâne în memoria tuturor celor care au cunoscut-o ca fiind un om generos, altruist, hotărât, senin, și, mai presus de toate, demn.  

În cartea sa, Iuliana Tudor a povestit cum a crescut alături de mama sa, care a avut probleme de sănătate, încă de când vedeta era mic copil. Cu părere de rău, prezentatoarea TV scoate la iveală trăirile ei de copilă, amintirile sale, dar și faptul că a rătăcit singura poză cu mama ei stând în picioare și ținând-o de mână.

La vârsta de 27 de ani, după o săptămână de dureri mari de spate, mama a căzut pur și simplu din picioare, în casă, și nu s-a mai putut ridica. A fost dusă de urgență la spital, unde i-au descoperit o infecție puternică a coloanei vertebrale, care îi paralizase picioarele. A fost operată și au urmat doi ani de recuperare. Pentru că era tânără și avea, altminteri, un organism puternic, mama a reușit să se recupereze parțial de pe urma  paraliziei, reluându-și oarecum mobilitatea. Când a venit acasă, se deplasa cu ajutorul a două bastoane, iar pe distanțe mari, în căruciorul cu rotile. De atunci pentru mine aceasta a fost normalitatea în ceea ce o privește”, a povestit Iuliana Tudor despre încercările ei  și durerea pe care a simțit-o pentru faptul că mama ei a fost chinuită de boală.

„O fotografie pierdută, un jurnal dispărut, o dragoste fără viitor”

Atunci când mama ei era la spital, de Iuliana Tudor aveau grijă bunicii dar și tatăl ei, care nu o scapă din ochi și era un adevărat stâlp al casei.

Am stat la bunicii mei toată perioada în care mama s-a luptat să-și câștige dreptul la viață în continuare, că să-și poată crește copilul, să ducă până la capăt ce avea de făcut pe pământ, când ajungeam să locuiesc la Băicoi, tata mă lăsa uneori în grija bunicii Aurica, mama lui, sau cu Greta,  sora mai mică a mamei.

Mama s-a întors de la spital când eu aveam vreo  cinci ani. Mi-e foarte greu, dacă aș face vreun exercițiu de memorie, să spun care este prima mea amintire cu mama. Am căutat înăuntrul meu o amintire îndepărtată despre ea, încercând să mi-o imaginez în picioare lângă mine. Dar eu nu am această amintire. Există o singură poză pe care mi-o amintesc cu mama, stând în picioare, țînându-mă de mână. Dar fotografia asta s-a pierdut”, spune Iuliana Tudor în prima ei carte, „Fericirea nu costă nimic”, despre această perioadă nu tocmai fericită din viața ei, dar care a călit-o și a pregătit-o oarecum pentru viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net