Actorul ce și-a prevestit moartea. S-a iubit cu o colegă de scenă și a murit la 43 de ani

Ultima actualizare:

Dinu Manolache, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, s-a stins din viață la vârsta de 43 de ani, răpus de o boală necruțătoare. Născut pe 13 mai 1955, Manolache a avut o carieră remarcabilă, chiar dacă scurtă, lăsând o amintire de neșters în inimile celor care l-au cunoscut și admirat.

Actori români. Foto: captură video.
Actori români. Foto: captură video.

Actorul a debutat în televiziune în 1983

Dinu Manolache a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1980, la clasa profesorului Octavian Cotescu, de la care a „furat” meserie. A debutat în televiziune în 1983, în adaptarea TV "Hangița" după piesa lui Carlo Goldoni. Pe scena Teatrului Mic, s-a remarcat în roluri memorabile, precum Ligurio din "Mătrăguna" de Niccolo Machiavelli și Jean din "Mitică Popescu" de Camil Petrescu.

Dragostea pentru Rodica Negrea

În timpul facultății, Manolache a întâlnit-o pe Rodica Negrea, colega sa de scenă, care avea să-i devină parteneră de viață. Cei doi s-au cunoscut, s-au îndrăgostit și au rămas împreună până la moartea prematură a actorului. Negrea mărturisea într-un interviu că evitau să joace împreună pe scenă, având stiluri diferite, dar această diferență aducea o căldură și o energie aparte spectacolelor în care colaborau.

"Pe scenă am evitat să fim împreună, eram diferiți ca stil. Am jucat împreună în „Niște țărani“ de Dinu Săraru și în „Scaunele“ de Eugène Ionesco. Ca tipologie eram foarte diferiți, de aceea când lucram cu el ieșeau scântei. Dar așa scoteam la iveală acea căldură care dă viață situației".

Dinu Manolache a fost și asistent universitar la IATC București, la clasa profesorului Mircea Albulescu, unde a regizat și a scris scenarii pentru piese interpretate de studenți. În 1990, a jucat în "Campioana" de Elisabeta Bostan, iar în 1994, a apărut în ecranizarea lui Dinu Cernescu după comedia "Titanic vals" de Tudor Mușatescu.

Actorul este cunoscut și pentru rolul său din seria a doua a celebrului film "Lumini și umbre", unde a jucat alături de nume mari ale cinematografiei românești, precum Gina Patrichi, Ilarion Ciobanu, Adrian Pintea și Gheorghe Dinică.

Și-a prevestit moartea

Dinu Manolache. Foto: arhiva.
Dinu Manolache. Foto: arhiva.

Manolache a vorbit deseori despre sfârșitul pe care îl simțea aproape. Soția sa, Rodica Negrea, a declarat: "A fost atât de bun și de frumos, chiar și în momentele în care vorbea despre sfârșitul pe care îl simțea. A plecat atât de repede dintre noi…"

Dinu Manolache a murit pe 3 septembrie 1998, lăsând în urmă o familie iubitoare și o carieră artistică de neuitat.

Fiica lui Dinu Manolache îi calcă pe urme

Ilinca Manolache, fiica lui Dinu și a Rodicăi Negrea, s-a născut pe 1 august 1985 și a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 2008. Continuă tradiția artistică a familiei, fiind apreciată pentru talentul său și pentru moștenirea lăsată de tatăl ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
banner theo rose png
andreea sasu philipp plein colaj instagram jpg
grasu xxl facebook jpg
jon landau captura video jpg
Click! a stat de vorbă cu Catrinel Sandu imediat cum vedeta a ajuns în țară!
maluma 5 jpg
Roxana Vancea și soțul ei, Dragoș, le-au fost alături Andei Adam și lui Joseph, la nunta lor de sâmbătă trecută
iulia vantur salman khan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net