Actorul celebru care a iubit cu adevărat la 60 de ani. A fost poștaș, iar România întreagă l-a adorat

Gheorghe Dinică, unul dintre cei mai iubiți și respectați actori români, a fost un om cu o poveste de viață impresionantă. S-a stins din viață pe 10 noiembrie 2009, la vârsta de 75 de ani, lăsând în urmă o moștenire artistică de neegalat și amintiri prețioase pentru cei care l-au cunoscut și admirat. În ultimii 15 ani ai vieții, Dinică și-a găsit liniștea și fericirea alături de femeia pe care o iubea, Gabriela Georgeta, demonstrând că iubirea adevărată poate fi descoperită la orice vârstă.

Gheorghe Dinică. Foto: arhiva.
Gheorghe Dinică. Foto: arhiva.

„Purtam pantofi cu talpa de lemn"

Gheorghe Dinică s-a născut, într-o iarnă, în cartierul Giulești din București, în perioada tulbure a războiului. A copilărit într-o lume dificilă, marcată de lipsuri și pericole. „Nu aveam costumație contra frigului. Purtam pantofi cu talpa de lemn. Am fost un copil liber, năzdrăvan, curios, crescut pe stradă și, de prieteni, mai degrabă decât de familie”, povestea actorul despre copilăria sa.

A descoperit magia cinematografiei în acei ani grei, iar această pasiune avea să-i definească întreaga viață. După ce a lucrat ca poștaș și a distribuit presa, Gheorghe Dinică a reușit să intre la Academia de Teatru abia din a treia încercare. Cu toate acestea, odată ce și-a început cariera, a devenit rapid unul dintre cei mai talentați și respectați actori din România.

Reputația de „cel mai mare «rău»”

Gheorghe Dinică a jucat în peste 70 de filme, fiind adesea distribuit în roluri de personaje negative, un aspect ce i-a adus supranumele de „cel mai mare «rău» al cinematografiei românești” din partea colegului său, Horațiu Mălăele. „Când intra pe platourile de filmare, toți actorii rămâneau încremeniți: actorii tineri, figurația, echipa tehnică, toți deveneau inhibați de prezența lui Dinică”, declara regizorul Andrei Blaier, subliniind astfel impactul și prezența magnetică a actorului.

Și-a găsit adevărata dragoste la 60 de ani

La vârsta de 60 de ani, Gheorghe Dinică și-a găsit liniștea sufletească și fericirea alături de Gabriela Georgeta, femeia care a adus ordine în viața sa dezordonată. „Un rol foarte important îl are înțelegerea pe care o avem unul pentru celălalt, în afară de simpatiile reciproce fără de care nu ne-am fi adunat... E o femeie care are o relație clară cu viața și care a făcut ordine în dezordinea existenței mele”, spunea Dinică despre soția sa.

Povestea lor de iubire a început într-un mod neobișnuit. Georgeta l-a invitat pe Dinică la cină, intrigată de faptul că nimeni nu părea să aibă curajul să-l supere pe marele actor. Aceasta a fost începutul unei relații care a durat 15 ani, până la moartea lui Dinică.

Gheorghe Dinică a fost nu doar un actor extraordinar, ci și un om cu o inteligență ascuțită și un simț al umorului deosebit. Colegii și prietenii săi, inclusiv Marin Moraru, cu care a copilărit în același cartier, Giulești, l-au admirat și respectat profund. „Gheorghe Dinică a fost de departe prietenul lui cel mai bun”, afirma Lucia Popescu Moraru, subliniind legătura strânsă dintre cei doi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (5) jpg
banner dan ciotoi generic png
image png
555 (16) jpg
image png
Banner vedete la plajă
banner Livia Graur
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net