Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani

Alexandru Giugaru, unul dintre cei mai populari și talentați actori români, rămâne o figură marcantă în istoria teatrului și cinematografiei românești. Cu o carieră impresionantă și o viață personală plină de evenimente, Giugaru a lăsat o amprentă puternică în inimile publicului.

Alexandru Giugaru. Foto: arhiva.
Alexandru Giugaru. Foto: arhiva.

O carieră de excepție

Născut pe 23 iunie 1897, în Huși, Alexandru Giugaru a fost atras de lumea teatrului încă de la o vârstă fragedă. Impresionat de artiștii pe care îi vedea la o berărie din orașul său natal, el și-a dorit să devină unul dintre ei. De-a lungul carierei sale, Giugaru a cunoscut succesul și recunoașterea, devenind unul dintre cei mai apreciați actori ai vremii sale.

În oraşul meu natal, Huşi, prin anii 1906—1907 exista o berărie, cu numele „La pivniceru" , unde veneau fel de fel de artişti. Printre aceştia, şi un oarecare Iorgu Tomescu: purta joben şi floare alb la buton. Cânta cuplete şi spunea monoloage. Tata obişnuia să mă ia cu el, că şi lu îi plăceua artiştii. Nu mi-am mai luat gândul de la Iorgu Tomescu şi mi-am spus, în sinea mea, că aista e cel mai mare om, ca el trebuie să ajung. Mai târziu a venit şi Tănase... Huşiul a însemnat primul meu gând, primul meu imbold către teatru”, spune în revista Teatrul din 1978.

Cu toate că a fost căsătorit de nouă ori, viața sentimentală a lui Alexandru Giugaru a fost una tumultuoasă. Atras de femei tinere, el a avut relații cu partenere de viață mult mai mici decât el. Prima sa soție, aceasta avea pe atunci 17 ani, a fost doar începutul unei serii de căsătorii și aventuri romantice.

Era cu vreo 30 de ani mai mică decât tata. Întotdeauna a avut femei mai tinere. Nici el nu mai ştia, la un moment dat, câte neveste avea. Din ceea ce mi-a povestit, legal, tata a avut nouă neveste. La un moment dat, uitând că nu e divortaţ de una dintre ele - o tipă din Timişoara sau din Cluj – s-a însurat cu alta în Bucureşti. Şi s-a trezit că este bigam!”, a povestit fiica acestuia.

Un talent remarcabil și un artist popular

Giugaru a fost un actor apreciat nu doar pentru carisma sa, ci și pentru talentul și devotamentul său față de artă. El a fost considerat un artist popular, reușind să impresioneze publicul prin realismul și autenticitatea sa scenică. Cu o carieră ce a cuprins roluri într-o varietate de piese și filme, Giugaru și-a câștigat locul în inimile a milioane de spectatori.

Alexandru Giugaru a fost mult mai mult decât un simplu actor - el a fost o legendă a scenei românești, un maestru al artei interpretative și o sursă de inspirație pentru generații întregi de artiști. Viața sa captivantă și cariera sa excepțională rămân un etalon al excelenței în teatru și cinematografie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
 Betty Salam și Cătălin la Asia Express  Antena 1
banner Ozana Barabancea png
Raluca badulescu jpg
banner ana bodea 2 png
saveta bogdan  jpg
film jpg
scena teatru jpg
8 elena carstea 2018 3 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net