Actorul român care a rămas repetent, dar a avut un succes răsunător pe marile scene. Nu i-a plăcut școala și a rămas orfan de mamă la 6 ani

Puiu Călinescu a fost un actor și regizor român remarcabil, născut pe 19 noiembrie 1944 și decedat pe 14 ianuarie 2012. Este cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele și serialele românești, fiind considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale.

Puiu Călinescu a fost un actor și regizor român remarcabil / foto: captura Youtube
Puiu Călinescu a fost un actor și regizor român remarcabil / foto: captura Youtube

Marele actor a venit pe lume în inima cartierului Grivița, ca fiu al celebrului actor Jean Tomescu. Copilăria i-a fost marcată de absența mamei sale, care a pierit prematur la vârsta de doar 23 de ani, lăsându-l în grija bunicii din partea mamei.

Puiu Călinescu a avut o copilărie grea, marcată de sărăcie

Crescând într-un mediu modest, în care mama sa lucra la o fabrică de țigarete, Puiu nu a manifestat un interes deosebit pentru școală, ajungând să repete un an de studiu.

În adolescență, Puiu a fost nevoit să-și asume responsabilități și să-și croiască un drum în viață. Situația s-a complicat atunci când unchiul său, sub a cărui grijă se afla, l-a forțat să caute un loc de muncă, amenințând că nu-i va mai oferi hrană.

Aceste detalii despre începuturile tumultuoase ale actorului au fost aduse în atenție chiar de el însuși într-o emisiune TV din 1996, cu puțin timp înainte de trecerea sa în neființă.

În 1948 a devenit membru al trupei de teatru „Constantin Tănase”

Puiu Călinescu a debutat în lumea teatrului prin apariții în "revistele" cinematografice, care pregăteau publicul pentru filmele ce urmau să fie proiectate în sălile de cinema. Începând cu anul 1948, a devenit membru al prestigioasei trupe a Teatrului de Comedie "Constantin Tănase", instituție care i-a asigurat consacrarea și căreia i-a rămas fidel pe tot parcursul vieții sale.

În spectacolele de pe Calea Victoriei, Puiu Călinescu a fost atât autorul, cât și protagonistul unor comedii memorabile, precum "Un băiat de zahăr ars", "Trăsnitul meu drag", "Idolul femeilor" și altele, care au cucerit publicul timp de decenii.

Cu un talent incontestabil pentru umor, a reușit să creeze personaje unice care aduceau zâmbetul pe buzele spectatorilor încă de la apariția sa pe scenă. Prin creația sa, a devenit un fel de versiune românească a celebrului actor Louis de Funès.

Dar poate cel mai cunoscut rol al său a fost cel al lui Trandafir din indimenticabilul serial "Brigada Diverse (B.D.)", în care a jucat alături de alte mari nume ale scenei românești precum Dem Rădulescu, Jean Constantin, Toma Caragiu și Ștefan Bănică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net