Interviu cu Gina Pătrașcu: «M-am întâlnit cu Puiu Călinescu, care era nervos»

Ultima actualizare:

Gina Pătrașcu, artista din Generația de Aur, încă este apreciată de publicul din România, la peste doua decenii de când a părăsit țara. Artista a vorbit în exclusivitate pentru Click!

Cântăreața Gina Pătrașcu
Cântăreața Gina Pătrașcu

Cu Gina Pătrașcu ne-am întâlnit la Teatrul de Revistă ‘’Constantin Tănase’’ și nu am ratat ocazia de a o invita la un interviu deschis despre artă, publicul din România, viața din afara țării și familia sa. Vizibil emoționată, Gina Pătrașcu ne-a povestit cum este să fii în fața publicului din România, după 23 de ani.

Vezi și: Suferinţele lui Puiu Călinescu: şi-a pierdut mama când avea cinci ani, apoi şi fiica, a fost bătut şi umilit

Cum vă simțiți, din nou, alături de public?

Așa relaxant nu este, pentru că sunt în fața publicului după multă vreme. Vin din Germania, pentru că acolo locuiesc, dar am ajuns aici, iar pe lângă faptul că sunt copleșită de activitatea în sine, mă simt și onorată să fiu pe scenă.

Este foarte emoționant, pentru că publicul nu m-a mai văzut de 23 de ani de când am plecat din țară. Am mai apărut, însă cu orchestră, live, la acest nivel, de foarte multă vreme nu am mai făcut.

Iată și: Mormântul lui Puiu Călinescu, lăsat în paragină și invadat de buruieni. S-au împlinit 24 de ani de la moartea actorului

Vă era dor de publicul din România?

Normal că da! Cine ne-a susținut ani de zile? Publicul te ridică, publicul te coboară. Pe Facebook sunt mulți nostalgici care spun că ar vrea să mă vadă, iar eu pentru public am tot respectul și considerația.

Cine simțiți că vă apreciază mai mult? Publicul din România sau cel din Germania?

Publicul din Germania este format tot din români, pentru că eu organizez acolo spectacole pentru Diaspora. Normal că se întâmplă să mai vină și nemți căsătoriți cu românce. Acolo am înființat o asociație culturală numită ‘’România’’, iar eu fiind consilier artistic, am invitat aproape toți artiștii români, practic, publicul, pentru mine, e același. Este încântător să fii înconjurat tot de-ai tăi.

Citește și: 22 de ani fără Puiu Călinescu. Rolul Trandafir din seria B.D. l-a făcut nemuritor

Este prețuirea publicului din Diaspora mai mare decât a celui din România pentru artiști?

Îi văd rar și vă dați seama că nu le venea să creadă că vor veni pe scenă personalități ca Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Iurie Darie. Veneau să vadă dacă e adevărat că vin acolo. După spectacole, artiștii rămâneau să facă poze, să pună mâna pe ei și erau foarte încântați. Este foarte drăguț!

S-a schimbat ceva în privința muzicii, artei, perioada aceasta?

S-au schimbat multe numai de când am plecat eu și muzica a luat o altă turnură. În primul an când m-am întors în concediu nu am știut ce ascult la radio. Am zis că nu mai înțeleg nimic. Fiecare perioadă cu vârsta, fanii ei. Nu poți analiza și critica pe nimeni. Unii putem fi considerați demodați, dar nu vreau să comentez prea mult.

Cum arată o zi din viața dvs.?

Dacă este liniștită, adică fără organizare de evenimente, este cam așa. Eu locuiesc singură, îmi fac programul cum vreau. Mă ocup de ale casei, cumpărături, ies cu prietenii. Fata mea locuiește aproape de mine, dar abia ne vedem, însă vorbim foarte mult la telefon. Ea locuiește pe o stradă centrală, unde vin tot felul de turiști să fotografieze peisajele. Este foarte frumos!

Mai vezi și: Serial Click! Meserii care mor: Cizmarul care i-a încălţat pe Arşinel şi Puiu Călinescu

O întâmplare care v-a marcat, care v-a schimbat cariera?

Sunt mii, chiar acum discutam cu cineva. Aveam spectacol cu Puiu Călinescu la teatru, dar și filmare la televiziune. Eram îmbrăcată și machiată de câteva ore, pentru că grupul dinaintea mea nu era mulțumit și tot repeta la TVR.

La un moment dat, am spus că eu plec, dar până am plecat până au terminat. De nervi, am simțit că mi se mișcă mușchii feței. Am cântat, era o piesă lentă și lungă, iar eu credeam că se vede că mi se mișcă fața de nervi.

Iată și: George Stanca râde acum în Ceruri cu Puiu Călinescu

După ce am cântat, nici nu m-a interesat dacă a ieșit bine, am plecat la Teatrul Constantin Tănase. Acolo m-am întâlnit cu Puiu Călinescu, care era nervos că n-am venit la timp. Nu înțelegea nimeni de ce te duci la televiziune dacă ai contract cu teatrul.

A fost o situație neplăcută, că nu erau telefoane. Partenerul meu fiind om de teatru, Horia Șerbănescu, știa că este pericol dacă nu ajungem, însă până la urmă am ajuns.

Dacă nu era muzica, ce ar fi fost?

Eu spun că mi-aș fi dorit să studiez filologia și să fiu profesoară de română, dar deja din clasa a 6a am început să studiez pianul și să fug dintr-o parte în alta. Dacă nu era muzica, probabil asta aș fi făcut.

Cariera unei artiste

Citește și: Cele mai curajoase 10 ținute ale Marinei Voica. La 82 de ani e “Miss Eleganța”

Gina Pătrașcu face parte din Generația de Aur ce și-a încântat fanii ani de zile cu vocea sa. Pe lângă spectacolele pe care le-a susținut, artista a avut sute de apariții televizate și numeroase melodii înregistrate.

Cântăreața a câștigat diferite premii în cariera sa, printre care trofeul ‘’Steaua fără nume’’ și premiul I la Festivalul de la Mamaia.

Din anul 1999, cântăreața s-a mutat în Germania, unde este consilier artistic al Asociaţiei Culturale România, pe care a înființat-o

Citește și: Corina Chiriac, Stela Enache și Irina Loghin fac furori cu siluetele. Care sunt secretele lor

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg