Am aflat secretul Elisabetei Lipă! Cum reușește să se mențină în formă: „În general fac...”

#Exclusiv Click!

Elisabeta Lipă (58 ani) se menține într-o formă de zile mari! Cu toate acestea, fosta mare canotoare a României, nu mai are timp să se antreneze ca odinioară, însă nu a renunțat definitiv la sport.

Are o bicicletă eliptică, care o ajută să facă mișcare, iar atunci când vine vorba de alimentație, nu are restricții și își permite să se răsfețe cu orice. 

Care este secretul Elisabetei Lipă? Cum vă întrețineți, mai aveți timp de sport?

Nu există niciun secret,  asta ține de fiecare cum vrea să arate, important e să fim sănătoși, că de aici pleacă toate. Sănătatea te ajută să te menții, să ai tonus. Nu mai fac mișcare, nu mai fac antrenament, cum făceam, când făceam sport. Dar fac mișcare pentru mine și anume: nu merg la sală, am acasă o eliptică, și fac 50 de minute pe această eliptică, fac exerciții, stretching pentru că articulațiile, normal, se „gripează", dacă nu ai grijă de ele. Asta fac! Având în vedere că am acasă această posibilitate să mă mișc, mă mișc de câte ori vreau eu, depinde de stare. În general fac sport dimineața, atunci e cel mai bine. Mă trezesc, îmi beau cafeaua, mă mișc o oră, după care îmi văd de treabă. Când am program dis de dimineață, atunci vin seara! Dacă sunt foarte obosită, atunci fac doar stretching. Când sunt în tonus, îmi vărs nervii și pe eliptică.

Face sport singură, acasă

Aveți restricții în ceea ce privește alimentația?

La alimentație, eu de fel nu sunt gurmandă, și atunci pot să mă limitez și la cantitate și,  în general, nu mănânc foarte multă carne, sunt mai mult pe lactate, pe fructe. Dacă scap puțin altfel decât sunt obișnuită zi de zi, atunci a două zi iau măsuri. Tot timpul mă raportez la haine, dacă hainele încep să strângă, atunci clar nu ajung până acolo, dar dacă se întâmplă lucrul ăsta, atunci iau măsuri. Am făcut sport atât de mulți ani, coloana este foarte șubredă, am stresat-o 24 de ani de activitate și trebuie să am grijă de ea. Orice kilogram pe care îl pui pe coloană se simte și eu încerc să evit acest lucru!

Gătiți acasă?

Gătesc acasă, cu siguranță gătesc acasă, dar nu pot să spun că am produse interzise. Nu am nimic interzis, mănânc ce îmi place. Ce nu îmi face bine, nu mănânc!

În perioada în care făceați sport, ați făcut multe sacrificii din acest punct de vedere?

Niciodată! Acum fac mai multe sacrificii, pentru că trebuie să renunț la cantitate. Cât am făcut sport, am mâncat după un meniu pe care mi-l făcea medicul, avea nutriționista la lot care ne făcea meniuri și, în bucătăria din baza sportivă, se ținea de acest meniu. Niciodată nu am avut restricții alimentare pentru că, cu cât restricționezi, cu atât pofta este mai mare. Când totul este la liber, important este să știi să păstrezi cantitatea.

Îi lipsește viața de cantonament

Vă lipsește ceva din acea perioadă în care făceați sport? Sau, dacă ar fi să o luați de la capăt, tot același lucru ați alege?

Da, viața de cantonament îmi lipsește! Era foarte frumos! Performanța este grea, cere foarte multe sacrificii, dar este foarte frumoasă! Acolo știi că ai antrenament, de acolo te duci la masă, ai program de somn. N-am mai dormit... Rar de tot mi se întâmplă, și când dorm la prânz, îmi aduc aminte că nu am mai dormit de când eram în cantonament.

Ce pregătiți, de acum încolo, pentru perioada care urmează?

Eu am foarte multe proiecte, pentru că trebuie să avem o viață activă, iar eu merg pe principiul că trebuie să dăm înapoi, măcar jumătate, din cât ne-a dat nouă sportul de performanță și să fac pentru sportivii noștri ceea ce nu au făcut alții pentru mine. Și am ajuns la o performanța în care avem un lot foarte numeros, care pe cât este de valoros, pe atât este și foarte costisitor, și pentru asta, niciodată banii pe care ți-i dă statul român, nu sunt suficienți și trebuie să știi să te descurci. Eu mă bucur că Federația are, la ora actuală, în jur de 20 de sponsori care ne susțin.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net