Amalia Năstase, semnal de alarmă! „Niciodată nu m-aș trata într-un spital din România!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Vedetele s-au pus în slujba luptei împotriva cancerului la sân. Amalia Năstase, Andreea Esca și Mihaela Geoană vor da pe 11 iunie startul cursei caritabile „Race for the Cure România”, alături de o serie de învingătoare în lupta cu temuta maladie.

Tradiționala cursă caritabilă "Race for the Cure România", este organizată de Fundația Renașterea, patronată de Mihaela Geoană, pe 11 iunie la București și include probe de alergare, plimbări de 5 km sau de 1 km cu punct de start şi de sosire la Stadionul Naţional Arcul de Triumf.

Mihaela Geoană, președintele fondator al Fundației Renașterea, a anunțat, marți 30 mai, evenimentul printr-o conferință de presă susținută alătrui de vedete precum Andreea Esca, Amalia Năstase, Andreea Raicu, Lora, Adelina Pestrițu și Horia Brenciu.

O mare parte dintre aceste vedete vor participa și ele la cursa caritabilă din 11 iunie. Andreea Esca va veni împreună cu mai mulți prieteni la cursă, fiica sa Alexia Eram fiind plecată la „America Express”.

Amalia Năstase: „În România se moare cu zile!”

Amalia Năstase este implicată și ea de ani de zile în această luptă susținută împoriva cancerului la sân și le îndeamnă pe femei să-și facă analizele la timp. Pe de altă parte, fosta soție a lui Ilie Năstase a tras un serios semnal de alarmă către autorități privind sistemul medical românesc aflat aproape de colaps.

"E un lucru știut deja că în România se moare cu zile în spitale. Eu, una, dacă aș fi dignosticată cu o boală gravă nu m-aș trata în România.

Nu este vorba despre medici, căci medicii noștri sunt foarte buni și tratează și în  afară. Este vorba despre sistem care este defectuos. Noi, în România, nu avem aceleași posibilități să tratăm cancerul precum afară. De aceea este bine ca femeile să meargă la analize, pentru a descoperi cancerul în fază cât mai incipientă", este de părere Amalia Năstase.

Cristiana Copos, implicată în proiect încă de la început

Pe lângă prezența la cursa fizică din București, ediția din acest an a „Race for the Cure România” va da posibilitatea locuitorilor din alte orașe din țară sau din diaspora să susțină și să doneze pentru femeile din România pentru prevenția și combaterea cancerului de sân și de col uterin.

Andreea Esca, Andreea Raicu, Cristiana Copos și Mihaela Geoană luptă pentru aceeași cauză
Andreea Esca, Andreea Raicu, Cristiana Copos și Mihaela Geoană luptă pentru aceeași cauză

Anul acesta, pentru a noua oară, vom sărbători sănătatea, la Race for the Cure România, împreună cu familia, prieteni, colegi, dar și cu învingătoarele în lupta cu cancerul! De asemenea, românii de pretutindeni își pot arăta solidaritatea față de femeile vulnerabile, înscriindu-se pe raceforthecure.eu/ro și alegând să susțină Fundația Renașterea. Astfel, suntem alături de femeile din Romania, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenție, stil de viață sănătos și acces la investigații medicale.

Statisticile sunt alarmante, în ceea ce privește rata mortalității din cancerele feminine în România, comparativ cu celelalte țări din Europa. Pe 11 iunie vom colora din nou Bucureștiul în roz, iar fiecare înscriere e transformată de Fundatia Renasterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viața! Împreună suntem mai puternici! ”, a precizat Mihaela Geoană, președintele fondator al Fundației Renașterea. Alături de aceasta, multe vedete și femei de afaceri susțin proiectul, printre care și Cristiana Copos.

Traseul cursei de alergare / plimbare de 5 km este: esplanada Stadionului Naţional Arcul de Triumf, strada Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, până în Piaţa Victoriei şi retur.

Taxa de înscriere la „Race for the Cure România” este de 60 lei pentru adulţi şi 30 lei pentru copiii sub 18 ani. Fiecare participant primeşte un tricou şi număr de participare, apă, înscriere la Tombola Renaşterea şi o medalie la terminarea cursei.

„Race for the Cure” este cea mai mare cursa internaţională destinată promovării sănătăţii şi luptei împotriva cancerului de sân.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
banner Arsenie Todiraș png
 Mirela Vaida (42 de ani) a „fugit” de acasă de Paște într-o vacanță în Italia
banner ileana stana ionescu webp
florin piersic facebook jpg
cristian boureanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net