Andreea Esca, în extaz după ce i-a văzut pe Tudor Chirilă și Puya în aceeași piscină

Tudor Chirilă, 48 de ani, și Puya, 47 de ani, au plonjat în „piscina amintirilor”! La propriu, întrucât cei doi artiști s-au fotografiat într-un loc cu o mare încărcătură istorică pentru bucureșteni, piscina abandonată a Hotelului Lido, de pe bulevardul Magheru.

Andreea Esca, 50 de ani, nu a rămas indiferentă și a reacționat la poza publicată de Tudor Chirilă. Despre ce este, de fapt, vorba? Tudor Chirilă și Puya s-au fotografiat împreună, în bazinul gol al piscinei Lido. Locul este unul special, fiind preferat de protipendada perioadei interbelice. În 1930, aici funcționa prima psicină cu valuri, din România. Așadar, locul era frecventat de toate vedetele acelor vremuri. Inclusiv regele Mihai a învățat să înoate în piscina de la Lido, aflată în vecinătatea Palatului Regal.

Ajunsă în paragină, de ani buni, asupra acestui reper important al Capitalei au atras atenția mai multe ONG-uri. Acum, Tudor Chirilă și Puya par să se fi implicat într-o inițiativă de restaurare a celebrei piscine, care încă mai păstrează elemente arhitectonice din secolul trecut. Bineînțeles, este foarte posibil să fie vorba despre o colaborare a celor artiști și fotografia să fi fost realizată cu ocazia turnării unui posibil clip.

Piscina a fost inaugurată în 1930

Cu siguranță, vom afla. Cert este că Tudor Chirilă a lansat și un comentariu public, alături de fotografiile realizate acolo: „Fosta piscină Lido, inaugurataă în 1930, e lăsată în paragină. Să ai o asemenea bijuterie arhitectonică și să nu accesezi fonduri europene ca s-o redai patrimoniului bucureștean echivalează cu prostia sau ignoranța. Ăsta ar putea fi unul dintre punctele turistice de forță în București. Da, na, educația “nouveau riche”…”, a transmis Tudor Chirilă.

Andreea Esca a reacționat și a comentat, de asemenea. „Mergeam aici cu ai mei…”, a scris Andreea Esca, amintindu-și, cu melancolie, de vremurile când terasa Lido și piscina erau deschise publicului. „Și eu”, i-a răspuns Tudor Chirilă. Locul a fost funcțional inclusiv în perioada comunistă, iar după 1989 a fost lăsat în paragină, fiind disputat într-un proces de retrocedare. De aceea, piscina nu a fost inclusă în procesul de restaurare prin care a trecut hotelul Lido.

Bazinul de la Lido a fost proiectat de un mare arhitect maghiar, Sebestyén (Spitzer) Artúr, părintele arhitecturii Art-Nouveau din Budapesta. El a făcut prima piscină cu valuri artificiale din lume, în orașul de la Dunăre, în anul 1927. Și tot el a realizat, trei ani mai târziu, la București, piscina noastră "cu valuri maritime", senzația bucureștenilor din interbelic”, notează b365.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

oana roman si marius elisei
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu png
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
oana roman si marius elisei
FotoJet jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
Noah Cyrus jpg
Ben Affleck jpg
cub claudia patrascanu png