Artista celebră din România care a iubit un singur bărbat. Era curtată de toți scriitorii și industriașii, dar nu avea ochi pentru nimeni

România a fost mereu recunoscută pentru frumusețea femeilor sale, iar printre acestea s-a evidențiat o artistă care a făcut inimi să bată mai tare în timpul unei perioade de mari schimbări sociale și politice. Nadia Kujnir-Herescu, cunoscută sub numele de Nadia Gray, a fost considerată o vreme cea mai frumoasă femeie din România. Cu o viață personală plină de mister și o carieră internațională de succes, Nadia a reușit să își păstreze inima doar pentru un singur bărbat.

Nadia Gray. Foto: Profimedia.
Nadia Gray. Foto: Profimedia.

Cea mai frumoasă femeie din România

Nadia Gray s-a născut pe 23 noiembrie 1923, în București, din părinți de etnie evreiască - un tată rus și o mamă basarabeană. Încă de la o vârstă fragedă, frumusețea sa a atras atenția și a devenit subiectul fascinației bărbaților din acea perioadă.

Curtată de scriitori și industriași, Nadia a fost o prezență radiantă care a inspirat scrisori de dragoste și gesturi romantice. Printre admiratorii ei se număra și celebrul scriitor Ionel Teodoreanu, însă artistei nu i-a cedat inima în fața acestui iubăreț al vremurilor sale.

Dragostea unică pentru Prințul Bâzu Cantacuzino

Contrar atenției și adorării primite din partea multor bărbați, Nadia Gray și-a păstrat inima pentru un singur bărbat - Prințul Constantin "Bâzu" Cantacuzino, pilot de avion. Căsătorindu-se cu acesta, Nadia a rămas fidelă soțului ei pe tot parcursul vieții. Cei doi au părăsit România în perioada comunistă, găsindu-și refugiul în Italia, apoi la Paris și Spania, pentru a se stabili în cele din urmă în Statele Unite ale Americii, la New York.

Carieră internațională și recunoașterea

Nadia Gray și-a făcut debutul în cinematografie în 1949, cu filmul "The Spider and the Fly". Cu toate acestea, cel mai notabil rol al său a fost în filmul "La Dolce Vita" din 1960, regizat de Frederico Fellini. Acest celebru regizor a fost, la rândul său, fascinat de frumusețea româncei, iar povestea lor de dragoste s-a spus că a depășit granițele platoului de filmare.

Nadia Gray a rămas în inimile admiratorilor săi ca o femeie frumoasă și talentată, care și-a dedicat dragostea unui singur bărbat în ciuda tuturor tentațiilor. Moartea sa în 1994 la New York, la vârsta de 70 de ani, a pus capăt unei vieți fascinante și pline de realizări, lăsând în urmă amintirea unei artiste care a cucerit atât inimile bărbaților, cât și marile ecrane internaționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
instagram (3) jpg
FotoJet (11) jpg
cary grant jpeg
1 florin piersic png png
FotoJet (4) jpg
oana roman judecatoare jpg
andreea marin mama colaj instagram jpg
iulia vantur colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net