Avem încă o actriță care cucerește lumea. Care sunt sfaturile ei pentru succes

Ultima actualizare:

Încă o actriță româncă a reușit să cucerească lumea. Este vorba despre Andreea Diac. A absolvit facultatea la Iași și este stabilită de șase ani la Londra. La doar 30 de ani, actrița româncă are deja un portofoliu impresionant, ea jucând în filme de mare succes, alături de legende ale actoriei mondiale: “The Hard Way” (Netflix), seria tv “The Power” (Amazon Prime), Star Wars: The Rise of Skywalker (Disney) sau “Indiana Jones 5”, “Rebecca”, “The Witches”, “The Little Mermaid”, “Boys in the Boat”, “Ted Lasso”, “Mission Impossible: Dead Reckoning”.

Andreea Diac, o altă actriță româncă care a cucerit lumea. Foto: Arhiva personală.
Andreea Diac, o altă actriță româncă care a cucerit lumea. Foto: Arhiva personală.

A vrut de mult să părăsească țara, dar i-a luat câțiva ani ca să aibă curajul să o facă

Andreea Diac a povestit pentru Urban cum a luat hotărârea să părăsească România și să se mute în Anglia. Tânăra actriță recunoaște că i-a luat câțiva ani să facă acest pas, chiar dacă a știut de ceva vreme că își dorește să plece peste hotare și nu a fost o decizie pe care să o fi luat-o peste noapte. De asemenea, Diac mai spune că nu i-a fost frică că o să fie nevoită să-și practice meserie într-o altă limbă. „Teamă nu mi-a fost pentru că eram deja foarte sigură pe cunoștințele mele de limba engleză. De mică am început să învăț limba engleză, fără să-mi dau seama, doar uitându-mă pe CARTOON NETWORK. Mai degrabă am avut emoții legate de accent. Eram hoărâtă să scap de accentul est european, să ajung la un accent RP (received pronunciation). Încă lucrez la asta", a mai spus aceasta.

Părinții au sprijinit-o în toate deciziile pe care le-a luat

Părinții au spijinit-o în toate deciziile pe care le-a luat de-a lungul vieții, chiar și atunci când a decis să plece din orașul său natal, Bucureștiul, în Iași. Dar și atunci când a luat decizia de a pleca la Londra. „Aveam deja 25 de ani când am făcut acest pas și cred că mama a avut încredere în judecata mea. A fost timpul să zbor din cuib. Dacă am un regret, e că nu am făcut-o mai devreme", spune cu sinceritate actrița.

Nu i-a fost chiar foarte ușor să se adapteze în Londra, ea mutându-se acolo în 2017, chiar imediat după Brexit. Are deja șase ani de când locuiește în Capitala Angliei. Andreea Diac recunoaște că în primul an i-a fost greu, dar apoi susține că lucrurile au devenit mai ușoare. „În primul an mi-a fost greu să mă acomodez, pe o parte era dorul de casă, familie, prieteni, cultură, pe de altă parte obstacolele ce țin de stabilirea într-o țară străină. După primul an lucrurile deja au devenit mai ușoare, mi-am găsit locul, l-am cunoscut pe partenerul meu, care e englez… acum Londra e acasă pentru mine", a povestit tânăra despre începuturile sale în Londra.

Un portofoliu impresionant

De când este în Londra, Adreea Diac a filmat “The Hard Way” (Netflix), seria tv “The Power” (Amazon Prime), Star Wars: The Rise of Skywalker (Disney). Si intre proiectele pe actorie, am avut oportunitatea sa lucrez ca “picture double”( traducere libera “dublura de actor”) in productii ca “Mission Impossible: Fallout”, “Star Wars: Rise of Skywalker”, “Indiana Jones 5”, “Rebecca”, “The Witches”, “The Little Mermaid”, “Boys in the Boat”, “Ted Lasso”, “Mission Impossible: Dead Reckoning”. Ea povestește cu mândrie despre faptul că acest job i-a oferit șansa să fie pe același platou de filmare cu greii industriei, să îi observe, să fure meserie și să joace cu ei. 

Actrița povestește că au fost multe momente când s-a gândit că este prea greu în Londra și i-a trecut prin cap să se întoarcă acasă. Însă, ea este conștientă de faptul că acolo a avut oportunitatea să lucreze la proiecte de mare avergură, care poate nu ar fi fost accesibile în țara natală. „Și asta mă motivează să continui. Deși, zicând asta, am observat o schimbare pozitivă în Romania, cel puțin în ultimii ani, în ceea ce privește șansele unui actor român, de a participa la un casting pentru producții internaționale", este de părere ea.

Despre experiența The Power și Star Wars

Actrița a vorbit și despre experiența The Power, o producție Amazon unde protagoniști sunt Toni Colette, John Leguizamo, Toheeb Jimoh, dar și alți câțiva români printre care Ana Ularu, Bogdan Albulescu. Actrița spune că a fost o experiență unică pentru ea. „Nu multă lume știe, dar eu am făcut cunoștință cu acest proiect când am fost invitată de un director de casting din România să dau audiție pentru rolul Zoiei. Ulterior, rolul a fost luat de Ana Ularu. Apoi rolul Colette a venit prin agentul meu de aici, direct de la directoarea de casting Nina Gold, rol pe care l-am și luat", spune Andreea Diac.

Ea a povestit și cum a fost să lucreze la Star Wars cu multe legende ale cinematografiei mondiale: Oscar Isaac, Mark Hamill, Adam Driver etc… A ajuns să lucreze la Star Wars după ce a trecut de un proces de selecție. Se căuta dublură pentru actrița principală, iar atributele sale fizice au recomandat-o pentru rol. A lucrat la această producție de la început până la final, din pre producție până la refilmari, cu totul a durat 7-8 luni. „Cred că am fost în locul potrivit, la momentul potrivit. Așa am ajuns să joc rolul Dreannei Conunda, pilot pentru Rezistenă. Star Wars a fost prima producție de așa magnitudine la care eu am fost martoră. În fiecare zi trăiam momente de admirație, uimire, fascinație. Totul se întâmpla la scară mare, de la efecte speciale, la costume, la prosthetics, la actorie, la regie. Totul era secret, scenariul era ținut sub cheie, pentru că miza era foarte mare. Și eu am fost martoră la tot. A fost cu adevărat o experiență specilă", își amintește actrița.

Sfaturi pentru tinerele care vor să fie actrițe și să lucreze internațional

Andreea Diac a oferit și câteva sfaturi tinerelor de 16 ani care vor să fie actrițe și să lucreze internațional. „Pentru cine vrea să pornească pe acest drum, o să îi ofer același sfat pe care l-am primit la rândul meu de la JJ Abrams. Creează-ți propriile proiecte, scrie, implică-te în proiecte studentești, adună-te cu prieteni cu aceleași pasiuni și construiți împreună. Studiază, fie că citești o carte sau privești un film, studiază metoda de actorie a actorilor pe care îi admiri. Și creează-ți un arsenal de aptitudini", le sfătuiește actrița pe tinerele care vor să îi calce pe urme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
banner Arsenie Todiraș png
 Mirela Vaida (42 de ani) a „fugit” de acasă de Paște într-o vacanță în Italia
image
actualitate.net
image
actualitate.net