Cât a avut de tras Ramona Păuleanu cu problemele de sănătate ale băiețelul său, Luca: „Oricând poate recidiva"

Ramona Păuleanu (38 de ani), jurnalistă consacrată la postul PRO TV, pe care l-a părăsit pentru Antena 1, acolo unde a stat doar patru luni de zile, a făcut acum două zile noi dezvăluiri despre unul dintre gemenii săi, micuțul Luca.

Fosta prezentatoarea a rubricii Meteo a avut o sarcină gemelară cu probleme și a născut prematur în aprilie 2021, o fetiță și un băiețel, pe Alexandra și Luca.

Băiețelul ar fi avut probleme grave de sănătate după ce s-ar fi infectat cu o bacterie din spital și a trebuit să stea internat timp de 8 luni și jumătate.

Vedeta și-a făcut un blog de parenting în care abordează diverse probleme cu care se confruntă părinții dar, mai ales copiii, "Creștem mari". În speranța de a ajuta și alți părinți care poate trec prin aceleași probleme pe care le are vedeta cu mezinul familiei, Luca, Ramona Păuleanu a povestit ce a pățit cu băiețelul ei care are strabism și a fost operat.

„La el am observat strabismul”

"Despre ochii lui Luca. Despre dioptrii, ochelari, oftalmologul la care mergem. Acestea sunt cele mai frecvente întrebări pe care le primesc în privat, așa că încerc să lămuresc câteva aspecte aici. Așadar. Născuți  fiind la 29 de săptămâni, inițial, cel mai mare risc era de retinopatie de prematuritate. Risc uriaș, dat fiind vârsta gestațională extrem de mică la care au venit pe lume. Marea surpriză a medicilor a fost că niciunul nu s-a confruntat cu așa ceva, ceea ce înțeleg că e destul de rar. Însă, la Luca, ceea ce a făcut diferența a fost spitalizarea îndelungată și, mai ales, administrarea de oxigen cronic, ventilația mecanică, pentru că poate avea, pe lângă altele, efecte colaterale neurologice și oftalmologice", a început să povestească Ramona Păuleanu, care a observat că fiul ei are strabism abia când a ajuns cu el acasă de la spital.

"La el am observat strabismul important abia când am ajuns acasă, în spital fiind tot timpul culcat, în incubator, nu era atât de vizibil. Și au urmat vizitele la doctor, controalele. Au fost stabilite dioptriile și i-am pus imediat ochelari. Nu avea încă un an, așa că i-a primit fără prea mari proteste. Ni s-a spus că îi va purta mult timp înainte, că are și astigmatism și că o să fie nevoie de operație pentru a corecta strabismul. La câteva luni mergeam iarăși la control, de la spitalul Marie Curie ne-am mutat la privat, la un medic extraordinar, dr. Cioplean, care a continuat să îi măsoare dioptriile și să monitorizeze strabismul", a mai povestit vedeta, căsătorită cu avocatul Adrian Cuculis.

„Nu a fost ușor să îl convingem să stea cu un ochi acoperit”

Ramona Păuleanu nu s-a lăsat deloc copleșită de problemele pe care fiul ei le are cu ochii și până acum a făcut tot ce a putut ca să îl ajute să vadă mai bine.

"Inițial, ni s-a recomandat să îi punem ocluzor pe ochiul "bun", să îl forțăm  astfel să privească și cu cel afectat. De ce? Pentru că deja se obișnuise să nu îl mai folosească și își pierdea tot mai mult funcționalitatea. Nu a fost ușor să îl convingem să stea cu un ochi acoperit, dar am reușit, cum-necum, și s-a mai reglat. L-am programat pentru operație, am amânat-o,  pentru că ne-a fost frică de anestezie generală, apoi pentru că a fost răcit, dar până la urmă am reușit să o facem. Nu vă pun poze de atunci, sunt greu de privit. Ochii s-au îndreptat acum, dar oricând poate recidiva. Vedeți poze înainte/după. Iar ocluzorul continuăm să îl punem de două ori pe săptămână. Cu mari proteste. Sperăm să nu mai trecem printr-o altă intervenție", a povestit în mediul online Ramona Păuleanu, despre problemele prin care a trecut, căci de când a devenit mamă, viața ei s-a schimbat radical.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net