Ramona Păuleanu, confesiune neașteptată: „M-am gândit că poate se răzbuna universul”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

De când a devenit mamă, viața ei s-a schimbat radical. Ramona Păuleanu (38 de ani) a revenit cu mare bucurie pe tv, după naștere, dar a fost nevoită după numai câteva săptămâni să demisioneze. „Este o meserie și o pasiune care te consumă enorm”, a spus ea, în primul interviu după plecarea de la Antena 1. Ramona a povestit, în exclusivitate pentru Click!, despre proiectul căruia îi dedică acum toată energia rămasă după îngrijirea gemenilor Alexandra și Luca. 

Ramona Păuleanu este căsătorită cu avocatul Adrian Cuculis şi sunt părinți de gemeni
Ramona Păuleanu este căsătorită cu avocatul Adrian Cuculis şi sunt părinți de gemeni

Click!: Ramona, au fost luni bune în care publicul care te-a cunoscut pe vremea când prezentai Meteo la PRO TV a stat cu gândul și la tine, pentru emoțiile prin care ai trecut atunci când unul dintre gemenii tăi a luptat pentru viață... Ce mai fac Alexandra și Luca? 

Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Sunt sănătoși și năbădăioți. 

Cam tot ce faci de câțiva ani încoace este dedicat copiilor și părinților. Pot înțelege că ți-ai dorit de mult timp să devii mamă? 

Sunt femei care visează de când se știu să fie mame. Adoră copiii și abia așteptă să-i aibă și ele copiii lor. Eu n-am fost una dintre acestea. Nu căutam prezența bebelușilor, nici nu a fost visul meu dintotdeauna să fiu mamă. Dar știam că o să fiu, asta este cert. De când l-am cunoscut pe Adrian (soțul ei, n.r.), am început să mă tot gândesc la posibilitatea de a fi mamă și am lăsat totul la voia întâmplării. Și asta s-a întâmplat vreme de câțiva ani, până au apărut copiii mei. A fost o perioadă în care mi-am pus tot felul de întrebări, am avut tot felul de temeri, m-am simțit cumva și pedepsită pentru insuccesul meu. M-am gândit că poate se răzbuna universul cumva, pentru că n-am dat prea mare importanță preocupării de a avea copii. Toate femeile care trec prin asta cred că înțeleg ceea ce spun. Atunci când te pregătești să devii mamă este o perioadă în care cauți și îți pui tot felul de întrebări. Și cum timpul nu lucrează în favoarea noastră, a femeilor, presiunea este cu atât și mai mare din cauza asta. Este o povară greu de dus, aceea de a-ți dori din tot sufletul copii, dar a nu reuși imediat. Sau de a reușit altfel decât îți închipuiai că va fi. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat acești copii, cu tot greul prin care am trecut ca să-i am. Ei sunt totul pentru mine. 

La propriu totul... De când ai plecat din Antena 1 te-ai dedicat lor în totalitate. 

Am avut, din păcate, o sarcină cu probleme, o naștere cu probleme și unul dintre gemeni a avut probleme după aceea. Povestea cred că este cunoscută. Și în tot acest timp, în toate etapele prin care treceam, de fiecare dată când întâmpinam vreo problemă, citeam. Căutam răspunsuri. Răspunsuri pe care le găseam împrăștiate pe tot internetul, în tot felul de articole, cu tot felul de surse. Aș fi vrut să găsesc mai degrabă un interviu video, de exemplu, în care să se discute despre tema X pe îndelete, cu specialiști care să-ți inspire încredere, într-un limbaj accesibil, într-un mediu curat și frumos. Poate sunt și nu am găsit eu. Așa a luat naștere prima idee despre podcast-ul „Creștem Mari”. Iar când am realizat că și atunci când se termină problemele grave, ai tot felul de nelămuriri despre creșterea celor mici, ideea despre podcast nu a mai fost doar o idee, ci a devenit realitate. Și vreau să cred că fac o treabă bună, ținând cont de numărul de urmăritori, de numărul de vizionări, de aprecieri. Și pe această cale țin să le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul, prin cunoștințele lor, la construirea acestei comunități frumoase. 

Ramona Păuleanu moderează acum un podcast, intitulat Creștem Mari
Ramona Păuleanu moderează acum un podcast, intitulat Creștem Mari

Care este echipa din spatele acestui nou podcast? Și cum sună planurile pe care le aveți? 

Podcastul a fost fondat de mine și de Adriana Stere, prietena și fosta mea colegă din PRO TV, unde este în continuare jurnalist, de vreo 20 de ani încoace. Dar pentru că pe ea responsabilitățile o copleșesc, are totuși job și cinci copii, am preluat eu toată munca. Dar fac echipă cu toți cei care trec pragul podcastului, ei sunt cele mai mari ajutoare ale mele. Cât despre planuri... sunt mari: să ajung la cât mai mulți părinți, să ajungă să ne cunoască, să „livram” și în viitor interviuri la fel de utile, poate să mă asociez cu altcineva, să facem și blog, și site, sunt multe de făcut atunci când ești la început de drum. 

„Nu mai reușeam să fac față cu toate” 

Bănuiesc că acesta a fost unul dintre motivele pentru care ai și renunțat la televiziune. 

Acum o să am timpul necesar să dezvolt acest podcast așa cum merită. Asta este cert. Pentru că nu mai reușeam să fac față cu toate. În perioada următoare, „Creștem Mari” va fi pe locul... Era să zic întâi. Nu, pe primul loc se află mereu copiii, deci el va fi pe locul al doilea. Mai am în minte un proiect legat de copii, un proiect tot în mediul online, însă voi vorbi despre el la momentul potrivit. Vreau ca acela să fie ceva amuzant, fresh, în care multe mămici să se regăsească și să radă cu poftă. 

După concediul maternal a revenit la tv, dar a demisionat după câteva săptămâni
După concediul maternal a revenit la tv, dar a demisionat după câteva săptămâni

Dar pentru o nouă revenire în televiziune ce gânduri ai? 

Nu știu ce să răspund în momentul acesta. Deocamdată pot să spun că iau o pauză de televiziune. Nu a fost prea lungă revenirea, însă a fost tumultuoasă și am nevoie să-mi regândesc opțiunile. 

Ce simți după toți acești ani petrecuți în media: ce s-a schimbat în bine și ce crezi că s-a schimbat în rău? 

Văd tot mai multe fețe noi, tot mai mulți tineri la început de drum și îmi dau seama că se schimbă, cu mici excepții, generațiile de jurnaliști. E o schimbare naturală, este ceea ce am constatat, că mulți dintre colegii mei au ales alte drumuri. Este o meserie și o pasiune care te consumă enorm, sper ca noua generație să conștientizeze că trebuie să aibă grijă și de ei înșiși. 

De câți ani faci televiziune și de ce ai ales acest domeniu, această meserie? 

Mă surprind câteodată uitându-mă la pozele din trecut cu mine, de pe teren, și realizez că am îmbătrânit, că au trecut mulți ani. Am fost 12 ani la PRO TV, alți aproape doi am făcut cursuri și practică, nu mai pun la socoteală facultatea, deci au fost mulți. Cred că puteam să fac mai mult, dar m-am autosabotat prin timiditate, deși nu pare, și, câteodată, prin subestimare. Cred că meseria m-a ales pe mine, nu eu pe ea, dar la momentul acela mă consideram un mic justițiar, voiam să schimb lumea, câtuși de puțin, prin materialele pe care le făceam. Uneori am reușit. 

A stat opt luni în spital cu băiețelul 

Ramona Păuleanu are o fetiță -  Alexandra și un băiețel - Luca
Ramona Păuleanu are o fetiță - Alexandra și un băiețel - Luca

Cazul Ramonei Păuleanu a impresionat în primăvara lui 2021 pe multă lume. Fosta prezentatoare de Meteo a avut o sarcină cu probleme și o naștere prematură dificilă, la doar 29 de săptămâni, în data de 15 aprilie 2021. Iar asta nu a fost tot. După ce i-a adus pe lume pe Alexandra și pe Luca, băiețelul a contactat o bacterie din spital și a luptat pentru viața vreme de opt luni. Ramona a povestit la vremea respectivă ce greu i-a fost. „Era într-o joi, seara, după o zi ciudată, când am fost dusă de urgență în sala de operații. În sala aia, pe masa aia, a fost pentru prima dată în viață când mi-au clănțănit dinții în gură de frică. Erau prea fragili. Amândoi, dar mai ales Luca. Iar peste toată fragilitatea asta, o bacterie luată din spital l-a destabilizat complet, luptând și în momentul de față să se facă bine. Sistemul ăsta l-a salvat și l-a prăpădit”, a scris Ramona Păuleanu pe rețelele sociale. Apoi, a dat în judecată spitalul Filantropia, cerând despăgubiri de 1.000.000 de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
banner zurli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net