Ce origini are Maia Morgenstern. Detaliul mai puțin cunoscut despre marea actriță

Maia Morgenstern (62 de ani) este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România. Cu o carieră fulminantă în lumea teatrului, aceasta a reușit să cucerească publicul la scară largă, însă sunt multe detalii care nu se cunosc despre ea. De exemplu, puțini știu că actrița nu este româncă.

Maia Morgenstern provine dintr-o familie de origine evreiască / Foto: Colaj Facebook
Maia Morgenstern provine dintr-o familie de origine evreiască / Foto: Colaj Facebook

Maia Morgenstern, o actriță de origine evreiască

Maia Morgenstern s-a născut la data de 1 mai 1962 în București, însă provine dintr-o familie de origine evreiască. 

În traducere liberă, numele Morgenstern înseamnă „Steaua de dimineață”, iar în germană se traduce prin „Luceafărul de dimineață”, fiind unul dintre numele Fecioarei Maria. Acest lucru a contribuit la alegerea actriței pentru rolul din „Patimile lui Hristos” (2004).

Marea actriță a debutat în cinematografie în 1983 cu filmul „Prea cald pentru luna mai”, regizat de Maria Callas Dinescu, însă producția care i-a adus popularitate a fost „Balanța”, în urma căreia Maia Morgenstern a fost declarată „Steaua de mâine”. A studiat la Academia de teatru și Film București, după care a început să apară pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamț.

Timp de doi ani, actrița a jucat la Teatrul Evreiesc de Stat, iar ulterior la Teatrul Național din Capitală. Maia Morgenstern se numără printre puținele actrițe din România care a reușit să își facă loc în cinematografia străină, motiv pentru care a cucerit inimile a milioane de oameni.

Despre viața sa personală, se știe că a fost măritată de două ori și are 3 copii, respectiv pe Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria și Ana Isadora.

Maia Morgenstern se retrage din actorie

Până la cei 62 de ani, Maia Morgenstern a demonstrat că este o actriță desăvârșită și a depus mari eforturi pentru a ajunge pe culmile succesului. De curând, aceasta a mărturisit că a venit momentul să se retragă din lumina reflectoarelor, lucru care i-a uimit pe cei care o îndrăgesc.

Totuși, chiar dacă renunță la rolurile mari, vedeta recunoaște că nu poate sta departe de teatru, așa că le va rămâne alături generațiilor tinere pentru a-i ajuta să își găsească  locul în industrie.

 „Am 45 de ani de activitate, poate că e timpul să las locul altora. Tinerii vin cu energie și perspective noi, și cred că teatrul are nevoie de asta. Nu mă voi despărți niciodată complet de teatru, dar poate nu mai am aceeași energie pentru rolurile mari. Cred că e timpul să îmi ofer șansa să fiu un spectator sau chiar să ajut tinerii să-și găsească drumul”, a declarat Maia Morgenstern, potrivit antena3.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Emily Burghelea
Banner smiley Gina pistol
vica blochina webp
Salma Hayek  foto   Shutterstock jpg
image png
Banner Irina Rimes
radu bănică iubita jpg
banner Nouria Nouri png
image
actualitate.net
image
actualitate.net