Ce pensie primește Nadia Comăneci, după recalculare. „Zeița de la Montreal” încasează mai mult decât Ion Țiriac și Ilie Năstase

„Zeița de la Montreal” este recompensată pentru meritele sportive deosebite lunar de statul român cu o pensie uriașă, raportată la nivelul pensiilor din România. Nadia Comăneci, în vârstă de 62 de ani, încasează o sumă mai mare decât miliardarul Ion Țiriac și Ilie Năstase. Iată cât primește în fiecare lună legendara gimnastă care a făcut istorie la JO, după recalculare.

Pensia cu care rămâne Nadia Comăneci, după decizia de recalculare / foto: arhiva Click!
Pensia cu care rămâne Nadia Comăneci, după decizia de recalculare / foto: arhiva Click!

În anul 2022, Nadia Comăneci încasa în fiecare lună de la statul român o pensie în valoare de 13.149 de lei, echivalentul a 2.800 de dolari americani. La acel moment, pensia sa era considerabil mai mare decât cea primită de alte personalități, precum Ilie Năstase, care avea o pensie militară de zece ori mai mică

Dar iată că, bineînțeles, decizia de recalculare a ajuns și la „Zeița de la Montreal”. Cât primește fosta gimnastă în acest moment?

Pensia Nadiei Comăneci, după recalculare

Ei bine, legendara gimnastă care a marcat istoria sportului atât în România, cât și pe plan internațional, și care a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice, beneficiază de o pensie din partea statului român sub formă de rentă viageră, în valoare de 16.635 de lei, mult mai mult decât Ion Țiriac, care are o pensie de 12.000 de lei.

În urma recalculării, pensia ei nu va suferi modificări și asta deoarece statutul special pe care îl deține și legii care o exclude de la impactul noilor reglementări.

Rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023”, se arată în Ordonanţa de Urgenţă, emisă la sfârșitul anului trecut.

De altfel, nici pensia miliardarului Ion Țiriac nu va crește, pentru că omul de afaceri nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, explica cu ceva timp în urmă Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maria dragomiroiu si sotul bebe mihu 4 webp
Alin Oprea a spus adevărul despre despărțirea Talisman foto arhivă personală
printele din olanda profimedia jpg
emily in paris jpg
Banner Nicolai Tand
stefania costache iumor jpeg
anca parghel png
sean diddy combs gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net