Ce stil de viață haotic avea Florin Busuioc înainte de infarct: «Beam 16 cafele pe zi»

Florin Busuioc, în vârstă de 59 de ani, a rememorat clipele de groază pe care le-a trăit în anul 2018, atunci când a fost la un pas să își piardă viața în urma unui infarct. 

image

Florin Busuioc a văzut moartea cu ochii în anul 2018 atunci când a suferit un infarct, în timpul unui spectacol pe care l-a susținut în Craiova. A ajuns de urgență la spital, unde a suferit o intervenție medicală care i-a salvat viața. A fost nevoit să își schimbe radical stilul de viață și să renunțe la micile capricii pentru a evita astfel de episoade în viitor. 

Prezentatorul rubricii meteo, de profesie actor, a vorbit, în podcastul lui Damian Drăghici, despre stilul de viață haotic pe care îl ducea înainte să sufere acel infact care i-a schimbat complet modul în care se raportează la lume și existență. 

Citește și: Florin Busuioc își amintește cu groacă despre infarctul trăit

Florin Busuioc a povestit că obișnuia să consume foarte multă cofeină și să fumeze enorm, chiar și trei pachete de țigări pe zi. Călătorea des pentru că seara avea spectacole în orașe proxime Bucureștiului, iar dimineața la prima oră trebuia să prezinte rubrica meteo la PRO TV. Se odihnea puțin, iar oboseala era la ordinea zilei. Ani întregi a făcut eforturi supraomenești pentru a-și onora toate îndatoririle, cu riscul de a se epuiza și a-și pune sănătatea în pericol. 

„M-am lăsat de fumat că n-am mai simțit nevoie. E bine să ai încredere în medici. Înainte, beam 16 cafele, acum mai beau așa, de plăcere. Dacă aș putea da timpul înapoi, asta aș face. Nu cu dragoste, cu nu știu, ci doar asta, să nu mă apuc de fumat! Cu mâncarea, cu băutura o rezolvi, dar cu fumatul e cel mai periculos. Nu mai beau deloc. Nici înainte n-o făceam. Am avut o bere în frigider de la un Revelion la altul!”, a povestit Florin Busuioc. 

Cine i-a salvat viața lui Florin Busuioc

Prezentatorul a dezvăluit că a avut noroc că a scăpat cu viață. Pentru acest lucru îi va fi veșnic recunoscător unui tânăr care i-a aplicat manevrele de prim-ajutor până la sosirea echipajului de urgență.

Vezi și: Ce-și dorește Florin Busuioc de la anul 2022

Florin a fost curios să afle cum de știa acel băiat cum să procedeze în astfel de situații limită, iar răspunsul pe care l-a primit a fost unul care l-a emoționat profund. Tatăl tânărului murise în urma unui infarct chiar în brațele fiului, așadar el a învățat cum să procedeze într-un caz asemănător pentru a nu trăi din nou un episod la fel de tragic. 

„Am avut noroc că un băiat, Bogdan, căruia îi voi mulțumi toată viața, a fost lângă mine și mi-a făcut resuscitare imediat, până să vină medicii, altfel… L-am întrebat: «Mă, dar cum ai avut tu prezență de spirit să-mi faci aia?!». «Păi, tatăl meu mi-a murit în brațe, infarct, iar eu n-am știut ce să fac atunci»", a povestit Florin Busuioc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
banner cristian arsinel png
dinu maxer instagram jpg
Kevin Costner și Morgan Freeman jpg
BARBIE jpg
Carmen Grebenişan jpg
harry și meghan jpeg