Ce viață a dus Ramona Bădescu înainte să plece în Italia: „Altfel era să ai 18 ani înainte de 1990, nu se compară fetele de 18 ani din timpurile actuale”

Ramona Bădescu, în vârstă de 55 de ani, una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe din România, locuiește în Italia de mai mulți ani, acolo unde și-a întemeiat o familie minunată. Înainte să părăsească meleagurile românești, vedeta a mărturisit că a avut o adolescență remarcabilă, în care nu a avut parte de discoteci sau calculatoare, ocupându-și timpul cu învățatul.

Cum era viața Ramonei Bădescu înainte de 1990 / foto: arhiva Click!
Cum era viața Ramonei Bădescu înainte de 1990 / foto: arhiva Click!

La vârsta de 55 de ani, Ramona Bădescu trăiește cea mai frumoasă perioadă din viața ei. În urmă cu 4 ani, a devenit pentru prima dată mamă, când a adus pe lume primul ei copil, pe Ignacio, rodul poveștii de dragoste cu bancherul Fabio Cali. De mai bine de 30 de ani, actrița este stabilită în Italia, deși mai vine în țara natală cu diferite ocazii. Recent, în cadrul unui interviu, românca a vorbit despre adolescența ei în România, înainte de 1990. Potrivit ei, viața pe vremea aceea era mult mai simplă, nu frecventa discoteci și nici nu își petrecea timpul pe calculator, concentrându-se pe învățat.

„Eu am plecat în 1990 în Italia. Mă gândesc și acum că altfel era să ai 18 ani înainte de 1990, nu se compară fetele de 18 ani din timpurile actuale. Era o viață mult mai simplă, bazată pe mai multe sacrificii, pentru că nu se găseau lucruri. Era o educație mult mai rigidă, familia era unită în bine și rău… Am făcut sacrificii pentru învățătură, pentru școală. A trebuit să îmi iau diploma de la facultate, la Științe Economice, în Craiova. Învățam foarte mult, mai puțin cu discotecile, cu computerele. Bine, nici nu existau multe pe atunci.

Socializarea era umană, nu existau rețele de socializare. Aveam telefon, dar costa destul de mult în casă, la un moment dat. Chiar spuneam: «Mama, uite, pun bani deoparte și plătesc eu la telefon». Pentru că mă întreba: «Ce vorbești atât de mult la telefon? Ce stai așa mult?».

Ramona Bădescu: „A fost o adolescență remarcabilă. Nu am fost, totuși, un copil oarecare”

Socializarea aceasta s-a pierdut, acum există socializare online. Eu văd că și Ignacio, de la patru ani știe să deschidă computerul, intră pe YouTube să caute, chiar dacă încerc să evit acest lucru, pentru că, încet, încet, se pierde acea obișnuință de a comunica direct, de a atinge persoanele, de a vorbi cu persoanele, de a comunica uman și «face to face». Încerc să am grijă de lucrul acesta”, a declarat Ramona Bădescu, pentru viva.ro.

De asemenea, actrița a vorbit despre momentul în care a primit „prima și ultima pălmiță” de la tatăl ei, cât și despre faptul că și-a dat seama că trebuie să devină îndependentă.

„A fost o adolescență remarcabilă. Nu am fost, totuși, un copil oarecare. Aveam mai multă responsabilitate, pentru că apăream pe scenă. Țin minte că prima și ultima pălmiță primită peste fund de la tata a fost atunci când am făcut primul disc de la Electrecord. Eu, în loc să învăț cuvintele, adormisem, că eram obosită, iar tata venise de la birou, era supărat și mi-a ars una la fund.

A fost «Sfânta palmă» pe care, dacă am pune-o în practică în ziua de azi, copiii ar suna la «telefonul albastru», cum se numește aici, în Italia. Acea pălmiță mi-a fost de ajuns o dată în viață. Și am învățat că ceea ce ai de făcut trebuie să faci; m-a responsabilizat. Mi-a făcut foarte bine. Mi-am dat seama că viața este foarte grea și am vrut să ajung la independență față de familie, independență financiară, independență sentimentală, dar această independență întotdeauna a trebuit să am grijă cum o gestionez, pentru că poate să fie foarte dificilă. Viața, totuși, îți dă și trepte mai greu de urcat. Dar, dacă ești în stare să primești o educație, o bază importantă, faci față vieții, întotdeauna”, a mai spus Ramona Bădescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Imagini de la parastasul de 9 ani al lui Corneliu Vadim Tudor foto: Facebook
banner denisa manelista png
Banner gina pistol png
daliana raducan si razvan simion jpg
Banner Cristian Tantareanu Anca Turcasiu
banner Aida Parascan png
Anca Dinicu  jpg
addison rae jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net