Cine a fost, de fapt, prima prezentatoare TV din România. A prezentat primul revelion la TVR: „N-am reușit să îi dau de urmă”

Cleo Stieber a fost prima prezentatoare de la TVR și cea care a făcut istorie în televiziunea românească. Tot ea a prezentat și primul revelion difuzat pe micile ecrane în România, însă puțini sunt cei care și-o mai amintesc.

Cleo Stieber / Sursă foto: Captură video Youtube
Cleo Stieber / Sursă foto: Captură video Youtube

Cleo Stieber, prima prezentatoare TV din România

Cleo Stieber a fost prima vedetă TV din România care a prezentat primul revelion televizat, înainte ca Dan Negru să facă „praf” audiența la trecerea dintre ani. În anul 1956, crainica de la TVR a sărbătorit în fața telespectatorilor, închinând un pahar de șampanie și făcând urări pe care românii nu și le mai amintesc.

„Cu prilejul anului nou, vă urăm La mulți ani! Permiteți-ne să vă oferim în dar un program din cântecele și jocurile noastre românești. Ridicăm paharul în sănătatea voastră. Pentru pace și fericirea noasrtă, a tuturor”, spunea Cleo Stieber în timpul primei emisiuni de Revelion, difuzată la TVR.

Cleo Stieber  debutat în televiziune în anul 1955, când pe micile ecrane, la orele 22:00 se difuza prima emisiune în direct.

„Bună seara, dragi spectatori. Aici stația experimentală București. Începem primul nostru program”, anunța ea, potrivit actualitate.net.

Crainica de la TVR s-a născut în 1928 și a studiat medicina, însă a renunțat la funcția de medic pediatru pentru a urma o carieră în televiziune. S-a căsătorit cu un medic stomatolog alături de care a avut și un copil, iar 1971 a renunțat la jobul ei de la TVR și s-a mutat cu familia în Israel, apoi în Italia și ulterior s-a stabilit în Germania.

Dan Negru și-a dorit să o cunoască, însă nu a reușit să-i dea de urmă

Potrivit sursei citate anterior, Cleo Stieber a decedat în anul 2012, în Koln, acolo unde avea să fie și înmormântată.

Dan Negru și-a dorit să o cunoască pe prima prezentatoare TV din România, însă nu a reușit niciodată să o găsească.

„Au trecut 63 de ani de revelioane televizate în România. Din ăștia 63, eu am prezentat 21. Ca omagiu, am vrut să o invit pe doamna Cleo Stiber guest-star într-unul din Revelioanele mele, dar n-am reușit să-i dau de urmă. Locuia în Köln acu’ niște ani. Acum cred e deja prea târziu. Amintirea numelui ei e omagiul pe care pot să i-l mai aduc azi! Cleo Stieber”, scria Dan Negru în decembrie 2020, potrivit sursei menționate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sala de judecata jpg
image
image
image
image
image
image
cleopatra stratan edward sanda instagram jpg
Banner Livia Graur
tori spelling costum baie profimedi jpg
Banner Zannidache
george michael profimedia jpg
Tavi Clonda si Gabriela Cristea jpg
Banner Vlad Miriță
Banner Reghecampf Roland Gavrilă
image
actualitate.net
image
actualitate.net