Cori Grămescu dezvăluie soluțiile pentru slăbit chiar și cu rezistență la insulină
Rezistența la insulină poate încetini procesul de slăbire, dar nu îl face imposibil. Nutriționista Cori Grămescu îi încurajează pe cei care vor să scape de kilogramele nedorite și oferă sfaturi prețioase în acest sens!

Cori Grămescu spune cum să slăbești / foto: Instagram
Insulina este un hormon produs de pancreas, care ajută organismul să transforme glucoza în energie. Când organismul devine rezistent la insulină, nivelul acesteia rămâne constant ridicat, ceea ce provoacă o serie de consecințe, precum: dificultatea de a arde grăsimi, creșterea poftei de mâncare și încetinirea metabolismului.
Această afecțiune poartă denumirea de „rezistență la insulină”, și poate să apară ca răspuns la factori de risc, precum: obezitatea, tulburările hormonale, factorii genetici, o dietă bogată în carbohidrați și grăsimi saturate, inactivitatea fizică și administrarea anumitor medicamente (precum medicamentele pentru tensiunea arterială), anunță specialiștii „Clinicii Cleverland”.
Cori Grămescu oferă rețeta pentru o slăbire corect!
Cu o rezistență la insulină, procesul de slăbire poate fi mai lent, dar nu imposibil. Cheia succesului constă în adoptarea unui stil de viață care ajută la îmbunătățirea sensibilității celulare și la reglarea nivelului de insulină.
Invitată în emisiunea „La Măruță”, de pe PRO TV, nutriționista Cori Grămescu i-a sfătuit pe cei care vor să slăbească, să elimine carbohidrații din dieta zilnică și să facă mai mult sport decât în mod obișnuit:
„Pe lângă o dietă care să aibă un aport scăzut de carbohidrați concentrați, (adică tăiem dulciurile, ciocolata, biscuiții și alimentele bogate în zahăr și făină albă) avem nevoie de 250 minute de activitate fizică moderat-intensă pe săptămână. Adică trebuie 250 de minute de sport pe săptămână care înseamnă mai mult decât mersul pe jos, mai mult decât o plimbare”, a spus ea.
Sfaturi alimentare pentru pierderea în greutate
Înlocuirea obiceiurilor alimentare nesănătoase cu cele sănătoase ajută la reglarea glicemiei și la îmbunătățirea sensibilității la insulină:
1. Evită alimentele nesănătoase – Urmează un regim hipocaloric, sărac în carbohidrați și grăsimi nesănătoase. Reducerea aportului de zahăr, cartofi, leguminoase, carne roșie și alimente care conțin făină albă este esențială.
2. Consumă mai multe legume – Adoptă o alimentație bogată în legume cu un conținut redus de glucide, cum sunt cele cu frunze verzi, respectiv: spanac, salată verde, rucola și varză.
3. Înlocuiește zahărul cu fructe sărace în carbohidrați – Optează pentru fructe cu un indice glicemic scăzut și un conținut mic de carbohidrați, precum: fructe de pădure, kiwi, mere verzi și citrice.
4. Alege surse de proteine slabe – Mănâncă piept de pui sau curcan, pește alb (cod, păstrăv, doradă), fructe de mare și ouă pentru a-ți asigura un aport ridicat de proteine.