Cristina Bâtlan, povestea de succes a femeii care conduce un imperiu al pantofilor

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Dacă nu i-ați auzit numele, cu siguranță ați auzit de imperiul pe care îl conduce: Musette! Cristina Bâtlan este o femeie de afaceri, de succes, care poate fi luată drept exemplu de tinerele generații, de cei care vor să reușească în acest domeniu.

Cristina Bâtlan, povestea de succes a femeii care conduce un imperiu al pantofilor
Cristina Bâtlan, povestea de succes a femeii care conduce un imperiu al pantofilor

Cristina Bâtlan a intrat în această lume la vârsta de 18 ani, iar acum, la cei 49 de ani muncește, zâmbește și ajută! Este divorțată și are un băiat de 18 ani. Ce apreciază la un bărbat dar și la un partener de afaceri, ne-a vorbit într-un interviu sincer, pentru Click! 

Click!: Cristina, cum e să fii o femeie cu mâna de fier? De la ce vârstă ai gustat acest pahar al succesului?

Cristina Bâtlan: Am început de la 18 ani afacerile și am avut succes. Pot să spun foarte ușor că sunt un lider de felul meu și eram lider din școală de la cele mai fragede vârste și, probabil, asta m-a ajutat să am succes foarte ușor, dar vreau să vă spun că succesul nu  l-am primit. Pentru fiecare lucru am muncit și am muncit fără să obosesc!

Îi este greu unei femei de succes într-o lume a bărbaților?

Femeilor le este greu în general pentru că au foarte multe responsabilități. Ele răspund de familie, ele răspund de tot ceea ce ține familia împreună, dar își doresc să aibă și o carieră să fie apreciate pentru ceea ce fac și acolo apare conflictul. Totuși, dacă o femeie știe să își folosească calitățile emoționale, frumusețea, finețea, feminitatea, lucrurile pe care știu să le facă bărbații pot fi învățate. Însă niciodată un bărbat nu poate să aibă eleganța unei femei și nici sensibilitatea ei și ați văzut și la "Imperiul leilor" că afacerile se fac cu emoții. Asta a înțeles Varga și a zis "Uau, cât de șmecheră e Cristina!"

La 27 de ani dețineai deja prima fabrică și acaparai și piața internațională. Te întreb, acum câte afaceri ai în prezent?

Businessul meu de bază rămâne Musette, care mă degrevează cumva în aceste sezon de foarte multe obligații. Am reușit să îmi construiesc o echipă foarte bună, niște oameni buni. Proiectele mari nu sunt făcute de indivizi, ci de echipe. Despre asta este și ,,Chapters". În general m-am asociat cu femei. M-au ales pe mine, deși aveau un investitor mai valoros în față. 

Deși erai foarte ocupată, ai intrat și în echipa ,,Imperiul Leilor". Te ajută în business această apariție?

Dacă la început nu credeam că mă va ajuta, ba, dimpotrivă, credeam că mai mult mă încurca, din al doilea sezon mi se pare că lucrurile s-au mai așezat. Antreprenorii au venit cu proiecte care mi se potrivesc și care se pot asocia  business-ului meu de bază, pentru că ori de câte ori investesc, investesc într-un business care poate face parte dintr-o constelație, cu care să pot colabora foarte ușor, să se identifice cu personalitatea mea. Mă atașez de business-uri care au potențial infinit. 

Am văzut pe social media ce relație de prietenie aveți voi leii, în afara platourilor. Vă vedeți, socializați?

Pe lei i-am cunoscut la ,,Imperiul Leilor",  nu îi cunoșteam dinainte, nu îi cunoșteam nici măcar la modul că nu citisem niciodată ceva despre ei. Îmi place să descopăr oameni și să las ca oamenii să se prezinte așa cum sunt ei, vreau să spun că îi stimez pe toți iar în colaborarea din platou se vede că suntem oameni care înțelegem business-ul și ne potrivim foarte bine unii cu alții, chiar dacă activăm în domenii diferite, pentru că ne potrivim ca etică și mi se pare că acesta este liantul dintre noi la "Imperiul Leilor",  că suntem etici, că nu suntem avari. 

Fiecare avem business-uri de succes și nu am venit la ,,Imperiul leilor" să căutăm succesul, ci să ajutăm alte afaceri să crească și să devină de succes, pentru că, până la urmă, toți suntem naționaliști și activăm în această piață și ne dorim ca afacerile din România să fie afaceri bune. 

Trecem la lucruri mai personale. Ai un fiu pe nume Adrian. Ce face el? Îți moștenește pasiunea?

Băiatul meu, Adi, este a clasa a 13-a, are bacalaureatul la Școala Britanică. A fost admis deja la două facultăți, însă este un pic nehotărât. Îi place viața de antreprenor, are deja afacerea lui. Și-a făcut singur, singurel companie. Importă niște pantofi mai deosebiți. Normal că are și el acest virus al pantofilor! (n.r.: râde). Este vorba despre niște pantofi sport, în ediție limitată, niște colecții din acestea mai speciale. Îi cumpără foarte, foarte greu, pe unii la licitații din toată lumea.

Îmi place foarte mult că el și-a luat rolul în serios și s-a lovit de greutăți. Îmi spune uneori: "Mama, nu este corect lucrurile să se miște repede? Că noi ne îndreptăm spre digitalizare.  De ce să mă amâne și să nu facă documentul ăsta la timp!". A reușit să se descurce și să impună respect la toate autoritățile statului la care a umblat. Înțelege că nu este nimic gratis, că trebuie să muncească pentru fiecare ban și apreciază foarte mult asta. De când și-a făcut compania este mult mai cumpătat, a reevaluat valoarea banului, înțelege cât de greu se câștigă proprii bani și, în continuare, preocuparea lui cea mai importantă este să învețe. 

Cum vă petreceți timpul liber?

De când a împlinit 18 ani, îl văd mai puțin. Are un moment de super independență, dar îl las așa, să fie liber pentru că știu cum a fost viața mea la 18 ani. Evident, nu îi pot cere să aibă o viață diferită față de cum am avut-o eu. Călătorim împreună, ne înțelegem foarte, foarte bine. Călătorim amândoi, uneori toți trei și cu Roberto (n.r. fostul soț al Cristinei), chiar dacă noi suntem despărțiți.  

Care sunt tabieturile Cristinei? Ce faci pentru tine?

Am timp de yoga,  am timp de chi-kung, am timp de citit, am timp de ceai. Dar, în fiecare zi, am cel puțin două ore pentru mine, iar  dimineața nu mă abat de la ritualul meu, chiar dacă  mă așteaptă 3-4 agende cu activități. 

De curând ai împlinit 49 de ani și nu pot să nu te complimentez. Arăți foarte bine, Cristina! Cum ai grijă de tine?

Mă întrețin cu produse de îngrijire naturale. Bineînțeles, că am și un medic estetician, care îmi face tratamente de mezoterapie destul de des. Am grijă de pielea mea, chiar dacă sunt vegană. Chiar dacă mănânc sănătos, faptul că muncesc mult, că trăiesc în oraș, toate lucrurile astea sunt cumva ca un stres pentru corp și trebuie să compensezi cu ceva, dar să știți că nu exagerez, sunt cumpătată. Am și norocul de o genă bună!

Ne-ai spus că ești vegană. Care sunt preferințele tale culinare ținând cont de acest aspect?

Râdeam cu Dragoș de la ,,Imperiul Leilor" și îi spuneam că abia aștept să se facă un restaurant la care să pot mânca și eu, pentru că nu consum ulei. Mănânc toate leguminoasele: fasole, mazăre, năut, dar și toate fructele. Nu prea mănânc zahăr, deși sunt o mare iubitoare a dulciurilor.  

Ești înconjurată de bărbați tot timpul. Cum este Cristina din punct de vedere sentimental? Iubești? Ce calitate admiri la un bărbat și ce defect nu poți accepta? 

Nu am un partener, dar sunt persoana care se implică foarte mult. Iubirea adevărată nu înseamnă să folosești omul de lângă tine. Bineînțeles că pot să am un partener oricând, însă mai trebuie și timp pentru asta. O relație se păstrează în timp și ai nevoie să investești, pentru că altfel se numește job. În primul rând, mi se pare că cea mai mare calitate a omului este loialitatea! Fie că e partener de viață sau de afaceri. Admir loialitatea și detest lipsa ei!   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net