Cum au reușit Dinu Maxer și iubita să scape din infernul din Dubai? Cine i-a salvat pe cei doi

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Surprinși de marea furtună care a inundat tot Dubaiul, pe 16 aprilie, Dinu Maxer și iubita Magdalena Chihaia au reușit să ajungă în țară cu bine. Alți români nu au fost la fel de norocoși ca ei și nu au putut ajunge la aeroportul din Abu Dhabi, la timp. Dinu ne-a povestit cum a reușit să scape cu bine din infernul de la Dubai. 

Dinu Maxer (50 de ani) și iubita Magdalena Chihaia (38 de ani) au plecat pe 15 aprilie să petreacă o mini vacanță romantică în Dubai. Pe 16 aprilie era ziua Magdalenei și Dinu cumpărase o croazieră cu o cină romantică pentru iubita sa. Numai că pe 15 aprilie seara s-a pornit potopul. O furtună năpraznică a inundat străzile din Dubai, mașinile pluteau în apa de peste un metru, iar cei doi îndrăgostiți au rămas blocați în hotelul de lux! 

Cine i-a ajutat pe cei doi să ajungă la aeroport

Numai că a doua zi cei doi aveau cumparate bilete ca să se întoarcă acasă. Cum aeroportul din Dubai era inundat, zborurile au fost mutate pe cel din Abu Dhabi. Numai că Dinu și iubita nu aveau cu ce ajunge la aerporort, hotelul lor fiind înconjurat de apă.

„Noi am reușit să ajungem la aeroport grație unei românce, ce deține una dintre cele mai apreciate agenții de travel (călătorii) din Dubai.

Situația a fost una critică, taxiurile nu se încumetau să ia comenzi, netul era căzut. Din cauza inundațiilor, nu puteam să ieșim nici măcar din hotel. Dar Cristina ne-a salvat cu un transport profesionist, pe noi dar și pe alți turiști disperați”, a anunțat Dinu Maxer, pe pagina lui de socializare.

Cristina Racoviță, reprezentata unei dintre cunoscute agenții din Dubai, ne-a povestit cum a reușit să-i salveze pe cei doi și să-i ducă cu bine, până la urmă, la aeroportul din Abu Dhabi.

„A fost o experiență incredibilă cu Dinu! Ei au reușit să plece pe 17 aprilie. M-a sunat disperat că nu poate să iasă din hotel, care era înconjurat de apă de un metru.

Le-am trimis o mașină mai înaltă, un minivan. Șoferul a făcut trei ore până acolo, însă nu a putut să intre la hotel. Le-am zis să facă la un fel să ajungă pe jos până la mașină, nu știu pe unde au venit cu bagajele că era apă peste tot!”, ne-a spus Cristina Racoviță, reprezentanta uneia dintre cele mai cunoscute agenții de travel din Dubai. 

image

Cristina Racoviță: „A fost cea mai mare furtună naturală din ultimii 75 de ani”

Dubaiul a fost foarte afectat de această furtună. Am avut clienți care au făcut și 16 ore pe drum ca să ajungă la aeroport, alții au dat 220 de euro pe un taxi ca să-i ducă pe o rută ocolitoare la aeroportul din Abu Dhabi de unde s-a zburat, căci cel din Dubai a fost inundat. 

Inițial, unii turiști au crezut că va fi doar o ploaie trecătoare, au plecat la mall și au rămas blocați acolo, că nu mai venea nici un taxi. Au dormit la hotelurile de lângă mall. 

A fost urât și neașteptat! Cea mai mare furtună naturală din ultimii 75 de ani. Trebuie să precizam că nu a fost cloud seeding (n.r: însămânțare a norilor) așa cum s-a vehiculat, ci a fost un fenomen meteo natural. S-a și anunțat că va fi ploaie în ziua de 16, dar nu se aștepta nimeni să fie așa de mari inundații. Dubaiul are canalizare, dar ca orice țară caldă, nu funcționează la parametrii optimi pentru că aici plouă foarte rar”, a mai precizat aceasta. 

Inundatii Dubai jpg

Ce se întâmplă acum în Dubai

Situația a revenit cât de cât la normal, în ultimele ore, în Dubai. Unele zboruri înregistrează însă întârzieri, iar o serie de atracții din programele turistice sunt închise.  

La acest moment, situația s-a mai remediat. Am avut turiști care au venit chiar astăzi. Taxiurile merg normal, dar pe rute ocolitoare, căci strada principală este încă plină de apă, e blocată. Și unele zboruri sunt întârziate încă

La fel și unele atracții din Dubai sunt închise, cum ar fi: Miracle Garden ( unde au zburat toate florile, din cauza vântului foarte puternic) sau Safari Park”, ne-a mai spus Cristina Racoviță. 

O furtună violentă a lovit Emiratele Arabe Unite, în ziua de 16 aprilie. Operațiunile de pe Aeroportul Internațional Dubai au fost brusc întrerupte, 45 de zboruri anulate și alte trei deviate. 

Orașul a fost afectat de inundații masive, iar străzile s-au transformat în râuri furioase. Luxoasele limuzine, în valoare de zeci de mii de euro, au fost grav avariate, iar faimosul mall local a fost transformat aproape complet într-o piscină.

Inundațiile au afectat nu doar Dubaiul, ci și Abu Dhabi, capitala Emiratelor, unde mașini de lux au fost blocate în trafic, iar localnicii și turiștii au căutat refugiu în zone mai înalte.

Aceste evenimente au survenit într-un moment neobișnuit pentru Dubai, care este cunoscut pentru clima sa caldă și uscată, având o medie de 33ºC în luna aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
image
actualitate.net
image
actualitate.net