Cum o instruia Irina Loghin pe Elena Merișoreanu înainte să intre pe scenă? „Îmi spunea cum să...”

#Exclusiv Click!

Elena Merișoreanu este una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară de la noi. A debutat pe scenă de la 16 ani, atunci când Irina Loghin făcea instrucție cu ea!

Elena Merișoreanu s-a născut pe 5 noiembrie 1948, în satul Paroșeni, orașul Vulcan, din județul Hunedoara. A visat de mică să ajungă o mare vedetă, deși acasă nu avea nici lumină electrică, și nici radio.

Tatăl artistei cânta la fluier şi de la el a învăţat multe melodii, iar mama şi soara ei cântau și ele atât la lucrul de la câmp, cât şi pe la petreceri familiale.

Avea doar 16 ani când a participat la un concurs pentru a fi admisă pe un post în cadrul Ansamblului ,,Ciocârlia”. A câştigat atunci concursul, dar nu a fost angajată, căci își ascunsese vârsta.

Înainte de a împlini 20 de ani, artista s-a înscris la un alt concurs, pentru Ansamblul ,,Rapsodia Română" din Bucureşti. A fost angajată în cor, unde a cântat timp de 8 ani, avându-i colegi pe: Lucia Ţibuleac, Dida Drăgan, Constantin Gabor, Petre Geambaşu şi mulţi alţii.

Elena Merișoreanu: „Irina Loghin m-a școlit de la 16 ani!”

Irina Loghin o lua cu ea pe Elena Merișoreanu la spectacole  în tinerețe Sursa: Facebook
Irina Loghin o lua cu ea pe Elena Merișoreanu la spectacole în tinerețe Sursa: Facebook

În cadrul Ansamblului ,cât şi la Şcoala populară de Artă a urmat studii de canto şi a învaţat cum să se prezinte pe scenă.

De departe, însă, cele mai importante sfaturi din cariera sa rămân cele pe care i le-a dat Irina Loghin (84 de ani), care o lua pe la toate spectacolele și făcea instrucție cu ea înainte să se urce pe scenă.

Irina Loghin mă lua cu ea la toate soctacolele! Ținea la mine foarte tare! Ea m-a școlit de la 16 ani, atunci când am urcat pe scenă. Eu eram mică, iar ea îmi spunea cum să mă pieptăn, cum mă îmbrac, cum să mă aranjez, tot! A fost ca o mamă pentru mine!”, a declarat Elena Merișoreanu, pentru Click!

Pusă să cânte manele la nunți

După o viață trăită în slujba folclorului românesc autentic, acum la 76 de ani, artista este pusă în situații dificile, căci nuntașii îi cer să le cânte până și manele, la mare modă în timpurile nostre.

În ultima vreme, s-a stricat și publicul! Păi, au venit cu bani la mine, și bani mulți nu așa, să-mi ceară să le cânt eu manele!

Zice: vă dau bani, cântați-mi cutare! Cer manele din astea care sunt acum la modă și îți oferă sume mari, mai mari și decât onorariul. Așa se fac banii în ziua de azi, cu manele! , a dezvăluit Elena Merișoreanu, recent, în exclusivitate pentru Click!

Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se regăsesc; „Zi-i bade cu fluiera”, „Jocul mi-o plăcut, odata” și „Hanul cu veselie”.

Solista a aniversat, în octombrie 2021, 50 de ani căsnicie, alături de soțul ei, fostul colonel Viorel Croitoru, cu care are două fiice, Raluca și Elena.

.Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net