Cum și-a prezis moartea Mihaela Runceanu! Sfârșitul tragic al artistei a înfricoșat o țară întreagă

Ultima actualizare:

Mihaela Runceanu a fost una dintre cele mai iubite artiste, o profesoară dedicată studenţilor ei, fiind una dintre „vocile de aur” ale anilor '80. Moartea ei prematură şi tragică a înfiorat toată ţara, dar, după 30 de ani, muzica ei încă răsună din boxele tinerei generaţii. Iată cum și-a prezis moartea Mihaela Runceanu.

Cum și-a prezis moartea Mihaela Runceanu
Cum și-a prezis moartea Mihaela Runceanu

Cum și-a prezis moartea Mihaela Runceanu

Ultimul concert al Mihaelei Runceanu a fost pe 28 octombrie 1989, la Sala Radio, primul şi singurul în care a văzut-o Andreea, vara ei, care atunci avea 9 ani. Câteva zile mai târziu, în dimineaţa de 1 noiembrie, pe la 01:00, Mihaela a murit. Un bărbat, „o cunoştinţă“ – cum s-a prezentat chiar el în discuţiile cu reporterii, după eliberarea din închisoare la 17 ani de la crimă – a strangulat-o cu un cablu de la telefon, a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, potrivit Historia.

Este straniu cum artista și-a prezis moartea! Aceasta mărturisise apropiaților săi niște lucruri înfiorătoare chiar cu câteva zile înainte de a trece în neființă: „Eu am să mor la 35 de ani. Dar nu vreau să mor în chinuri”, potrivit okmagazine.ro.

În garsoniera solistei, de pe Şoseaua Mihai Bravu din Bucureşti, Mihaela Runceanu şi Daniel Cosmin Ştefănescu, care îi făcea rost de casete video şi pe care l-a cunoscut prin nişte prieteni comuni, au început să se uite la un film. Ea era indispusă din cauza unei probleme personale, aşa că a preferat să meargă la culcare şi stabilise cu bărbatul ca el să plece după ce se termină pelicula. Doar că Ştefănescu a profitat de faptul că Mihaela adormise şi s-a apucat să fure bunuri din casă.

Un videocasetofon Panasonic şi un televizor Telecolor ar fi fost printre obiectele pentru care bărbatul a omorât-o când ea s-a trezit din cauza zgomotelor.

Pentru români, moartea Mihaelei Runceanu, care a fost victima unei crime sadice, a fost o tragedie greu de acceptat. Toată națiunea a fost cuprinsă de durere și tristețe, chiar dacă la acea vreme exprimarea liberă era limitată. Cu toate acestea, sentimentele erau atât de puternice încât oamenii au sfidat restricțiile timpului și s-au adunat în fața caselor Mihaelei Runceanu, atât în București cât și în Buzău, pentru a-și lua rămas-bun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
banner pepe png
image
actualitate.net
image
actualitate.net