Cum slăbesc vedetele după Sărbători. Rețeta de urgență a lui Carmen Brumă
Ați mâncat “greu” de Crăciun? Ați “recuperat” și în noaptea de Revelion? Iată ce rețete avem de la vedete, pentru a combate maratonul mâncărurilor alese și pentru a scăpa de surplusul de calorii.
Carmen Brumă: “Supă de roșii cu semințe de cânepă (sau dovleac)
Carmen Brumă, despre care se știe că are mereu grijă de silueta ei, propune supă de roșii cu semințe de cânepă (sau dovleac).
Folosește 1,5 l apă, un morcov, un păstârnac, o țelină, o ceapă, o gulie, un ardei gras, un dovlecel, jumătate de kilogram de roșii decojite (adăugate după ce se fierb celelalte legume), 2 ouă ( se bat și se pun la final după ce stingi focul) condimente după gust și semințe de cânepă. Supa de roșii e o masă excelentă după excesele de sărbători. Rețeta e inclusă în majoritatea programelor mele de slăbit de pe www.carmen-bruma.ro. E o masă ușoară, sățioasă, bogată în antioxidati precum licopen, vitamina C, vitamina E care, împreună cu celelalte elemente, susțin sistemul imunitar și contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare”, a spus Carmen Brumă pentru Click!
Cornelia și Lupu Rednic: Ciorbă de varză murată cu afumătură
Cornelia și Lupu Rednic știu exact ce trebuie să facă după ce au parte de un meniu mai caloric. Originari din Sighetul Marmației, artiștii au venit de acasă cu multe rețete de mare anvergură, iar Cornelia Rednic este deja populară și pe Youtube, acolo unde are canalul de gătit “Bucuriile Corneliei”. Astfel, frumoasa și talentata artista ne-a mărturisit cu ce se întreține atât ea cât și soțul ei, Lupu Rednic, după mesele bogate de sărbători.
“Noi facem în general ciorbiță de varză murată cu afumătură. Varza murată se taie fideluță, apoi se limpezește în vreo 3 ape, să iasă sarea din ea. Se pune la fiert într-o oală împreună cu afumătura, morcov tăiat rondele, foi de dafin și piper boabe. După ce a fiert, se scoate afumătura și se ia carnea de pe os, apoi se taie în bucăți și se pune înapoi în oală. Se pune suc de roșii, și mai dă câteva clocote și cu acesta. Apoi o dregem cu foarte puțină smântână”, este rețeta nemaipomenită a Corneliei Rednic care ne-a spus pentru Click și ce își dorește pentru noul an. “Pentru noul an în care am intrat, îmi doresc doar să fim buni și sănătoși! Atât! În rest, să se facă voia Bunului Dumnezeu!”, a mai completat Cornelia Rednic.
Ramona Bădescu, salată cu măr, morcov și sfeclă roșie
Se știe că Ramona Bădescu are o siluetă de invidiat la cei 53 de ani ai săi, fiind și mama unui băiețel de 2 ani și 4 luni. Ramona nu a făcut excese culinare de sărbători, a preferat un platou cu bucate tradiționale, răcituri, caltaboș și lebăr, dar și frigănele de porc, curcan și berbecuț făcute la focul de la șemineul din living. Ca rețetă pentru după sărbători și masa de Revelion, Ramona Bădescu pregătește mereu o salată cu măr, morcov, sfeclă roșie și țelină, pentru care optează să facă o maioneză cu un avocado blenduit la mixer (care salvează colesterolul), la care se adaugă ulei de măsline, suc de lămâie și nuci pentru decor, bune și ele tot pentru colesterol. De asemenea, pentru digestie, în fiecare dimineață, Ramona Bădescu bea un pahar de apă plată cu lămâie, pe stomacul gol, iar când este nevoie își prepară chiar bicarbonat cu lămâie.
Andreea Bănică, supă de găluște
Andreea Bănică (43 ani) nu are timp pentru gătit atât pe cât și-ar dori, însă după Revelion a lăsat totul și a intrat la treabă în bucătărie. Cântăreață și-a surprins familia cu o delicioasă supă de găluște. "Mhm, ce frumoasă a ieșit supa mea de pui cu găluște. Wow! Am stat ceva timp în bucătărie azi", a spus Andreea Bănică, pe Instagram. Odată cu Noul An, artista își dorește să mănânce sănătos și să facă foarte multă mișcare, atât pentru sănătate, cât și pentru a-și menține silueta.
Matilda Pascal-Cojocarița, supă de vită cu tăieței de casă
Matilda Pascal-Cojocarița (63 ani) a cântat în mai multe locuri la munte la intrarea dintre ani. Cântăreața de muzică populară a gătit câte ceva acasă, pentru a găsi frigiderul plin la întoarcere, însă în primele zile din ianuarie, aceasta a lăsat-o mai ușor cu mâncarea. Vedeta i-a pregătit soțului ei o supă de vită cu tăieței de casă de te lingi pe degete, iar felul doi broccoli gratinat, la cuptor. Matilda vrea să scape de 2 kg acumulate la mesele de la sărbători. Oricum, de câțiva ani, interpreta a renunțat la zahăr, paste și pâine.
Irina Loghin, legume și lapte din soia
Irina Loghin (82 ani) nu prea și-a ieșit din meniu de sărbători, dar a mâncat mai mult decât de obicei. Obișnuită cu preparatele pe bază de soia, artista și-a gătit înainte de Crăciun salată de beouf cu maioneză din soia. “Folosim 200 ml de lapte de soia, 200 g de orez fiert, 100 ml de ulei şi sare. Laptele de soia, orezul şi sarea se pun în blender şi se amestecă două minute. Se adaugă uleiul, câte puţin. Maioneza se foloseşte la salată boeuf sau la alte preparate de casă”, spune artista. Acum, ea s-a întors la meniul ei de zi cu zi cu legume și lapte de soia. Irina Loghin nu consuma carne de 40 ani și preferă peștele.