Curtată de mulți bărbați, Angela Similea a iubit pe unul singur: „A fost dragoste ca în povești"

Angela Similea, sex-simbol al anilor ‘80 și una dintre cele mai iubite cântărețe din România, a avut o viață personală marcată de numeroase încercări și o carieră de succes. Deși a fost curtată de mulți bărbați celebri, dragostea adevărată a găsit-o alături de unul singur, Victor Surdu. Povestea lor de dragoste, presărată cu romantism și pasiuni comune, a fost una memorabilă, asemenea unui basm.

Angela Similea. Foto: arhiva.
Angela Similea. Foto: arhiva.

Viața personală: patru căsnicii și o dragoste ca în povești

Angela Similea a avut patru căsnicii, fiecare marcând etape diferite ale vieții sale. Primul său soț a fost Andi Constantin, un electrician, urmat de Sorin Movileanu, un chitarist talentat, cu care a avut un fiu, Sorin. A treia căsnicie a fost cu Jan Hilgen, un afacerist olandez, care l-a adoptat fiul său pentru a-l putea trimite la studii peste hotare. Ultimul soț a fost Victor Surdu, un om politic cunoscut, cu care s-a căsătorit în 1999, după ce a divorțat de Hilgen.

Cea mai lungă căsnicie a Angelei Similea a fost cu Jan Hilgen. Relația lor a fost una de durată și a avut un impact semnificativ asupra vieții cântăreței și a fiului său. Jan Hilgen a fost un sprijin important, adoptându-l pe Sorin și facilitându-i accesul la studii în străinătate. Relația lor s-a încheiat în 1999, când Angela a decis să divorțeze pentru a se căsători cu Victor Surdu.

Victor Surdu: marea dragoste

Pe Victor Surdu, Angela Similea îl cunoștea de cel puțin 30 de ani înainte de căsătorie. Deși au avut drumuri separate în viață, destinul i-a adus împreună într-o poveste de dragoste intensă și profundă. S-au căsătorit în 1999 și au trăit împreună până în 2011, când Victor Surdu a murit la vârsta de 63 de ani.

Angela Similea a descris relația lor ca fiind una plină de respect și afecțiune. Victor Surdu era cunoscut pentru romantismul său și pentru pasiunea sa pentru muzică, o pasiune pe care o împărtășea cu Angela. „Cu două zile înainte să moară, s-a trezit din pat și s-a apucat să cânte la pian. Am rămas șocată. Era atât de slăbit încât abia avea putere să apese pe clape. A fost dragoste ca în povești. Avea un respect enorm pentru mine. Mă cunoștea de pe scenă. Mi-a spus că și-a făcut un pariu cu el însuși că o să mă cucerească. Era extraordinar de romantic, dar și o furtună. Avea o forță de muncă extraordinară. Am acceptat ceea ce s-a întâmplat, dar mi-e greu”, a mărturisit Angela Similea .

Cariera muzicală, un succes remarcabil

Angela Similea și-a manifestat interesul pentru muzică încă din copilărie, fiind influențată în mare măsură de muzica Mariei Tănase. Prima recunoaștere majoră a venit în 1965, când a obținut locul trei la Festivalul artiștilor amatori cu piesa „Câmpia sub lună” a lui V. Veselovski. Succesul adevărat a venit în 1970, la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, unde s-a clasat pe locul al doilea, câștigând „Cerbul de Argint”. Vocea sa distinctă, inițial criticată pentru că era „prea cristalină”, a evoluat și a devenit mai profundă și matură, captând inimile publicului.

Angela Similea a continuat să cucerească scena muzicală românească și internațională. În 2000, la gala organizată de TVR2, melodia „Să mori de dragoste rănită”, compusă de Marcel Dragomir pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată „melodia secolului al XX-lea”, scriu cei de la Adevărul.

Angela Similea rămâne un simbol al muzicii ușoare românești, cu o carieră de succes și o viață personală plină de încercări și realizări. Deși a fost curtată de mulți bărbați celebri, marea sa dragoste a fost Victor Surdu, cu care a trăit o poveste de iubire de neuitat. Viața și cariera sa continuă să inspire și să fie apreciate de publicul din România și nu numai. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
banner Săndel Bălan
Pepe și Yasmine se potrivesc de minune iar artistul este mereu cu zâmbetul pe buze în preajma tinerei soții
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
Banner Kamara
Megan  Barton Hanson profimedia jpg
banner Radu Leca
Banner fiica Maxer
image
actualitate.net
image
actualitate.net