De ce a murit Victor Socaciu. «Îmi pare rău că nu a reușit să aibă grijă de el»

#Victor Socaciu
Ultima actualizare:

Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani. Chiar dacă familia a evitat să ofere informații despre problemele de sănătate care i-au grăbit sfârșitul, după suferința cauzată de Covid-19, se pare că rinichii transplantați ai artistului au cedat.

Rinichii transplantați ai lui Victor Socaciu au cedat la începutul lunii septembrie
Rinichii transplantați ai lui Victor Socaciu au cedat la începutul lunii septembrie

Victor Socaciu se vaccinase anti Covid-19, dar a contractat boala în aprilie, după ce organizase festivalul de folk ”Om bun”. Artistul a fost puternic afectat de boală, a petrecut trei săptămâni internat în spital, bazându-se doar pe 50% din capacitatea pulmonară.

Socaciu s-a vindecat de Covid, însă efectele bolii asupra organismului său au fost mai profunde, iar în septembrie a ajuns din nou la spital. La vremea respectivă, Marina Almășan dezvăluia că motivul internării îl reprezenta afectarea rinichilor transplantați.

“Am aflat și eu, întâmplător, de la un medic cunoscut că ar fi internat la Carol Davila, cu mai vechile probleme renale. I-ar fi cedat rinichii transplantați. Mai multe nu știu. Nu am ținut legătura cu Victor în anii ăștia, că am avut peripeții în despărțirea noastră, dar îmi pare rău pentru el. Eu am fost alături de el când a avut dializa și, după aceea, transplantul. Îi cunosc problemele și îmi pare rău că nu a reușit să aibă grijă de el și să nu-i revină”, a declarat Marina Almașan, în septembrie, pentru Fanatik.ro.

Se pare că aceasta a fost și cauza decesului artistului. Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie, la spital.

Victor Socaciu trăia cu rinichii unei fetițe de 10 ani

În anul 2009, solistul de muzica folk a fost supus unui dublu transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, operația fiind realizată de o echipă de medici coordonată de prof. Mihai Lucan. Rinichii au fost prelevați de la o copilă de 10 ani, pe nume Bogi, a cărei poveste a impresionat profund la vremea respectivă. Câțiva ani mai târziu, cântărețul de muzică folk a fost audiat de DIICOT, după ce au apărut informații în presă că ar fi fost favorizat de medicul Mihai Lucan și ar fi avut întâietate pe lista de așteptare pentru transplant.

Bogi, fetița de 10 ani, care a suferit un anevrism cerebral în septembrie 2009, a acceptat, prin vocea părinţilor, să salveze alte vieţi. Îndureraţi şi traumatizaţi, Barna şi Ágnes Fekete au povestit la acea vreme reporterilor Click! cum au ajuns rinichii îngeraşului lor la cântăreţul de muzică folk Victor Socaciu. 

"Fetiţa noastră a început dintr-o dată să se comporte ciudat. Se lovea cu palmele în cap şi scotea sunete ciudate. Am strigat la ea, dar nu a mai răspuns. Atunci, am chemat ambulanţa. La spitalul din Tg. Mureş a fost înconjurată de zeci de medici care au făcut tot posibilul să o salveze. Totul a fost în zadar. Medicii au venit la noi după ce au făcut toate testele posibile. Rezultatele ne-au înmuiat picioarele. Creierul puiului nostru murise. Atunci ne-au întrebat dacă suntem de acord să donăm organele fetiţei. Ne-am dat seama că au depus eforturi supraomeneşti ca să o salveze şi nu am ezitat. Nu ne-a interesat unde vor ajunge organele, cât timp salvează alte vieţi. Am aflat de la televizor că un artist a primit rinichii fetiţei noastre. Ea va cânta acum prin vocea lui", au declarat, la vremea respectivă, părinții lui Bogi, pentru Click!

image
image
image
image
image
image
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net