De ce a sancționat Delia glumele despre violență domestică la iUmor: «Am cunoscut asta, știu ce înseamnă»

Ultima actualizare:

Delia a condamnat, în cadrul emisiunii iUmor, unde are rolul de jurat, mai multe glume făcute de către un concurent în jurul unui subiect sensibil: violența domestică. Ulterior, artista a explicat de ce a avut reacția respectivă.

Delia, despre reacția ei cu privire la glumele despre violență domestică Foto: Captură Video
Delia, despre reacția ei cu privire la glumele despre violență domestică Foto: Captură Video

În cadrul finalei iUmor din data 26 decembrie, un concurent a fost apostrofat de către Delia, unul dintre cei trei jurați ai emisiunii, în urma unor glume pe care cântăreața nu le-a considerat deloc a fi amuzante. Concurentul a glumit la adresa mai multor femei celebre din showbiz-ul autohton, referitor la faptul că acestea au fost bătute sau agresate fizic. 

Delia a sancționat la iUmor glumele despre violența domestică

Delia nu a gustat deloc respectivele glume, comentând negativ pe marginea subiectului. Într-o țară în care violența domestică atinge cote alarmante, normalizarea acestui act prin glume nu este deloc un lucru care trebuie încurajat, iar pe asta a mizat și artista în discursul ei. Delia a sacționat, de asemenea, și glumele care vizau moralitatea „ușoară” a femeilor.

Reacția ei a devenit virală la scurt timp, mulți internauți fiind complet de acord cu viziunea Deliei asupra subiectului, mai ales că este o artistă extrem de cunoscută, iar celebritatea ar trebui să vină la pachet și cu o anumită resposabilitate, cântăreața demostrând acest lucru. E o linie extrem de fină între ceva ce ar putea fi amuzant și răscolirea traumei unei persoane, e de părere Delia.

Delia și-a explicat reacția de la iUmor

Nu m-am ferit niciodată să am opinii despre lucruri care mi s-au părut exagerate, care nu mi s-au părut la locul lor sau nedrepte. Am vorbit de fiecare dată când mi s-a părut ceva în neregulă, dar nu s-a viralizat de fiecare dată treaba asta. (..)

Pe vremuri nu se punea așa de mult accent pe corectitudinea politică, adică pe lucruri care ar trebui să fie o normalitate și care sunt foarte prezente azi. Așa că nu m-ar fi luat nimeni în seamă dacă spuneam: „dar nu e ok să vorbești așa despre femei sau să facem glume rasiste. (..)

Cred că dacă am pățit o chestie nasoală și am puterea, și decid că vreau, să râd despre asta, râd. Dar să râdă altcineva despre trauma mea, nu cred că e ok”, a declarat Delia pentru Hotnews.

Delia, despre reposabilitatea fiecăruia de a sancționa anumite comportamente

Vedeta a explicat că ea mereu s-a sesizat atunci când ceva nu i s-a părut în regulă, însă nu întotdeauna a fost luată în seamă. Cu toții avem însă această resposabilitate, a mai spus Delia. 

Cred că fiecare avem o responsabilitate în astfel de cazuri, dar unii aleg să nu se implice absolut deloc, pentru că se tem de un val de reacții negative, de hate, de bullying online. Mie nu îmi pasă și mi se pare că lucrurile care nu sunt în regulă trebuie rezolvate, cumva educând ușor, ușor oamenii, până când înțeleg și intră în starea de normalitate”, a mai spus Delia, care nu este oricum străină de fenomenul de bullying din online. Oamenii îi comentează mereu negativ ținutele și îi spun că nu ar fi feminină.

Nu înseamnă că dacă sunt femeie, trebuie să subliniez treaba asta, că am vreo obligație să-mi arăt decolteul. Am fost destul de bullied în online din cauză că aleg să mă îmbrac în haine de băiat și nu în rochițe cu fundițe și cu sânii la vedere.

Nu e nimic în neregulă să te îmbraci cu rochițe, cum nu e nimic în neregulă să te îmbraci cu haine largi, câtă vreme faci ce vrei și ce îți place. Lucrul ăsta vine dintr-un misoginism și sexism.Societatea pune presiune pe tine, o societate care crede că femeile trebuie să se îmbrace așa”, a explicat Delia.

Delia, despre violența domestică: „Am cunoscut treaba asta, știu ce înseamnă”

Cântăreața a dezvăluit că știe foarte bine ce înseamnă violența domestică, însă nu a dorit să ofere mai multe detalii legate de acest subiect.  „Nu pot să spun că am fost un copil traumatizat din pricina violenței domestice, dar am cunoscut treaba asta, știu ce înseamnă.

Nu-mi dau seama dacă m-a traumatizat real vorbind, habar n-am, nu îmi place să stau să sap adânc, nu m-ar ajuta cu nimic. Însă nu sunt străină de situație”, a mai spus artista.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
image
actualitate.net
image
actualitate.net