Denisa Fîlcea, atac dur la adresa Lidiei Fecioru: „Ignoranța nu este o scuză pentru misoginism”

Lidia Fecioru a fost implicată într-o serie de controverse recente, după ce mai multe persoane publice au reacționat critic la unele dintre afirmațiile sale.

Lidia Fecioru a creat controverse online / foto: arhiva
Lidia Fecioru a creat controverse online / foto: arhiva

Bioenergoterapeuta a făcut o declarație în cadrul podcastului „Vorba lu’ Jorge”, în care susținea că genele unui copil pot proveni nu doar de la părinții săi biologici, ci și de la foștii parteneri sexuali ai mamei.

Această afirmație a stârnit reacții puternice în mediul online, printre cei care au răspuns numărându-se Lora, Alina Tanasă și Denisa Filcea.

Lidia Fecioru a adus în discuție o teorie numită telegonie, care afirmă că urmașii ar putea moșteni trăsături de la un partener sexual anterior al mamei. Teoria a fost însă demontată științific în secolul al XX-lea, odată cu avansul testelor genetice, care au arătat că un copil își primește materialul genetic exclusiv de la părinții săi biologici, în proporție egală: 50% de la mamă și 50% de la tată.

„Când o femeie rămâne însărcinată, dacă a avut relații anterioare, copilul poate moșteni trăsături din gena acelui partener, la fel ca la animale”, a afirmat Fecioru în podcast, sugerând că această informație ar fi cunoscută de geneticieni și ar sta la baza unor tradiții cum ar fi căsătoria preoților și regilor cu femei virgine.

Mai multe vedete au reacționat online

Reacțiile din partea unor figuri publice nu au întârziat să apară. Cântăreața Lora a fost printre primele care au răspuns: „Nu pot să cred ce aud! Materialul genetic se transferă doar în timpul concepției”, a comentat ea, exprimându-și neîncrederea față de afirmațiile Lidiei Fecioru.

Alina Tanasă, o cunoscută influenceriță, a fost și mai directă în critica sa: „Este o absurditate totală! Genetic, un copil nu moștenește nimic de la partenerii anteriori ai mamei. Câte informații aberante sunt promovate ca fiind «super informații»”, a scris aceasta pe rețelele de socializare.

Denisa Filcea, creatoare de conținut online și soția lui Flick Domnul Rimă, a postat la rândul ei un videoclip critic, în care a evidențiat pericolele unor astfel de declarații:

„De câteva zile circulă pe Internet un videoclip toxic cu Lidia Fecioru, care promovează ideea că partenerii anteriori ai unei femei ar putea influența genetic copiii. Știu că Internetul este plin de inepții, dar aceasta este periculoasă. Mă întreb dacă e legal să răspândești minciuni fără a te gândi la impactul lor”, a spus Denisa, subliniind că ignoranța nu poate fi o scuză pentru astfel de declarații, care ar putea contribui la perpetuarea unor idei misogine.

În plus, Denisa Filcea a adus argumente științifice pentru a demonta afirmațiile Lidiei Fecioru, citând descoperirile genetice moderne și teoria lui Mendel, care confirmă că trăsăturile genetice ale unui copil sunt transmise doar de către părinții săi biologici.

Ea a încheiat videoclipul cu un apel la responsabilitate, subliniind importanța verificării informațiilor înainte de a le accepta și a le răspândi.

Deși teoriile susținute de Lidia Fecioru au fost respinse științific, ea rămâne apreciată de unii pentru viziunea sa asupra vieții și sfaturile sale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner madalina manole png
image png
banner Monica Birladeanu
Banner Gogonele
S-au cazat în hotelul preferat din Vegas al regretatului Elvis Presley
andreea balan si victor cornea instagram jpg
Banner Mihai Traistariu
nunta irinel columbeanu monica gabor LD 0993 JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net