Din ce face bani Americanu’ din „La Bloc”, după ce s-a lăsat de televiziune. Cum arată Emil Mitrache acum, la 57 de ani

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

La 21 de ani de când au început filmările pentru ”La Bloc” și 16 ani de când s-a terminat serialul mult îndrăgit, interpretul personajului Americanu’, actorul Emil Mitrache (57 de ani) s-a reorientat și se ocupă cu altceva. L-am întâlnit pe actor zilele trecute la evenimentul „Paranghelia cu Lăutari” și am stat de vorbă cu el ca să-i aflăm toate secretele.

Emil Mitrache, răpirea din serai si doi admiratori
Emil Mitrache, răpirea din serai si doi admiratori

Click!: Mă bucur că te-am întâlnit la acest eveniment și că mai aflăm despre tine...

Emil Mitrache: M-am bucurat când am fost invitat, mie îmi place și titlul, Radiografia Culturală, îmi place și logo-ul. Iată că e un lucru bun că tânăra generație e preocupată de așa ceva, deci mai avem speranțe, pentru că sunt îngrijorat de ce se întâmplă cu tânăra generație, dar iată că se poate, sunt șanse și ar fi păcat, într-adevăr, de această comoară care este muzica lăutărească de atâția ani. Nu știu dacă ați participat la concerte ale românilor de afară, unde și sala plânge.

Actorul Emil Mitrache face poze cu toți cei care îl solicită
Actorul Emil Mitrache face poze cu toți cei care îl solicită

Din ce câștigă bani acum Americanu’ din „La Bloc”

Cititorii noștri vor să știe ce mai face Emil Mitrache?

Ce să fac, muncesc, ca toată lumea. Nu e un lucru nou că m-am făcut ghid de turism. Și cum vara sunt mulți turiști străini, merg cu ei. Am avut și tururi de o zi, de câteva zile sau de câteva săptămâni, depinde. Cum am cererea, cum am tăiat-o prin țară.

Unde te plimbi vara asta cu munca?

Unde vine comanda, pentru că sunt puțini care vin la mine cu comanda și zic să le fac un tur. Deobicei lucrez prin agenții de turism, prin hoteluri și sunt deja antamat. Eu doar mă duc. Merg pe Valea Prahovei sau la pe la castele. Majoritatea americanilor își antamează cu mult înainte un ghid. Totul e pregătit și nu mai ajung eu să le propun ceva anume. Sunt disperați cu Valea Prahovei și toată lumea vrea să meargă acum la Castelul Bran. Acum, în luna august, când vin toți italienii acasă, este nenorocire ce e prin țară de turiști. Mă refer pe șosea, dar și la cazare, unde este nebunie. De aceea eu aș evita Valea Prahovei în august, sunt atâtea locuri de vizitat în România.

Gașca serialului ”La Bloc”
Gașca serialului ”La Bloc”

Cum reacționează turiștii când află că au un ghid celebru

Am o curiozitate, căci atunci când te întâlnești cu românii faci poze, pentru că toți vor o poză cu Americanu... Dar ce zic turiștii străini când sunteți cu ei și vin oamenii să facă poze cu tine?

Se miră, cum să nu (râde). Mă întreabă și le spun că sunt un ghid mai popular, așa. După aceea le povestesc și dacă nu mă cred le spun să se uite pe Youtube. În afară de ”La Bloc” de la Pro TV, am jucat și în ”Gașca” de la Kanal D și în ”Nimeni nu-i perfect” de la Prima TV. Se uită și din momentul ăla se schimbă perspectiva și zic, ”stai că nu e oricine”. La ei celebrity e ceva. Am și declarat că eu în plus față de toți ghizii din România, am acest avantaj: fața. Adică sunt bine primit oriunde, rezolv probleme... Cine știe ce probleme mai au turiștii pe drum și le rezolv. Și e altceva.

Dar vacanță cu familia vara asta o să fie?

Am fost, mai ales copiii, au fost o tură la mare cu restul familiei și acum, duminică, îmi pleacă cel mic în tabără, să vedem ce mai pică printre picături. Nu îmi permit o vacanță de două săptămâni.

Nu îți e dor de un rol într-un film sau serial?

O, dar eu sunt pregătit oricând, dacă îmi zici mâine, hai, eu merg. Acest job îmi permite, dacă mi se oferă să filmez o lună undeva, merg să filmez. Nu e ca și când merg la birou în fiecare zi.

Chiar nu s-a găsit nimeni să-ți ofere un rol, că filme se fac...

Dacă îmi oferea cineva un rol, mă vedeai. Atâta timp cât ”La Bloc se difuzează în fiecare zi, de 12 ori pe zi, în 24 de ore, niciun producător nu mă va lua. Pentru că nu vrea să zică: uite-l pe Americanu’ în rolul Gică.

Roxana Zidaru și Emil Mitrache la eveniment
Roxana Zidaru și Emil Mitrache la eveniment

Probabil că mulți cred că serialul se filmează în continuare...

Da, da, da...cred că nu s-a terminat, nu scrie nicăieri că e reluare. Permanent îmi spune lumea că se uită la serial. Îți dai seama că nici Pro TV-ul nu l-ar difuza dacă nu ar face audiență... Se face audiență și mereu vin generații care se uită și vin copii la mine pentru autografe. Lumea se uită și după 20 de ani...

Dar cu Dragoș Moștenescu ai mai mai vorbit?

Da, m-am întâlnit cu Dragoș pentru că e în țară pentru o săptămână. Nu știu cât mai stă, ne-am întâlnit la un șpriț, am mai povestit. E ok, el a jucat pe HBO, joacă în niște seriale, ”Rain Dogs” și ”The Power”, în niște documentare, ceea ce e foarte bine pentru el. El este și producător, scenarist, nu o ia de la zero și dacă ai și un agent talentat, ai prins. Nu e ca la noi, e alt sistem. Și care funcționează, dacă ești bun, mergi mai departe. Ca în America. Devii vedetă peste noapte. La noi este la fel... de aia se zice ca la noi, la nimeni. La noi mentalitatea e problema.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
florin piersic facebook jpg
florin piersic facebook jpg
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net