Dragoș Dolănescu critică Rusia, în parlamentul din Costa Rica: «Această situație amenință ordinea mondială»

Ultima actualizare:

Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, Dragoș Dolănescu, în calitate de deputat în Costa Rica, țara mamei sale, Margarita Valenciano, condamnă actele de agresiune din Ucraina și face apel la pace, în parlamentul costarican, cu privire la războiul pornit de Rusia contra Ucrainei. El a depus o moțiune care va fi discutată luni, în Parlament.

Dragoş Dolănescu
Dragoş Dolănescu

Dragoș Dolănescu condamnă faptul că Rusia a atacat ”suveranitatea și integritatea poporului ucrainean și că această situație amenință ordinea mondială, redresarea economică și stabilirea statelor democratice.”

Fiul cel mic al regretatului artist Ion Dolănescu face un apel pentru restabilirea dialogului.

”Campania de război rusă din Ucraina constituie o încălcare flagrantă a dreptului internațional și o tentativă împotriva păcii și securității internaționale. De asemenea, facem un apel la restabilirea dialogului și a acordului și să căutăm o înțelegere pașnică care să pună capăt imediat tuturor tipurilor de agresiune împotriva poporului ucrainean și pe care Guvernul Republicii o denunță în toate instanțele și forurile internaționale, barbaria. Acte care atârnă astăzi asupra teritoriului ucrainean.”, susține Dragoş Dolănescu, în moțiune.

Dragoş Dolănescu vrea să primească refugiaţi în vial sa din Sinaia

Dragoș Dolănescu a anunțat că vrea să ajute refugiații din Ucraina, pe care îi așteaptă la vila din Sinaia, pe care a moștenit-o de la tatăl său, în urma procesului pentru succesiune pe care l-a avut cu fratele lui mai mare, Ionuț Dolănescu.

Dacă a început războiul, cu siguranță vor fi și mulți refugiați de război. Aștept refugiații de război din Ucraina, la vila din Sinaia! Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu, pentru acești oameni. Tata m-a învățat să fiu solidar cu oamenii, la nevoie.

În următoarea situație, foarte multă lume va pleca din țară, pentru a fugi de ruși și de război. Poporul român a fost dintotdeauna un opor primitor. Să le dea o mână de ajutor acestor oameni, pentru că, altfel, vor muri în mâna rușilor.

Repet, eu îmi pun la dispoziție vila din Sinaia construită de tatăl meu”, a declarat Dragoș Dolănescu, pentru Click!

Fiul lui Ion Dolănescu a mai spus că vila dispune de mai multe camere și, chiar dacă nu a mai fost locuită de multă vreme, cu siguranță va fi o casă bună pentru cei aflați acum în nevoie.

Sunt multe camere acolo, chiar dacă nu a mai locuit nimeni de multă vreme, sunt sigur că îi va ajuta pe cei care au nevoie de cazare. Suntem un popor creștin și ar trebui să ajutăm. Și noi am dori, în cazul în care se ajunge ca rușii să invadeze România (să ne ferească Dumnezeu!), să fim ajutați și primiți de alte popoare, să ne întindă o mână”, a mai spus Dragoș Dolănescu.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net