Ele sunt vedetele „chinuite” de ADHD! Nicoleta Nucă trece printr-un calvar! „Aveam puține motive să mai trăiesc!”

ADHD sau tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate face ravagii printre vedetele de la noi. Nicoleta Nucă sau Sorana Darclee au povestit că au fost diagnosticate cu ADHD mult prea târziu și că această afecțiune neurologică le mai chinuie și în prezent. Și Delia Matache s-a autodiagnosticat cu aceeași afecțiune.

Nicoleta Nucă: „Am ADHD! Am fost diagnosticată la 29 de ani”

Nicoleta Nucă (30 de ani) este una dintre vedetele care a dezvăluit, recent, că suferă de ADHD

Solista a povestit pe larg, într-un video amplu postat pe TikTok, despre diagnosticul care i-a fost pus de medici la vârsta de 29 de ani.

Artista a aflat că suferă de această tulburare neurologică după nenumărate vizite la psiholog și la psihiatru. În cazul ei, niciun tratament nu dădea roade și ajunsese să se gândească chiar la sinucidere. 

„Am fost diagnosticată cu ADHD la 29 de ani. După cum spuneam și în prima parte, ADHD-ul, în cazul adulților, poate fi confundat cu alte tulburări psiho-emoționale, ceea ce mi s-a întâmplat și mie.

Încă din copilărie, am fost un adult în corp de copil. Mereu mi se spunea că sunt prea serioasă și rigidă. Am fost și sunt introvertită și cu o viziune mai pesimistă asupra vieții și crescând, am crezut asta despre mine.

Cum am spus, oamenii cu ADHD au un nivel mai scăzut de dopamină, respectiv este destul de ușor pentru noi să alunecăm în brațele depresiei, așa că în mod progresiv, din adolescență spre maturitate, din punct de vedere emoțional, eu am devenit tot mai tristă, mai lipsită de energie și motivație”, a spus vedeta, in filmulețul postat pe rețelele de socializare. 

Nicoleta Nucă a vrut să se sinucidă, după ce a fost diagnosticată cu ADHD

„Găseam tot mai puține motive de bucurie, totul mi se părea întunecat, fără speranță, nu vedeam lumina de la capătul tunelului.

Mintea  mea avea motorul turat la maxim și era supraaglomerată de scenarii sumbre și gânduri negative despre cât de puține motive am să mai trăiesc. 

În ultimii 5 ani aproximativ, am mers la psihoterapie și am schimbat câțiva psihologi, pentru că cu fiecare simțeam că ajung până într-un punct în care mă blochez și nu vedeam nicio îmbunătățire a stării mele.

Ajunsesem să gândesc că terapia, în cazul depresiei mele, nu funcționează și că am o problemă psihică reală, așa că am decis să merg la un psihiatru.

Recunosc că și eu, ca multă lume, aveam oarecare preconcepții legate de tratamentul cu antidepresive și efectele adverse pe care le-ar putea avea. Mi-era frică că voi fi legumă, constant somnoroasă și absentă”, a mai spus ea. 

În prezent, artista de peste Prut urmează un tratament medicamentos pentru ADHD care are rezultate îmbucurătoare, starea sa fiind vizibil îmbunătățită. 

„Am mers cu inima strânsă, i-am povestit toată viața mea, traumele, ce simt, ce cred și în final mi-a pus diagnosticul tulburare afectivă, adică depresie. Mi-a prescris un tratament medicamentos, care a funcționat, în schimb devenisem extrem de impulsivă și nervoasă.

Într-o seară, când scrollam pe TikTok, mi-a apărut un video despre ADHD. Mi-am dat seama că bifez cam tot ce spunea acel medic psihiatru, așa că am început să mă documentez mai mult despre ADHD, am citit diverse articole de specialitate și m-am dus cu tema făcută la doamna doctor. 

Ea mi-a zis că se gândise la această variantă, dar și-a dorit să excludă alte posibile tulburări psihoemoționale.

În prezent, urmez tratamentul pentru ADHD și simt că am pornit pe calea spre o viață mai bună,” a mai povestit Nicoleta Nucă, într-un filmuleț postat pe TikTok.

Delia Matache: „Nu m-am dus la niciun psihoterapeut. M-am autodiagnosticat!”

Delia Matache (42 de ani) a anunțat și ea recent că suferă de ADHD, diagnostic pe care și l-a pus însă singură. 

În podcastul „Aproximativ discuții” cu Gorija, artista a dezvăluit că suspectează că suferă de ADHD, din cauza comportamentului ei hiperactiv.

„Îmi place când mă agață serialele. Mi se pare că am mai multă viață, am ziua la dipoziție, în care fac ce vreau eu, și mai am ceva, mai am și noaptea.

Eu mai fac ceva, eu nu dorm. Sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, altfel nu sunt împlinită sufletește. Trebuie să fac multe lucruri și mi se pare că timpul ăla petrecut la nani e pierdut. 

Și, atunci, încerc să prelungesc ziua și să mai fac ceva. Măcar dacă nu fac nimic, să mă uit la poveștile altora și să mă implic în niște chestii emoțional, gen film.

Eu știu sigur că am ADHD și nu m-am dus la niciun psihoterapeut. M-am autodiagnosticat. Sunt convinsă 100%. O să mă duc și o să obțin ștampilă, sau ce se dă. 

Nu e ca și cum îmi doresc să am, nu vreau să am, că nu mi se pare că sunt specială în niciun fel. Pur și simplu, știu că sunt agitată dintotdeauna, n-am răbdare să fac anumite lucruri. Nu pot să fac nimic din ce nu-mi place. Pot să fac doar lucruri care-mi plac”, a spus Delia. 

Artista a recunoscut că este o fire extrem de agitată de când se știe și că îi vine foarte greu să se concentreze până și în cazul unor sarcini simple. Delia nu a fost însă, deocamdată, evaluată de un medic psihoterapeut. 

Sorana Darclee: „Simțeam că o iau razna și înnebunesc”

Sorana Darclee Mohamad (40 de ani),una dintre componentele trupei A.S.I.A , a dezvăluit că suferă de aceeași tulburare neurologică, care a afectat-o toată viața, dar despre care a aflat abia când avea 38 de ani. 

Sorana și-a dat seama că suferă de această afecțiune după ce a vizionat un video pe o rețea socială. 

„Era un filmuleț pe TikTok cu un tip care spunea: ți se întâmplă să nu poți duce un proiect cap-coadă, te apuci să faci un lucru și între timp ai alte 700 de idei și le lași baltă pe toate (...). Ai ADHD!”, a povestit Sorana, în emisiunea „La Măruță”, de la Pro Tv. 

Ulterior, solista de la trupa A.S.I.A, a mers la medic, care i-a pus diagnosticul de ADHD. 

„Acum înțeleg, în sfârșit, care-i treaba cu mine, de ce simțeam că o iau razna și înnebunesc. Explicația asta mă ajută să funcționez”, a mărturisit artista în emisiunea lui Cătălin Măruță. 

În prezent, artista a învățat să-și gestioneze singură emoțiile și nu urmează nici un tratament. 

„Testările se fac la mai mulți specialiști: psihologi clinici, psihoterapeuți, neuropsihiatri etc. Fiecare specialist are câteva maniere de verificare. Printre verificări e un test imens cu multe întrebări.

Deja de acolo medicul își dă seama, căci sunt foarte multe întrebări și, evident, ne pierdem concentrarea. Eu am ales să nu aleg tratament medicamentos. Nici cu depresia. 

Dacă până la 39 de ani am funcționat bine fără medicamente, acum înțeleg, în sfârșit, care-i treaba cu mine. Simțeam că o iau razna și înnebunesc, iar explicația asta mă ajută să funcționez”, a mai spus cântăreața.

Ce este ADHD?

ADHD este o tulburare neurologică, cu influență asupra modului în care creierul funcționează și se dezvoltă. Afecțiunea este asociată cu probleme de concentrare și o mai mare dificultate de control al reacțiilor.

O persoană care suferă de tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate prezintă dificultăți în menținerea atenției, gestionarea nivelului de energie și controlul impulsurilor. De aceea, ADHD poate limita capacitatea unei persoane de a învăța sau de a lucra și poate produce stres, anxietate și depresie.

Sindromul ADHD este inclus pe lista tulburărilor comportamentale și emoționale cu debut din copilărie sau adolescență și este recunoscut ca atare de către Organizația Mondială a Sănătății. 

ADHD este una dintre tulburările cel mai frecvent diagnosticate greșit.

Conform statisticilor, între 2,5% și 5% din populația globală suferă de tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție, sau ADHD. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net