Rona Hartner a luat-o de la 0! L-a dat uitării pe soțul său și are planuri mari de viitor

Ultima actualizare:

Mereu pe drumuri, Rona Hartner (50 de ani) a participat, recent, la o prezentare de modă a Lizei Panait, ocazie cu care a interpretat-o pe Frida Kahlo, personaj cu care aduce foarte mult, după cum chiar ea susține. De altfel, în viața Ronei, au fost momente când proiectele sale au fost legate de celebra pictoriță. Rona a vorbit, în exclusivitate pentru Click!, despre fiica sa, asocierea cu Frida Khalo, dar și despre proiectele viitoare pe care le are.

Rona Hartner, mereu imiplicată în diverse proiecte
Rona Hartner, mereu imiplicată în diverse proiecte

Click!: Semeni cu Frida Kahlo!

Rona Hartner: Știu.

De unde știi?

De ani de zile! Păi, nu se vede? (râde)

Ce mai faci?

Bine, mulțumesc. Am venit pentru un turneu de câteva concerte. Pe 21 mai, sunt într-o cramă și cântăm în vie, cu picioarele goale. Pe 26 mai sunt la Uprooted, în București. Te aștept să vii!

Ești nonconformistă, de obicei.

Da. Și vin cu lăutarii mei. O fac lată. O să fie foarte frumos! Dacă nu o fac lată, o fac lungă.

Rona Hartner și Sumelya, fiica ei
Rona Hartner și Sumelya, fiica ei

Când ți s-a spus, prima oară, că semeni cu Frida?

Când am ajuns la Paris, la 25 ani. Pentru că nu mă pensam deloc. Din cauza filmului „Gadjo dilo", mi-am zis că și dacă nu mă formatez, nu mă mai pensez, nu mă mai machiez, în filme, și sunt eu însămi. Și, în foarte multe filme, am început să fiu eu însămi și semănam enorm cu Frida. La un moment dat, nu prea îmi convenea să semăn cu ea, pentru că voiam să fiu eu însămi, și am început să îmi fac câteva meșe. Dar, când eram brunetă și cum sunt eu șaten-brunetă, semănam enorm cu ea. Și... pictez. Avem multe în comun, pentru că tatăl ei era din Arad. Era evreu-ungur-neamț din Arad.

Ai făcut o ședință foto și pentru „Tango", ca Frida. Ți-a fost greu să intri în pielea personajului?

E un personaj foarte complex! Are o supărare pe viață, în același timp, o blândețe, o lumină, și este genul de personaj meditativ, care chiar gândește. Și să joci inteligența, pe scenă, e foarte greu!

Sumelya, la un casting cu actorul Jean Marc Barr/ Foto: arhiva personală
Sumelya, la un casting cu actorul Jean Marc Barr/ Foto: arhiva personală

Ai studiat-o mult?

Am studiat-o, pentru că trebuia să joc în filmul „Frida Kahlo", în 1998. În schimb, Salma Hayek a produs filmul. Eram una din fetele prevăzute pentru acest rol. În 1998, cu Miramax și Harvey Weinstein producător, care trebuia să mă aleagă, dar ea a produs filmul. I-au plătit ei filmul. Explică-mi și mie unde găseam eu, în '98, 22 de milioane de dolari să pun într-un film!

Deci, te-ai duelat cu Salma?

M-am duelat cu Salma și cu Madonna. Eram 3 pe rol. Toate trei eram pe rol. Și Harvey Weinstein trebuia să îl producă. Iar Harvey Weinstein știți acum unde este! Pentru că el, ca să producă un film, îi plăcea să aibă și o relație. Iar, cu mine, nu a reușit. Deci, toată povestea e de la cap, la coadă, cu Frida. Dar asta este. În seara asta, am jucat personajul și asta contează cel mai mult.

Uite că ești Frida în seara asta. Nimic nu e întâmplător!

Nimic, nimic.

Rona Hartner în culisele prezentării de modă
Rona Hartner în culisele prezentării de modă

Ce ți-a fost cel mai greu în seara asta să faci? Să stai la machiaj?

Nu. Au fost momente, pe scenă, în care voiam să dau foarte multe chestii și foarte multe intenții. Și trebuia să aleg. Trebuie, tot timpul, când ești pe scena să ai un stil producător, chiar dacă personajul îl faci din zeci de mii de detalii, trebuie să alegi 3-4 importante.

Ai avut și un alt rol în seara asta?

Nu. Am aflat despre defilare acum o săptămână, din partea unei jurnaliste, care mi-a zis: „Cum, nu ești și tu la defilarea Lizei?". Am sunat-o pe Liza și i-am spus că și eu vreau să vin. Și m-a invitat, imediat, și mi-a dat rolul uneia dintre cele trei mirese.

Meritai!

E adevărat că mi-ar fi părut rău să nu fac parte din aventura asta.

Ce urmează pentru tine?

Am lansat videoclipul la „Don't You Take the Underway", din proiectul „Eternity", proiect care va ieși - Eternity Live-, în iunie. Îl lansez, îl produc, de la A-Z. Noul meu album „Live în France - Eternity", care trece de la blues, la jazz, la gospel. Trece și prin balcanic, și prin influențe irlandeze. E un medley cu piese pe care le-am creat prin acțiunea Sfântului Duh și care au vindecat, deja, oameni. Adică au fost oameni care au auzit una sau două din piese și au fost vindecați de depresie. Așa că port în ele ceva, o rugăciune.

Cum mai stai cu dragostea?

Foarte bine. Mă iubește Iisus, eu îl iubesc, „everyone is happy". (n.r. „Toată lumea e fericită")

Rona, alături de fiica sa și prieteni/ Foto: arhiva personală
Rona, alături de fiica sa și prieteni/ Foto: arhiva personală

Cu fostul mai vorbești?

Nu. Vreau să evit să vorbesc cu el. Vreau să întorc o pagină. Când e de închis o ușă, trebuie să o închizi. Ca să poți să deschizi altă ușă. Așa e viața, trebuie să mergi mai departe. Uneori, asta este. Apa trece, pietrele rămân.

Ce mai face fiica ta, Sumalya?

Fata mea o să își facă, în curând, o apariție publică.

Se apucă de cântat?

Sumayla o să apară, pur și simplu. Ea cântă la chitară bas și pictează, dar nu o împing către actul artistic, deși a jucat deja în trei filme, vorbește 4 limbi străine și e pasionată de hair style.

Tu mai pictezi?

Am pictat. Am 300 de tablouri. Am expus în Tokyo, în Germania, în Franța. N-am expus, deocamdată, în România. Îmi doresc. Îmi doresc din tot sufletul!

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net