Fiica lui Connect-R, discriminată la școală din cauza rasismului: „Îmi spune că ea nu mai vrea să fie de etnie romă”

Connect-R a avut o reacție dură după tot scandalul de la concertul Coldplay unde a urcat pe scenă și artistul Babasha. Artistul a condamnat profund reacția publicului despre care a spus că nu a fost deloc potrivită pentru un asemenea moment. În acest context, cântărețul a adus în discuție și problema rasismului, problemă cu care, atât el cât și fetița lui, încă se mai confruntă.

Fiica lui Connect-R, discriminată la școală din cauza rasismului
Fiica lui Connect-R, discriminată la școală din cauza rasismului

Fiica lui Connect-R, discriminată la școală din cauza rasismului

Momentul lui Babasha a fost gândit pentru a atrage atenția asupra toleranței și incluziunii. După ce o parte din public l-a întâmpinat cu huiduieli și pe alocuri cu jigniri rasiste, după cum a declarat Babasha, mulți artiști au sărit în apărarea tânărului. Printre ei și Connect-R, care a pus în discuție problema rasismului. Artistul a declarat că până și fetița lui Maya, în vârstă de 10 ani, se confruntă cu acest lucru la școală, iar asta a determinat-o să își renege originile.

„Eu am crezut în vorba aia a lui Morgan Freeman, care a spus că rasismul va înceta în momentul în care nu vei mai vorbi despre el. În schimb, eu nu pot să nu mai vorbesc despre el, când în 2024, fetița mea vine de la fosta școală unde am mutat-o și îmi spune că ea nu mai vrea să fie de etnie romă și vrea să fie ca mami. După ce am întrebat-o ce s-a întâmplat, ea mi-a spus că la școală a arătat-o cineva cu degetul și s-a simțit super prost și au râs copiii. Evident, copilul respectiv nu avea vină. Cu siguranță a auzit de la un adult din casă lucrul acesta.”,  a spus Connect-R în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță.

Artistul a spus că până și el însuși este în continuare catalogat după acest aspect, iar oamenii îl minimizează realizările muzicale doar pentru faptul că este de etnie romă.

„Nu pot să ignor mesajele, care nu sunt atât de răutăcioase, dar care spun totuși „Ce talentat e Connect-R, păcat că e țigan'. Nu pot să nu văd lucrurile acestea. Asta e. Vrem că credem sau nu, trăim într-o țară xenofobă, homofobă și așa mai departe. Poate că mai trebuie timp”, a mai spus Connect-R în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
ana porgras zanni  jpg
banner mihai albu png
Mihai Mitoșeru prezintă "Se strigă darul" la Kanal D
CRBL instagram jpg
cub anda calin png
ad21b831 0e14 4e80 bfd3 223bfd220361 jpg
oana roman jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net