Fiica lui Ion Dichiseanu, lacrimi și durere sfâșietoare: «Mi-e dor de tata!»

În urmă cu un an, pe un pat de spital, se stingea marele actor Ion Dichiseanu, alintat „Dichi” de către apropiați. Invitată într-un podcast, fiica sa, Ioana, a vorbit sincer despre durerea pricinuită de pierderea tatălui.

Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Ioana Dichiseanu alături de tatăl ei

Un an de durere

Fiica regretatului actor care a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, după mai multe luni de spitalizare, a vorbit deschis despre modul în care a gestionat despărțirea de tatăl pe care l-a iubit nespus. 

În cadrul podcastului „Altceva”, realizat chiar de soțul ei, Adrian Artene, fiica lui Ion Dichiseanu a spus că o macină un dor nespus de părintele care i-a fost și cel mai apropiat prieten: 

„El nu era pentru mine tata sau Ion Dichiseanu. Pentru mine era cel mai bun prieten. Mă simțea din priviri, îl simțeam dacă a dormit bine după cum se trezea, după grimasa pe care o afișa, iar el, față de mine, la fel”, a mărturisit Ioana Dichiseanu. 

 Ea a vorbit cu nostalgie și despre copilăria în compania actorului, amintindu-și cu plăcere de numeroasele ore petrecute în teatrele românești: 

„Am copilărit printre scaunele de la teatru, mă cunoșteau toți regizorii și toate cabinierele. Mă lua la repetiții cu el”, a adăugat ea.

Ioana Dichiseanu și Adrian Artene l-au făcut bunic, în 2016, pe marele actor român. Cei doi sunt părinții unei fetițe.

stanga
dreapta
Ioana Dichiseanu si Ion Dichiseanu jpeg
ion dichiseanu jpg
ioana dichiseanu si ion dichiseanu
Ion Dichiseanu 2 3 1024x684 jpg
simona florescu ion dichiseanu ioana dichiseanu jpg
simona florescu ion dichiseanu 3 jpg
ion ioana dichiseanu JPG
cc ion dichiseanu jpg jpeg
ion dichiseanu ae jpg jpeg
1 ion dichiseanu la terapie intensiva jpg jpeg
ion dichiseanu bolnav 87 de ani jpg jpeg
2 ioana dichiseanu si ion dichiseanu jpg jpeg

O eroare medicală

Actorul Ion Dichiseanu a fost diagnosticat greșit de medicii care l-au tratat, conform relatărilor fiicei sale. Ea este convinsă că maestrul ar mai fi avut zile dacă ar fi fost tratat mai bine de către medicii care l-au îngrijit în ultimele săptămâni de viață. 

„M-am rugat la Dumnezeu să mi-l mai lase puțin să îi arăt cât îl iubesc...și nu a vrut să o facă și a doua oară”, a spus Ioana Dichiseanu cu lacrimi în ochi. 

Citește și: EXCLUSIV Ioana Dichiseanu, despre dorința neîmplinită a tatălui ei: «Nu a mai fost să fie»

‘’Îmi este dor și…Amintirile sunt o bucurie, dar tocmai de aceea îmi este dor de el, pentru că nu voi mai avea amintirile acelea, adică totul s-a oprit! Și am rămas… am rămas...”, a mai adăugat ea.

„Iubirea înseamnă suferință”

Vădit emoționată de discuția despre amintirile pe care le are cu tatăl său, Ioana Dichiseanu a vorbit despre modul în care percepe iubirea și ce presupune să fii alături de o persoană pe care o iubești, atât la bine, cât și la rău. 

Ioana Dichiseanu a mai afirmat în cadrul interviului că i-a fost alături tatălui ei pe parcursul ultimelor luni de viață. În memoria tatălui, ea merge săptămânal la mormîntului acestuia pentru a se reculege. 

‘’Vezi tu, în viață e foarte ușor să spui <vai, cât am iubit persoana respectivă>, indiferent că-i vorba de mamă, tată, soț, copil. E ușor, dar eu am ajuns la concluzia că, după tot ceea prin ce am trecut cu tata, perioada de spitalizare și așa mai departe, iubirea, ne place sau nu, înseamnă suferință. Trebuie să fii lângă omul pe care spui că-l iubești atunci când îi e greu, atunci când îi e rău, să suferi și tu odată cu el. Dacă tu te detașezi de suferința lui, înseamnă că nu-l iubești”, a conchis ea.

O carieră remarcabilă

Născut pe 20 octombrie 1933, în Adjud, Ion Dichiseanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

A devenit celebru grație activității sale artistice din cadrul Teatrului Nottara, precum și datorită numeroaselor roluri ce l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

În martie 2017, a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul Galei Premiilor Gopo.

A publicat în același an un volum de memorii, „Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda”.

Citește și: Simona Florescu: «Ioana merge și spală mormântul lui Dichi cu clor». Dezvăluiri despre mesajele paranormale dintre ei

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

anca pandrea 1 jpeg
image png
Andreea, Cristi Balan
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
5 poza mare JPG
FotoJet jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
dani otil gabriela prisacariu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
dani otil gabriela prisacariu
FotoJet jpg
anca pandrea 1 jpeg
1 brigitte pastrama jpg jpeg
FotoJet jpg
lidia buble png