Fiica lui Ion Dichiseanu, lacrimi și durere sfâșietoare: «Mi-e dor de tata!»

În urmă cu un an, pe un pat de spital, se stingea marele actor Ion Dichiseanu, alintat „Dichi” de către apropiați. Invitată într-un podcast, fiica sa, Ioana, a vorbit sincer despre durerea pricinuită de pierderea tatălui.

Ioana Dichiseanu alături de tatăl ei
Ioana Dichiseanu alături de tatăl ei

Un an de durere

Fiica regretatului actor care a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, după mai multe luni de spitalizare, a vorbit deschis despre modul în care a gestionat despărțirea de tatăl pe care l-a iubit nespus. 

În cadrul podcastului „Altceva”, realizat chiar de soțul ei, Adrian Artene, fiica lui Ion Dichiseanu a spus că o macină un dor nespus de părintele care i-a fost și cel mai apropiat prieten: 

„El nu era pentru mine tata sau Ion Dichiseanu. Pentru mine era cel mai bun prieten. Mă simțea din priviri, îl simțeam dacă a dormit bine după cum se trezea, după grimasa pe care o afișa, iar el, față de mine, la fel”, a mărturisit Ioana Dichiseanu. 

 Ea a vorbit cu nostalgie și despre copilăria în compania actorului, amintindu-și cu plăcere de numeroasele ore petrecute în teatrele românești: 

„Am copilărit printre scaunele de la teatru, mă cunoșteau toți regizorii și toate cabinierele. Mă lua la repetiții cu el”, a adăugat ea.

Ioana Dichiseanu și Adrian Artene l-au făcut bunic, în 2016, pe marele actor român. Cei doi sunt părinții unei fetițe.

O eroare medicală

Actorul Ion Dichiseanu a fost diagnosticat greșit de medicii care l-au tratat, conform relatărilor fiicei sale. Ea este convinsă că maestrul ar mai fi avut zile dacă ar fi fost tratat mai bine de către medicii care l-au îngrijit în ultimele săptămâni de viață. 

„M-am rugat la Dumnezeu să mi-l mai lase puțin să îi arăt cât îl iubesc...și nu a vrut să o facă și a doua oară”, a spus Ioana Dichiseanu cu lacrimi în ochi. 

Citește și: EXCLUSIV Ioana Dichiseanu, despre dorința neîmplinită a tatălui ei: «Nu a mai fost să fie»

‘’Îmi este dor și…Amintirile sunt o bucurie, dar tocmai de aceea îmi este dor de el, pentru că nu voi mai avea amintirile acelea, adică totul s-a oprit! Și am rămas… am rămas...”, a mai adăugat ea.

„Iubirea înseamnă suferință”

Vădit emoționată de discuția despre amintirile pe care le are cu tatăl său, Ioana Dichiseanu a vorbit despre modul în care percepe iubirea și ce presupune să fii alături de o persoană pe care o iubești, atât la bine, cât și la rău. 

Ioana Dichiseanu a mai afirmat în cadrul interviului că i-a fost alături tatălui ei pe parcursul ultimelor luni de viață. În memoria tatălui, ea merge săptămânal la mormîntului acestuia pentru a se reculege. 

‘’Vezi tu, în viață e foarte ușor să spui <vai, cât am iubit persoana respectivă>, indiferent că-i vorba de mamă, tată, soț, copil. E ușor, dar eu am ajuns la concluzia că, după tot ceea prin ce am trecut cu tata, perioada de spitalizare și așa mai departe, iubirea, ne place sau nu, înseamnă suferință. Trebuie să fii lângă omul pe care spui că-l iubești atunci când îi e greu, atunci când îi e rău, să suferi și tu odată cu el. Dacă tu te detașezi de suferința lui, înseamnă că nu-l iubești”, a conchis ea.

O carieră remarcabilă

Născut pe 20 octombrie 1933, în Adjud, Ion Dichiseanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

A devenit celebru grație activității sale artistice din cadrul Teatrului Nottara, precum și datorită numeroaselor roluri ce l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

În martie 2017, a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul Galei Premiilor Gopo.

A publicat în același an un volum de memorii, „Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda”.

Citește și: Simona Florescu: «Ioana merge și spală mormântul lui Dichi cu clor». Dezvăluiri despre mesajele paranormale dintre ei

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
banner madalina manole png
image
actualitate.net
image
actualitate.net