Horia Brenciu a răbufnit, pe Facebook: «După 2 ani de pandemie, războiul ăsta e tot ce ne lipsea»

Războiul din Ucraina lasă urme adânci, iar reacțiile celor care asistă, neputincioși, la tragedia poporului ucrainean, sunt dintre cele mai diverse.

Horia Brenciu
Horia Brenciu

Dacă ne referim la vedete noastre, multe dintre acestea au organizat acțiuni umanitare, venind în sprijinul refugiaților, sau și-au exprimat durerea și solidaritatea în mod public, pe rețelele sociale. Horia Brenciu a avut, și el, o reacție emoționantă.

Sâmbătă, 5 martie, Horia Brenciu va cânta la Teatrul de Vară "Radu Beligan", din Bacău, într-un conmtext în care oamenii au nevoie, mai mult ca oricând, să zâmbească. Solistul s-a adresat fanilor printr-un mesaj emoționant, publicat pe rețelele sociale, povestind că bunicul și mama lui s-au născut în Cernăuți, iar gândul că pământul de acolo ar putea fi cotropit de tancurile rusești, îl doboară.

Horia Brenciu: "Lacrimile mele nu-i ajută deloc pe cei din jurul meu"

"De câteva zile mă uit neputincios la pagina de Facebook și nu știu ce aș putea scrie…

Să fiu vesel, ca de obicei, ar fi o cale de urmat, dar în fiecare zi declarațiile mamelor și ale copiilor refugiați din Ucraina îmi umplu ochii de lacrimi.

Să fiu un pseudo războinic și să scriu lucruri care mimează revoluția, ar fi deplasat, comparativ cu orice bărbat ucrainean care dă piept cu rachetele lui Putin. Nici varianta patetică nu-mi surâde… Nu-mi stă în caracter.

Bunicul meu, Nicolae Encică, a fost șef de gară în Cernăuți, iar mama mea s-a născut tot în Cernăuți. Gândul că pământul de acolo ar putea să fie cotropit de tancuri sovietice mă termină, dar lacrimile mele nu-i ajută deloc pe cei din jurul meu. Vorbele mele, muzica mea, însă, da!

Horia Brenciu: "Important e să fim împreună. Și să rămânem așa!"

După 2 ani de pandemie, războiul asta e tot ce ne lipsea. Cu toate astea, trebuie să le ducem pe toate, împreună, cum zicea și Eminescu: «De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris şi pentru noi, bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război».

Când scria bucuroși, cred că poetul voia să spună că împreună să fim plini de înțelegere, de dragoste, de generozitate… Așa-mi place să cred.

Sunt în drum spre Bacău. Avem concert în seara asta și cred că oamenii care au cumpărat bilete se gândesc la întâlnirea de azi ca la una aducătoare de zâmbet si speranță.

Tuturor care se gândesc sau acționează pentru binele vecinilor noștri, respect. Fiecare pas sufletesc contează. Unii aducem mâncare, alții dam un sms, alții un gând bun. Important e să fim împreună. Și să rămânem așa", este mesajul lui Horia Brenciu.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

oana roman si marius elisei
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
antonia sexy jpg
FotoJet jpg
cub ioana ginghină png
cub iuliana marciuc png
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
foto 1   Dan Negru (1)B jpg
oana roman si marius elisei
FotoJet jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
Noah Cyrus jpg
Ben Affleck jpg