Horia Moculescu a cedat în timpul unui eveniment cultural din București

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Maestrul Horia Moculescu, 85 de ani, a fost protagonistul unui eveniment care a dat emoții participanților la Gala Premiilor Revistei „Actualitatea Muzicală”.

Faimosului compozitor i s-a făcut rău în timpul evenimentului, fiind ajutat de participanți, pe holul Foaierului Galben, de la etajul I, al Operei Naționale, din București, unde era organizat evenimentul.

Laureat al galei la care participa

De altfel, Horia Moculescu a fost anunțat drept unul dintre laureații galei, fiindu-i pregătită Diploma de onoare „O viaţă dedicată muzicii uşoare româneşti".

Ajuns singur la eveniment, maestrul a acuzat că a rămas fără aer, probabil din cauza mai multor factori cumulați, canicula și starea sa fragilă de sănătate.

Acesta s-a deplasat cu dificultate până la unul dintre geamurile deschise ale holului și cineva i-a dat o sticlă cu apă. Participanții s-au strâns, îngrijorați, în jurul său, iar orgaizatorii i-au adus chiar și un ventilator.

Maestrul s-a ambiționat și, cum i-a revenit suflul, s-a îndreptat către sala unde era organizat evenimentul. Horia Moculescu a rămas până la final și a primit diploma de onoare cuvenită, ridicând sala în picioare, în ropote de aplauze.

Citește și: Alexandru Arșinel, la un azil de bătrâni, într-o stare de sănătate precară

Horia Moculescu suferă de o afecțiune cronică gravă, BPOC (n.r. Boală Obstructivă Pulmonară Cronică), astfel, marele compozitor fiind vulnerabil în fața noului coronavirus.

În vara anului 2021, maestrul a mai trecut printr-un episod similar. Prezent la o nuntă, lui Horia Moculescu i s-a făcut rău și fiica sa, Nidia, ajutată de câțiva invitați, l-au purtat pe compozitor pe brațe.

În iarna anului 2021, el a ajuns în spital, din această cauză, conectat la un aparat care îi regla saturația de oxigen din sânge.

Citește și: Moculeasca, de nerecunoscut după drama trăită în Italia! «M-am îngrășat 15 kilograme! M-au îndopat cu pastile!»
În 2020, Horia Moculescu a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, din Capitală, din cauza problemelor respiratorii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
jansonn nnn jpg
Andrei Aradits si Andreea Vanatoru jpeg
12 13 vedete margareta paslaru jpeg
monica anghel si jojo jpg
deea dinu maxer jpeg
BeFunky collage (5) jpg