Ilie Năstase, despre trecut «A fost acuzat că a organizat marele jaf comunist»

Ultima actualizare:

Ilie Năstase a făcut o dezvăluire ce a uimit opinia publică. Fostul tenismen a vorbit despre tatăul său și teroarea prin care a trecut.

Ilie Năstase, fost sportiv cunoscut pe plan internațional
Ilie Năstase, fost sportiv cunoscut pe plan internațional

Invitat în cadrul podcastului ''Altceva cu Adrian Artene'', Iile Năstase a povestit întâmplări tragice din viața sa. Fostul tenismen a vorbit deschis, dar cu regret în glas, despre o perioadă grea din trecut.

Declarații dure 

Un filmuleț de prezentare a podcastului îl înfățișează pe Năstase, care, plin de regrete, își aduce aminte o serie de amănunte personale ce îl implicau pe tatăl său.

Fostul tenismen a adus vorba de un cunoscut dosar, numit ''marele jaf comunist'' în care tatăl său a fost implicat, fără nicio vină. Ilie Năstase a povestit cum tatăl său a îndurat multe din această cauză, a fost arestat și torturat într-un dosar în care nu avea vreo implicare. Celebrul ''marele jaf comunist'' a fost motivul problemelor. Despre acesta se cunoste faptul că a făcut de trei foști generali de miliție.

Citește și Ioana și Ilie Năstase, întâlnire neașteptată după despărțire și incidentul cu agresiunea: «El trebuia să îmi ia apărarea»

A jurat răzbunare

Despre acea perioadă, Iile Năstase își aduce aminte cu durere și povestește că tatăl său a suferit mult pentru că a purtat pe umeri o acuzație nedreaptă.

Tata a suferit mult. Era bătut de foști sportivi de la Dinamo, boxeri și luptători. Când a ieșit de la Miliție, pe Calea Victoriei, ne țineam de mână și la un moment dat l-a călcat o mașină și a căzut jos, i s-a spart capul. Astea le țin minte. Cine se ocupa de asta era un prieten de-al fratelui meu, Costică'', a adăugat acesta.

Ilie Năstase, traumatizat de întâmplările petrecute. a jurat răzbunare. El a promis că atunci când se va face mare, îl va omorî pe cel care a făcut atâta rău.

''Am promis că dacă mă fac mare, o să-l omor. Nu am mai avut această șansă pentru că a plecat din România”, povestește fostul sportiv.

Ilie Năstase a continuat dezvăluirile și a povestit că îl mai însoțea pe tatăl său, pe atunci colector BNR, în zilele când primea banii pentru bancă.

Mă mai duceam și eu cu tata. El colecta și polițistul era în spatele său. Colectam toți banii de la întreprinderile de stat'', spunea acesta.

Ilie Năstase este unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi români. A fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973.

Citește și Accesoriul de mii de euro cu care Ioana Năstase a atras atenţia pe stradă

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net