Ion Țiriac Jr. a luat foc! Reacție dură împotriva sportivelor din Ucraina, după incidentul de la Roland Garros: „O rușine...”

Ultima actualizare:

Un moment controversat a avut loc la turneul de tenis Roland Garros, care a stârnit reacțiile atât fanilor sportului, cât și a altor sportivi. Aryna Sabalenka (locul 2 WTA) a trecut în runda următoare după meciul cu ucraineanca Elina Svitolina, iar la finalul meciului, aceasta din urmă a făcut un gest controversat.

Ion Țiriac Jr. a luat foc! Reacție dură împotriva sportivelor din Ucraina. Foto: colaj/captură
Ion Țiriac Jr. a luat foc! Reacție dură împotriva sportivelor din Ucraina. Foto: colaj/captură

Un moment controversat a avut loc la Roland Garros, după meciul dintre Aryna Sabalenka, clasată pe locul 2 WTA, și Elina Svitolina, care ocupă locul 192 în clasamentul mondial WTA. După cele două seturi disputate între cele două, ambele câștigate de către Sabalenka, cu scorul de 6-4, a venit momentul tradițional în care cele două adversare își dau mâna. Însă, otrivit informațiilor oferite de către Digi 24, aici a intervenit și problema.

Deși Aryna Sabalenka a mers, după cum se întâmplă mereu, la fileu, așteptând ca adversara ei să dea mâna cu ea, aceasta a ignorat-o total. Motivul poate că este unul pe care fanii tenisului îl pot deja intui. Însă, pentru cei dintre noi care nu sunt familiarizați cu cele 2 jucătoare de tenis, Elina Svitolina, care vine din Ucraina, a avut acest gest nesportiv față de adversara ei pentru că aceasta are „vina” de a fi din Belarus. După cum ne putem aștepta, acest incident a stârnit multe reacții în mediul online.

Ion Țiriac Jr., printre cei care au reacționat după incident

Momentul a stârnit controverse / FOTO: Getty Images
Momentul a stârnit controverse / FOTO: Getty Images

Printre vocile cele mai sonore care și-au dat cu părerea despre situația atipică de la Roland Garros a fost chiar fiul fostului mare tenismen român Ion Țiriac, Ion Țiriac Jr., care a avut o postare pe contul său de Instagram, pe tema acestui subiect.

”Competițiile sportive la nivel internațional ar trebui să sporească înțelegerea, respectul și pacea dintre națiuni. Pierre de Coubertin`. Fără strângere de mână? Fără drapel? Fără identitate? O rușine totală”, a scris Ion Țiriac Jr.

La conferința de presă de după meci, Aryna Sabalenka a ales să nu critice gestul adversarei ei, spunând că o admiră foarte mult (pe Svitolina), tensimena din Belarus declarând că aceasta nu merita să fie huiduită de către public.

image
image
image
image
image
image
Momentul culminant și ruptura dintre fiica lui Petre Roman și Marius Elisei s-a produs definitiv pe data de 3 septembrie
download jpeg
scena pexels jpg
Bruce Willis   profimedia 0103538168 jpg
banner ilinca vandici png
banner catalin botezatu png
banner alice badea png
image
actualitate.net