La o discuție cu Irina Margareta Nistor, doamna filmului românesc!

Ultima actualizare:

Pe Irina Margareta Nistor oamenii o recunosc la prima vorbă pe care o spune. Celebra sa voce a încântat auzul românilor ani de zile și nici acum, după atâta vreme de când și-a făcut debutul în România, nu există persoană care să nu o cunoască pe binecunoscuta traducătoare și critic de film.

Irina Margareta Nistor
Irina Margareta Nistor

Irina Margareta Nistor este foarte apreciată atât în țara noastră, cât și peste hotare, datorită carierei sale impresionante. Arta a făcut-o să facă totul cu pasiune, iar dragostea pentru filme bune și actori talentați a făcut-o celebră.

Click! a stat de vorbă cu Irina Margareta Nistor într-un interviu despre festivaluri și prezentări, artă și artiști, dar și despre marea ei pasiune: filmul.

Citește și: Andreea Marin, Ana Maria Brânză și Irina Margareta Nistor, lecție de stil și rafinament! 

Ce face perioada aceasta Irina Margareta Nistor?

Merg la diferite festivaluri de teatru și film, TedX-uri și prezentări. Am și un masterclass unde fac o scurtă istorie a filmului românesc, o fac și în română și în engleză, și după 30 de ani m-am întors la Karlovy Vary (Festivalul Internațional de Film).

Citește și: Irina Margareta Nistor va comenta decernarea Premiilor Oscar 2022. Ce film este preferatul său 

Cât de mult v-au lipsit festivalurile de film și interacțiunea cu oamenii?

Noi am reușit performanța asta, să ne întâlnim, chiar și în perioada aceea destul de complicată. Am fost la Serile Filmului Românesc și așa mai departe, bineînțeles că lumea păstra distanța.

Cum ați simțit oamenii, erau dornici de artă?

Oamenii își doreau atât de mult să interacționeze și să-i vezi cât de fericiți erau. Este important ca lumea să cunoască arta care ne face atât de fericiți.

Cum s-au schimbat arta și actorii de-a lungul timpului?

Ea s-a schimbat pretutindeni destul de mult, pentru că așa este în firea lucrurilor, se schimbă și literatura și teatrul. Fiecare este cu perioada lui de fericire și creație. Așa cum a luat filmul românesc ‘’Metronom’’ premiu la Cannes, cred că așa se schimbă, întorcându-se în istorie pentru a o cunoaște mai bine și a nu se repeta ceea ce ne-a displăcut.

Ne puteți spune un secret al filmului?

Merge întotdeauna cu ceva dulce.

Doamna filmului românesc!

Irina Margareta Nistor este cunoscută ca traducător și critic de film încă din perioada comunistă. A început să lucreze la Televiziune, unde a subtitrat peste 500 de pelicule, programe și piese de teatru. Irina Margareta Nistor a conceput și prezentat emisiuni ca: "Video-Ghid", "Serialul Serialelor", "Ecranul", "Spot cinematografic" și "Cine-lexicon".

De asemenea, a realizat, în 1993, în franceză, pentru canalul internațional TV5, programul "Cinematografia românească după ‘89" și a luat interviuri unor personalități ca Giuliano Gemma, Rutger Hauer, sau Francis Ford Coppola precum și multor diplomați străini acreditați la București.

În prezent este expert în domeniul artistic și prezintă deseori premierele din cadrul festivalurilor organizate. Pasiunea pentru artă încă există și acest lucru se vede în tot ceea ce face.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
dinu maxer instagram jpg
Kevin Costner și Morgan Freeman jpg
BARBIE jpg
Carmen Grebenişan jpg
harry și meghan jpeg
dorian si zanni jpg