Marina Almășan, adevărul nespus despre moartea lui Victor Socaciu: «Fiul meu a aflat direct că tatăl lui a murit!»

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Cantautorul Victor Socaciu se stingea din viață pe 27 decembrie 2021, lăsând în urma sa o durere nemărginită, în rândul copiilor, dar și al femeilor pe care le-a iubit de-a lungul anilor. Marina Almășan, femeia care i-a fost alături artistului timp de 16 ani și cu care are și un copil, Victoraș (25 de ani), rupe tăcerea după moartea artistului. Prezentatoarea TVR a pus toate gândurile, amintirile și temerile sale într-o carte dedicată regretatului artist și care va fi lansată pe 5 mai.

Marina Almășan și Victor Socaciu, căsnicie de 16 ani Sursa: Facebook
Marina Almășan și Victor Socaciu, căsnicie de 16 ani Sursa: Facebook

Victor Socaciu și Marina Almășan și-au unit destinele în 1996. Cei doi au fost căsătoriți timp de 16 ani și au împreună un fiu, pe Victoraș Socaciu. Regretatul artist și prezentatoarea TVR s-au despărțit în 2012, cu scandal, iar în 2016, Victor Socaciu s-a căsătorit cu Brândușa Simion, ultima lui soție.

Solistul s-a stins din viață pe 27 decembrie, chiar în a treia zi de Crăciun. Victor Socaciu avea 68 de ani și era internat de o lună în spital, aflându-se în comă. El avea mai multe probleme de sănătate. Artistul făcuse un transplant de rinichi, avea probleme renale şi diabet. În aprilie 2021, el a dus o bătălie cruntă şi cu coronavirusul.

Moartea lui Victor Socaciu a devastat-o pe Marina Almășan. După înmormântarea fostului ei soț, Marina a decis să scrie o carte în care să dezvăluie totul despre mariajul lor. Volumul „Ceasul iubirii…cei 16 ani ai mei alături de Victor Socaciu” va fi lansat pe 5 mai.

Click!: Mai sunt câteva zile până la lansarea cărții pe care i-ați dedicat-o lui Victor Socaciu. Cât timp ați muncit la această carte și care a fost momentul în care v-ați decis să o scrieți?

Marina Almăşan: Cartea s-a născut din prăpastia în care m-a adus vestea neașteptată că omul alături de care am fost, la bine și la rău, preț de 16 ani, a plecat dintre noi. În toți acești ani - deși, supărată fiind, am refuzat să mai comunic cu el - eram în sufletul meu liniștită, știind că Victor este undeva, acolo, pe acest pământ.

Știam că o dragoste ca a noastră, el nu va mai putea trăi niciodată și mă bucuram atunci când semne indirecte, venite dinspre el, îmi confirmau acest lucru... Însă orgoliile noastre ne sunt, de cele mai multe ori, vrăjmașul cel mai mare…Cu această cruce îmi voi continua Drumul…

De carte m-am apucat imediat după ce fiul meu s-a întors de la înmormântarea tatălui său, întristat că nu a fost anunțat că acesta se afla în spital, pentru a-și putea lua rămas bun. Victor nu îi răspunsese la telefon în ultima vreme, însă fiul nostru nu s-a gândit nicio clipă că situația ar putea fi chiar atât de gravă…A aflat direct că “tata a murit”.

O atitudine inumană, din partea unor oameni fără suflet…Am decis atunci că Victor jr. merită să afle, din această carte (care îi este dedicată, în anul în care împlinește 25 de ani), în ce familie frumoasă s-a născut și a crescut, ce artist talentat a fost tatăl său și că acesta n-a fost, până la urmă, decât un om precum toți oamenii, cu bune și rele, un om care nu trebuie judecat cu asprime, ci doar înțeles și iubit.

"Iubirea noastră nu a fost doar una declarativă, «DE FAȚADĂ»"

La ce să se aștepte lumea care va cumpăra această carte? Vor fi dezvăluiri fără precedent din viața regretatului artist care v-a fost soț timp de 16 ani?

Cartea este o radiografie a unei mari iubiri. Este un omagiu adus acestui sentiment, care ne-a hrănit atâția ani. Iubirea noastră nu a fost doar una declarativă, “de fațadă”: a fost una care a clădit, în jurul său, lucruri de netăgăduit. Cel mai concret “rezultat” este fiul nostru - un tânăr minunat, de care însă tatăl său a fost îndepărtat, cu cruzime.

Au fost apoi proiecte nenumărate, în care am funcționat ca o echipă perfect sudată. Privind înapoi, mă minunez câte lucruri minunate am construit împreună: cântece nenumărate, emisiuni de televiziune, festivaluri, turnee, case, cariere politice…

"Transplantul l-a schimbat radical! S-a produs ruptura finală!"

Cumpăna peste care am avut amândoi de trecut - boala lui Victor și transplantul care l-a schimbat radical - a atras după sine și întâmplările care au produs ruptura finală. Nu cred că se aștepta la acest deznodământ, dar la ora aceea mi-a fost imposibil să-l iert.

În carte dezvălui atât bucuriile noastre comune, întâmplările simple și frumoase care au condus, majoritatea, la nașterea unor melodii superbe, cât și tristețile și nefericirile pe care le-au adus în viaţa noastră blestemele cu nume de boli și de oameni…

Cum resimițiți la acest moment pierderea lui?

Încerc să merg înainte…

Ați declarat recent că s-au făcut oarecare presiuni asupra artistului ca să susțină concerte, deși nu se simțea deloc bine în ultima perioadă. Cine se face vinovat de aceste presiuni?

La multe astfel de întrebări, cel mai bun răspuns este cartea mea. În care nu acuz pe nimeni, ci doar povestesc fapte. Sunt un jurnalist responsabil, care cunoaște greutatea cuvântului scris, de aceea tot ceea ce cuprinde cartea mea, de la un căpat la altul, nu este decât o RELATARE.

Desigur, înfășurată în emoțiile pozitive și negative pe care le-am resmițit eu, scriitoarea, soţia, mama și, nu în ultimul rând, jurnalistul de televiziune care l-a “readus” pe Victor în atenția românilor, după ce acesta se depărtase de scenă, de muzică, jurându-și că nu mai vrea să aibă în veci de a face cu ele...

Considerați oarecum nedreaptă moartea lui? Se putea face mai mult pentru salvarea lui?

Întotdeauna se poate face mai mult. Și nu atât pentru salvarea lui, cât pentru a nu se fi ajuns în acel punct. Eu știu bine care era starea sănătății lui Victor și știu că, având de a face cu un om încăpățânat, nu era deloc ușor să-i impui restricții.

"În unele momente știu că m-a urât!"

Dar mi-am asumat acest rol de Sisif; după operația de transplant, profesorul Lucan mi-a spus verde-n față că numai de mine depinde dacă Victor va mai trăi un an, 10, 20 sau chiar mai mulți. Am luptat ca o leoaică pentru sănătatea lui, deși știu că, în unele momente, poate chiar m-a urât.

Poate de aceea a “cochetat”, pe furiș, cu persoane care i-au fluturat pe la nas “libertatea” și care i-au generat, într-o primă fază, moartea familiei, iar apoi poate chiar …propria moarte.

Care a fost ultima amintire care v-a marcat alături de Victor Socaciu?

Martie, 2012…Când am ieșit de la Notar, după ce am divorțat în mare taină, ca să nu-i afectăm imaginea de politician, mi-a strâns mâna în a lui și mi-a șoptit: “Să nu arunci niciodată ceasul iubirii…”.

Se referea la ceasul acela argintiu, de birou, care apare pe coperta cărții și a cărui poveste am istorisit-o în paginile acesteia. Și mai este ”Ceasul iubirii” și titlul unuia dintre cele mai frumoase cântece ale lui Victor. Care, iată, a devenit și titlu de carte…

Cinci ani prin tribunale pentru pensia lui Victoraș

Cinci ani s-au târât prin tribunale Marina Almășan și Victor Socaciu pentru pensia alimentară a fiului lor. Scandalul dintre fosţii soţi a început în 2012, atunci când cei doi au divorțat cu scandal, acuzându-se unul pe altul de infidelitate. Prezentatoarea TVR l-a acuzat, atunci, pe artist că nu plăteşte pensia alimentară fiului lor.

Mai mult, Victoraș, atunci în vârstă de 16 ani, și-a dat tatăl în judecată, pentru plata pensiei alimentare. Proces pe care l-a și câștigat în instanță. Victor Socaciu a renunțat în 2017 la funcția de consul general la Montreal și s-a întors în România, încercând să se apropie de fiul său și al Marinei Almășan.

Marina Almășan a fost cea de-a treia soție a lui Victor Socaciu și i-a fost alături artistului timp de 16 ani, până în 2012. Povestea lor de dragoste a început în 1996, deşi fiecare era căsătorit. Ea a divorţat atunci pentru a se căsători cu Victor, în acelaşi an. După divorțul cu scandal, Socaciu s-a căsătorit cu impresara lui, Brândușa Simion, în 2016.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net