Marina Voica, fără pensie după o carieră de 50 de ani! Cum își duce zilele artista

Ultima actualizare:

Marina Voica are 85 de ani și o carieră pe scenele din România, care se întinde de-a lungul a jumătate de secol. În ciuda muncii pe care a depus-o și a talentului de care publicul s-a bucurat de nenumărate ori, artista nu obține niciun fel de ajutor din partea statului. 

marina voica 1 webp

Marina Voica este o artistă de muzică ușoară, emblematică pentru țara noastră, cu toate acestea, nu obține o pensie care să reflecte munca pe care a depus-o de-a lungul întregii cariere. Din fericire, solista beneficiază de o indemnizație de merit de la Ministerul Culturii, dar și de o pensie de urmaș. 

Citește și: Nemaipomenit cum se mișcă! Marina Voica dansează fabulos la 85 de ani!

Marea iubire a Marinei Voica a fost Viorel Teodorescu, un renumit medic cardiolog, care s-a stins din viață la vârsta de 41 de ani, din cauza cancerului. Cei doi au fost căsătoriți 17 ani, iar acum artista primește o pensie de urmaș, în valoare de 1.900 de lei. 

Chiar dacă nu are pensie, Marina Voica reușește să se decurce foarte bine datorită indemnizației de merit pe care o primește de la Ministerul Culturii. Potrivit legii, indemnizația de merit trebuie trebuie să fie de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară, adică aproximativ 6.900, neimpozabili. 

Dacă adăugăm la această sumă și pensia de urmaș, rezultă că Marina Voica, încasează lunar o sumă de aproximativ 9.000 de lei, notează redactia.ro

Nu rata nici: Marina Voica, mărturisiri la un an de la operația pe cord deschis

Marina Voica: «Nu am regrete»

Marina Voica a vorbit cu sinceritate despre maniera în care își duce traiul și veniturile pe care le obține. Solista s-a declarat mulțumită că după o viață petrecută în slujba publicului poate se poate bucura de un trai decent. 

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său). Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit. Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră", a dezvăluit Marina Voica. 

Marina Voicu l-a luat la ceartă pe Măruță

Marina Voica a fost recent invitată la Măruță, iar artista l-a luat la rost pe prezentator, care în alte ediții a pus-o în ipostaze comice și chiar periculoase. Solista l-a «tras de urechi» pe Măruță căruia i-a spus tranșant că nu mai dorește să dea curs provocărilor sale.

„Nu vreau să fiu de râsul lumii. M-ai făcut o dată de râsul lumii cu patinele. Eram convinsă că pun patine și ies pe gheață. Am și plecat, că asta am făcut toată viața și am căzut. Ce să fac? Dacă am deja și această reclamă că pot tot. Chiar tot nu pot. Lăsați-mă în pace, să mor liniștită!". 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net