Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
Chef Jakob Hausmann vine în atenția cititorilor Click! cu o rețetă sofisticată pentru masa de Paște!
Dacă vreți să vă impresionați familia și invitații la masa de sărbătoare, bucătarul elvețian Jakob Hausmann, cu o vastă experiență în arta culinară, vă îndeamnă să pregătiți cea mai tare rețetă de Medalioane de miel cu roşii. Pe lângă faptul că este un mare fan miel la tavă, Chef Jakob Hausmann s-a specializat în pregătirea acestuia de când s-a mutat în România. Așadar, pentru o porție de Medalioane de miel cu roşii pentru 4 persoane aveți nevoie de următoarele ingrediente:
8-10 bucăți de medalioane de miel
8-10 felii șuncă crudă
150 grame brânză de capra (tare, feliată)
3 bucăți căței de usturoi
1 bucată căpățână de usturoi
3 linguri ulei de măsline
2 bucăți roșii cărnoase
8-10 rămurele rozmarin
8-10 rămurele cimbru
Sare
Piper
8-10 scobitori din lemn
Mod de preparare
Medalioanele de miel se bat puţin pentru a le aplatiza.
Căţeii de usturoi se taie în feliuţe subţiri. Se acoperă fiecare medalion cu câte 1 - 2 feliuţe de usturoi.
Brânza de capră se taie felii subţiri şi se dispune pe medalioane. Se înfige apoi câte o rămurică de rozmarin.
Fiecare medalion se înveleşte cu o felie de şuncă crudă şi se fixează cu o scobitoare.
Se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc medalioanele timp de 10 -12 minute, întorcându-le pe toate părţile.
Roşiile şi usturoiul se taie în jumătăţi de-a latul şi se sotează în uleiul de măsline circa 10 minute. Se adaugă frunzele de cimbru şi se mai lasă vreo 2 minute.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Sugestie
Cine doreşte, poate stinge cu vin alb, astfel rezultă mai mult sos.