Mihaela Bilic, mituri despre brânză! Cum o alegem și cum o consumăm: „Viața are alt gust...”

Mihaela Bilic (52 de ani), unul dintre cei mai renumiți medici nutriționiști din țara noastră vine vorbește în cea mai recentă postare a sa despre felurile de brânză care există pe piață, avantaje și dezavantaje, dar și modul în care trebuiesc consumate. 

Mihaela Bilic, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste / foto: Social media
Mihaela Bilic, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste / foto: Social media

Medicul nutriționist dezbate miturile apărute de-a lungul anilor despre brânză și ne învață cum să o alegem și să o consumăm, pentru a beneficia la maximum de calitățile și beneficiile pe care ni le oferă. 

Mihaela Bilic ne învață cum să mâncăm „corect” brânză

În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, nutriționista ne explică faptul că fiecare tip de brânză trebuie să fie consumat în feluri diferite, așa cum prezintă recomandările de mai jos; 

„Mituri despre brânză🧀

Viața are alt gust cu o bucățică de brânză! Cum o alegem și cum o consumăm ca să ne bucurăm la maximum de calitățile ei?

Iată câteva recomandări practice:

❌ Nu cumpărați parmezan, mozarella sau cașcaval gata rase, brânza se oxidează în contact cu aerul. Dacă vreți să presărați brânză peste un preparat, dați-le pe răzătoare chiar în momentul gătitului!

❌ Brânza nu se păstrează în pungă sau în folie de plastic, umiditatea crescută determină apariția unui mucegai alb la suprafață care strică gustul și aspectul brânzei. Folosiți hârtie cerată sau folie de aluminiu astfel încât brânza să poată “respira”.

‼️Păstrați brânza în frigider în tăvița pentru legume, este o zonă în care există un pic de umiditate și evitați ca brânza să se usuce.

‼️Dacă brânza a mucegăit, nu înseamnă că este stricată! Brânza este un aliment viu, iar coloniile de lactobacili sunt într-un permanent proces de fermentație, fapt care duce la apariția mucegaiului “nobil” și la maturarea gustului.

Brânza, unul dintre cele mai consumate alimente / foto: Pixabay
Brânza, unul dintre cele mai consumate alimente / foto: Pixabay

‼️Brânza se consumă la temperatura camerei, nu direct din frigider și nici ținută la o temperatură mai mare de 20 °C. Intervalul 14-18 °C este ideal, consistența va fi moale iar aroma și gustul la intensitate maximă.

✅ Coaja sau crusta de la brânzeturi și cașcaval este comestibilă, cu excepția situației în care este făcută din ceară sau din plastic. Ba mai mult, în cazul brânzeturilor cu mucegai crusta are un gust intens.

✅ Brânza poate fi consumată și de cei care au intoleranță la lactoză! Lactoza este prezentă mai ales în laptele proaspăt, iar concentrația ei scade pe măsură ce laptele este fermentat. Avem mai puțină lactoză în iaurt și brânză proaspătă și doar urme de lactoză în brânzeturile fermentate și în cașcaval.”, explică Mihaela Bilic, pe Facebook. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
florin piersic facebook jpg
florin piersic facebook jpg
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net