Mihai Trăistariu vrea piesă nouă pentru Eurovision! Ce cerințe are și câți bani dă? „Compozitorul Tornero a câștigat milionul!”

#Exclusiv Click!

Mihai Trăistariu (43 de ani), artistul care a reușit să obțină locul 4 la Eurovision în 2006, speră ca, în 2024, să dea marea lovitură pentru România, în marele concurs european. Așa că a dat anunț, din timp, printre compozitori pentru a găsi piesa potrivită!

Trăistariu a făcut marele anunț printre compozitori!

Visul lui Mihai Trăistariu este să aducă trofeul Eurovision pentru prima dată în România! În 2006, artistul s-a apropiat foarte tare de podium și s-a clasat pe locul patru cu piesa „Tornero”. De atunci însă, nu reușește să mai găsească un compozitor, care să-i facă o piesă cu care să câștige concursul.

În 2024, Trăistariu vrea să participe neapărat la Eurovision, așa că a postat, deja, pe rețelele de socializare un anunț către toți compozitorii din România și din afară, pe care îi invită să-i facă o piesă cu care să dea lovitura.

Caut un compozitor cu sound actual, cu care să lucrez o piesă wow pentru Eurovision 2024. Recomandări?”, a fost mesajul postat de Trăstariu, pe Facebook.

Solistul a explicat, pentru Click!, ce fel de piesă își dorește și a precizat că nu este dispus să plătească pentru ea, și asta pentru că, în caz că piesa va ieși câștigătoare, banii vor veni de la sine.

Trăistariu a precizat că mai câștigă și acum de pe urma hit-ului „Tornero”, iar compozitorul Eduard Cârcotă a depășit deja milionul de euro la capitolul încasări.

Mihai Trăistariu: „Compozitorul piesei Tornero ia bani și acum!”

Nu plătesc nimic pentru că eu niciodată nu mi-am plătit vreo melodie. Merg pe același principiu că totuși sunt Mihai Trăistariu și cine vrea să-mi trimită o piesă bună mi-o dă. «Tornero» nu a fost plătită, «Cât de frumoasă ești» nu a fost plătită, piesele trupei Valahia-«Banana», «La mare, la soare» nu au fost plătite.

Eu niciodată nu am plătit pentru hit-urile mele și nu vreau să-i învăț așa pe compozitori, pentru că așa mi se pare firesc. Artiștilor cu cotă li se oferă cadou piese, pentru că se câștigă după aceea din drepturile de autor.

Compozitorul «Tornero», Eduard Cârcotă, câștigă și în ziua de azi jumătate din drepturile de autor. Și, dacă eu am făcut niște sute de mii de euro, el a făcut poate milioane. Am 140 de melodii pe albumele mele și nu am plătit nici una!

Cine merge la Eurovision cu mine și câștigă are suficienți bani cât să trăiască toa viața dintr-o singură piesă!”,a declarat Mihai Trăistariu, pentru Click!

Trăistariu a primit deja piese de la un compozitor din Irlanda.

Eu posteaz în fecare an că vreau piesă pentru Eurovision și mă caută de obicei mai mulți compozitori de afară decât din țară, pentru că cei de afară mă iubesc un pic mai mult. Eu primesc vreo 50-60 de melodii în fiecare an, dintre care aleg, fac vreo 3-4 demo-uri în fiecare toamnă, înregistrez vocile la mine în studio și,dacă îmi place, mă înscriu.

„La Eurovision sunt copii, trimiși la plesneală, nepregătiți, necopți, cu piese subțiri!”

Din păcate, în ultimii ani nimic nu mi-a mai plăcut. Sunt piese bune, de club, dar nu sunt de Eurovision. Mie îmi trebuie cu voce, să fie scrisă special pentru mine, de fapt ei îmi dau niște piese pe care  le au în sertar și nu făcute pentru mine.

Compozitorii români nu știu să adapteze o melodie după vocea respectivă. Ei compun minimal, ceva subțire, foarte comercial, spre banal. Și de asta avem și rezulatele pe care le avem în ultimii ani la Eurovision. Sunt copii, trimiși la plesneală, nepregătiți, necopți cu piese subțiri!

Eu dețin recordul de punctaj pe România, am fost premiat de trei ori pentru cea mai bună voce din România, deci ei ar trebui să se gândească să-mi pună vocea în valoare. Și «Tornero» avea niște triluri, adică trebuie să fie și cu voce. 

Pentru că 50 la sută contează juriul și 50 la sută publicul! Piesa trebuie susținută cu o voce foarte bună, altfel nu faci nimic, trebuie o combinație de melodie valoroasă, cu voce, dar și comercială! Important e să se rețină și să fie fredonabilă!

Mi-a trims deja un compozitor din Irlanda două melodii, dar nu sunt fabuloase. Eu nu mă mai bag așa doar ca să mă bag, sunt finalist de 11 ori pe România! Mă duc când simt că depășesc «Tornero»!” , a mai spus solistul, pentru Click!

În 2006, Mihai Trăistariu a reprezentat România la concursul muzical internațional Eurovision și a reușit să se claseze pe locul patru în clasamentul final datorită piesei interpretate, „Tornero”.

După Eurovision, străinii i-au acordat lui Mihai mai multe premii: cea mai bună voce masculină (Grecia , Cipru, Malta, Suedia), hitul anului - „Tornero” (Grecia, Malta, Cipru, Suedia, Islanda, Bielorusia, Turcia, Croaţia, Serbia, Polonia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net