Moment de sinceritate cu Alex Bogdan! Când a suferit cel mai mult actorul! „Am avut o perioadă în care am descoperit minciuna”...

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai spumoși actori de la noi. Alex Bogdan (37 de ani) este pe val și joacă în cele mai tari comedii românești ale momentului, așa cum este și cel mai recent film românesc lansat pe marile ecrane: „Haita de acțiune”. Actorul a stat de vorbă cu reporterii Click! și a povestit ce s-a întâmplat în culisele noului său proiect...

Alex Bogdan a avut rol dublu în noul film, „Haita de acțiune”. A fost distribuit într-unul dintre roluri, dar a lucrat pe platouri și ca antrenor de actorie. A colaborat pentru acest proiect cu Antonia, Anca Dinicu, Anca Dumitra, Matei Dima și mulți alții. În interviul acordat în exclusivitate pentru Click!, Alex Bogdan povestește că i se potrivește mânușă comedia. De asemenea, a povestit și o întâmplare haioasă din copilărie, atunci când a descoperit minciuna...

Click!: Alex, cât de bine ți se potrivește rolul din noul film, „Haita de acțiune”? Distribuția e de excepție!

Click! Mi se potrivește foarte bine, sunt un om de echipă, ador să am colegi cu care rezonez foarte bine și cu care mă distrez la filmări, chiar dacă la noi, limitele unui buget redus te obligă cumva să fii foarte productiv într-un timp redus.

La ce te referi?

Noi nu avem luxul ca afară, să ne lăfăim în zeci de zile de filmări, de-aia suntem foarte eficienți. Dar mereu un colectiv mișto îți dă o stare de bine, neforțată, și la „Haita de acțiune” am avut parte de o experiență memorabilă. Filmul a fost regizat de Vali Dobrogeanu, care a scris și scenariul.

Alex Bogdan: „Îmi doream foarte mult să muncesc în domeniul meu”

Cum ți se pare viziunea lui?

Viziunea lui e completată de o pasiune fantastică pentru tot ce înseamnă imagine și poveste. Filmul arată impecabil, fiecare cadru este senzațional și ăsta e meritul lui și al muncii colosale pe care a depus-o în facerea filmului. Matei Dima a fost producător și actor în „Haita” și, dacă filmările au mers cum trebuie, fără incidente majore de producție, e sigur și meritul lui, și al întregii echipe. Chiar suntem o haită, nu e nimeni singur în treaba asta.

Tu cum ai fost cooptat în „Haită”?

Prin telefon. Eram la o altă filmare în Tușnad, recent întors din emisiunea „Sunt celebru scoate-mă de aici”. Nu prea aveam planuri de viitor, adică nu aveam proiecte prea multe, așa că propunerea a picat la fix. Plus că îmi doream foarte mult să muncesc în domeniul meu, după aproape o lună de trăit printre tarantule, șerpi și alte drăcovenii. 

Ți-a dat mari bătăi de cap acest rol?

Cred că tot ce are legătură cu comedia mi se potrivește. Mă cuplez foarte repede la tot ce e amuzant, mai ales când e vorba de un rol. Mai incitant a fost rolul de acting couch (antrenor de actorie, n.r.) pe platou. Acesta a fost, practic, rolul meu principal în acest proiect, să fiu zi de zi la filmări, să fiu atent ca fiecare actor sau nonactor să joace la capacități maxime. A fost o responsabilitate pe care am îmbrățișat-o cu cea mai mare seriozitate și chiar cred că am făcut o treabă bună. Pot să spun cu mâna pe inimă că absolut toată lumea din distribuție joacă foarte bine. 

Cu cine ai făcut cea mai bună echipă la filmări?

Eu în film sunt la pachet cu Anca Dinicu, care face un rol absolut inedit și special. Am avut aproape toate scenele cu ea și a fost incredibil de greu să mă abțin să nu râd, să-mi dau toate replicile fără să stric dublele. Abia aștept s-o vadă publicul. Pe partea de acting couch, am lucrat foarte mult cu Matei, pentru a aduce rolul lui acolo unde ne doream.

Alex Bogdan: „Nu seamănă prea mult imaginea mea de la televizor cu cea obișnuită”

Alex Bogdan a mărturisit că nu ar mai participa la reality-show-uri / foto: PRO TV
Alex Bogdan a mărturisit că nu ar mai participa la reality-show-uri / foto: PRO TV

Și cum l-ai antrenat?

Am stat ore să vorbim despre personaj, despre lumea lui, ce își dorește, de ce e așa, ca să fie cât mai credibil și cât mai puternic, despre efectul pe care o să îl aibă asupra celui care se uită. Sunt convins că am făcut cele mai bune alegeri, care se vor vedea și în film. 

Ești unul dintre cei mai apreciați actori ai momentului din România. Cât de bine te definește comedia?

Comedia e apa în care mă simt cel mai bine, dar sunt foarte multe ape în care mă scald. Nu mă simt un actor definit neapărat de un gen, deși din exterior sigur că pare comedia ca fiind felia mea principală. Eu îmi doresc doar să îmi fac treaba cât mai bine și să ajung la cât mai multă lume. Pentru că asta e treaba unui actor, să fie purtător de povești și mesaje pentru marele public. 

Ești foarte spumos de obicei atunci când apari la tv! Cum ești tu în viața de zi cu zi, în realitate?

Sunt foarte atent cu „spuma”. În viața de zi cu zi sunt uneori trist, anxios, fără chef, alteori sunt în vervă, spontan, depinde foarte mult de starea în care mă găsesc. Dar nu seamănă prea mult imaginea mea de la televizor cu cea obișnuită. Mă activez când e de treabă, când am de făcut un rol sau o apariție televizată, pe care o tratez tot ca pe un rol, atunci când e cazul. În ultima vreme am mai obosit să fiu așa un măscărici și mă axez mai mult pe adevăratul Alex Bogdan, cu tot ce implică el, chiar și cu greșelile pe care le-a făcut. Doamne, vorbesc la persoana a treia despre mine... E grav! 

Care sunt cele mai importante principii de viață după care te ghidezi?

Iubirea și respectul sunt coordonatele majore ale existenței mele pe acest pământ. Și nu vreau să fac rău nimănui. Cred foarte mult în luptele fiecăruia și sunt atent la oameni atunci când interacționez cu ei, ca să nu-i rănesc cumva. 

Alex Bogdan: „Nu eram atât de bun la mințit pe cum credeam”

Joacă unul dintre rolurile principale din „Haita în acțiune” / foto: arhiva personală
Joacă unul dintre rolurile principale din „Haita în acțiune” / foto: arhiva personală

Ai avut parte de probleme în copilărie?

Am avut o perioadă în care am descoperit minciuna și mi-am dat toată colecția de soldăței. Cu cine mă jucăm, ziceau: „vai, ce mișto sunt soldățeii!”, și uite așa mai dădeam câte zece, câte zece, și am rămas fără jucării. Nu mai știu ce inventam că am făcut cu ei, dar se pare că nu eram atât de bun la mințit pe cum credeam. Mi-a fost lecție de nemințit și în ziua de azi, încerc să nu mă asociez deloc cu instituția minciunii. 

Ai crezut vreodată că ești neînțeles de cei din jurul tău?

Sigur că da, dar nu sunt singurul. Nu sunt special. Și sunt doar momente. Ideile mele până în acest punct nu au fost prea excentrice să fie greu de înțeles. Mă refer la parcursul artistic. Pe plan personal îmi mai spune iubita mea uneori: „Măi, dar ce-o fi în capul ăla al tău?”.

Care este rețeta fericirii perfecte pentru Alex Bogdan?

Iubire, punctualitate, să lași bine în jurul tău și curat. 

Cât de mult îți lipsește „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”? Ce te-a marcat definitiv în acest reality-show?

Nu pot să dorm de dor… (râde). Să zicem că poate îmi lipsește adrenalina din concurs, dar în rest sunt foarte fericit să fiu acasă și să-mi fac meseria. Acolo a fost momentul în care mi-am dat seama că mediul în care mă simt eu cel mai bine și în care pot să fiu cel mai productiv e unul care are legătură cu actoria. Nu cred că sunt „material” de reality-show. Apreciez foarte mult oamenii care pot să facă asta, dar eu nu sunt genul. 

Care a fost cel mai marcant moment din viața ta?

Ziua în care am pierdut-o pe iubita mea mamă. 

Ce nu ți-ar plăcea să faci niciodată?

Nu mi-ar plăcea să mor într-o zi…

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
banner albire dinți png
image
actualitate.net
image
actualitate.net