Nadine, experiment cu fiul său de 14 ani, Noah: „Într-o zi, își va conduce poate propria companie”

Nadine Voindrouh e un om complet diferit astăzi față de cel pe care-l știm din showbiz. La 40 de ani, s-a reîntors la școală și, la 44, și-a luat bacalaureatul. Și-a continuat ulterior studiile în Franța, unde l-a luat și pe fiul ei. De altfel, pe rețelele de socializare, Nadine a povestit cum a făcut cu adolescentul un experiment, lăsându-l să-și gestioneze singur activitățile școlare.

Nadine, experiment cu fiul său de 14 ani, Noah / foto: arhiva Click!
Nadine, experiment cu fiul său de 14 ani, Noah / foto: arhiva Click!

Nadine Voindrouh l-a lăsat pe fiul ei Noah, în vârstă de 14 ani, să-și gestioneze singur îndatoririle școlare, după ce adolescentul a cerut familiei să nu se mai implice în treburile lui legate de școală. Vedeta a povestit pe pagina sa de Facebook cum a decurs întregul experiment. 

Noah, fiul meu de 14 ani, a decis anul trecut că nu mai vrea să fie bătut la cap de noi cu lecțiile și școala în general, pentru că el știe ce are de făcut. Am agreat în familie ca, vreme de două luni, să nu-i mai amintim de teme sau de școală. Însă i-am anunțat și «diriginta» (consiliera lui educațională) că, pentru o perioadă, Noah vrea să învețe să se gestioneze singur din punct de vedere educațional.

„Într-o zi, își va conduce poate propria companie”

După două luni, notele i-au scăzut dramatic. Copilul singur a venit la noi și ne-a spus că vrea să revenim la sistemul de dinainte. Atât noi, cât și consiliera, l-am felicitat pentru modul în care și-a gestionat independența și l-am asigurat că data viitoare va fi mult mai bine, în ciuda notelor mici (pentru că nu despre note este vorba de fapt).

În urma experimentului de două luni, a învățat unde este vulnerabil în privința disciplinei și timpului. Și-a ajustat singur calendarul zilnic și săptămânal, astfel încât să reușească să își îndeplinească obiectivele, fără ca noi să-i fim pe cap. Pentru noi, cheia nu este să aibă note mari, ci să-i placă să intre în acea lume a studiului, a descoperirii de lucruri noi. Vreau să-i placă să stea la biroul lui, acolo unde azi face lecții, însă, într-o zi, își va conduce poate propria companie. Este aceeași stare a minții, aceea de a te așeza la birou și de a construi ceva cu un rezultat anume în minte. El știe că azi are de rezolvat probleme la matematică, știință sau literatură, însă, în viitor, va avea poate de rezolvat probleme de coding sau de flux financiar în propriul business.

Așadar, degeaba ia note mari și mulțumește astfel sistemul educațional, dacă crește cu lehamite față de învățarea de lucruri noi”, a scris Nadine pe pagina personală de Facebook, relatează unica.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elisabeta la tort, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Cristina Vlad png
Banner artisti platiti png
sean diddy copii profimedia jpg
rihanna saptamana modei gettyimages jpg
Banner Nicoleta Nucă
Banner Ion Dolănescu
banner corina danila png
Theo Rose jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net