Mihai Trăistariu, cu banii la vedere. Interviu despre sumele din muzică, afaceri și credite

Cunoscutul solist cu voce senzațională a renunțat anul acesta să mai participe la Eurovision și s-a axat pe afacerile pe care le are la malul marii. Mihai Trăistariu (42 de ani) și-a deschis mai nou și un studio de înregistrări la Constanța, unde are și academia de muzică și face o mulțime de lucruri despre care ne-a povestit într-un interviu exclusiv.

mihai traistariu jpeg
  • Click!: Ai ratat înscrierea la Eurovision, Ce planuri ai pentru 2022?

Mihai Trăistariu: Pentru că Eurovisionul a fost prea în pripă și ne-au anunțat undeva pe la 1 decembrie să trimitem piese, n-am avut timp să pregătesc și n-am găsit nimic bun. Am dat repede sfoară în țară, nu mi-a trimis nimeni nimic wow, am făcut și eu una așa și așa, nu era tare și nu m-am mai înscris. Și atunci mi-am propus pentru anul viitor să mă preocup de Eurovision începând de acum, din ianuarie, și le-am dat temă compozitorilor cu care am lucrat, și străini și români, aștept piesa, vreau să-mi găsesc piesa aia bombă cu un an înainte, deci pentru anul viitor, nu acum. Vreau să lansez câte o piesă în fiecare lună, acum am și studioul propriu în Constanța, din octombrie, am și o echipă de băieți cu care lucrez. Acolo am și Academia de Artă. Constănțenii știu deja și vin să înregistreze. Voi colabora și cu vedete, dacă avem piese bune le vom vinde și celor cunoscuți. Acesta e planul, în principal, și să mă ocup și de business-urile mele, m-am făcut businessman de o vreme, am apartamentele de la mare, am o școală de muzică cu 107 elevi și atunci astea două produc bani. Au început și câteva concerte.

  • Ce zici de concurenții Eurovision? Cine crezi că o să plece să ne reprezinte?

Am început să urmăresc ce se întâmplă, am ascultat piesele, sunt 10-15 foarte bune anul asta, să dau pronosticuri nu pot, pentru că ce place juriului nu place publicului și tot așa, se întâmplă ciudățenii. Am văzut și câteva vedete înscrise, ceea ce e un lucru bun. Au mai prins oamenii curaj, nu știu ce să zic. Rămân la ideea că o voce bună poate să ridice o piesă la maximum și să facă față unui concurs. Ar trebui să vedem live-urile din semifinală și apoi să-mi dau cu părerea, să vedem cine cânta live, cine sună bine, că așa pe pozitiv, pe bandă, toate sună wow și nu e bine. Așa a pățit Roxen, ea pe bandă sună modern, internațional, și când a urcat pe scena Eurovision s-a pierdut, nu avea experiență, a gâfâit, a alergat, au pus-o la dans, la coregrafie, a falsat și de aia a gafat și nu a intrat în finală. Ne trebuie cineva de live, experimentat și cu o voce foarte bună de live, cu precizia unui robot. În semifinale îmi pot da seama cine poate merge mai departe.

  • Te-ai specializat în concursuri muzicale?

Eu de 11 ani fac niște concursuri, festivaluri de copii, împreună cu managera mea. Am tot descoperit talentele de toate vârstele, am făcut duete cu ei, i-am mai dus pe la televizor, am cântat cu ei, am încercat să promovez puțin tineri necunoscuți. Acum fac un concurs pe care l-am inaugurat deja, se numește "Mihai Trăistariu caută o vedetă". Vreau să lansez pe cineva, numai ieri s-au înscris 16, vreau să se înscrie 100 din toată România și apoi facem niște semifinale și o finală. Apoi, celui mai talentat, celui mai bun, conform notelor juriului, o să-i fac piesă, un videoclip, poate duet și poate mergem pe la televiziuni și încerc să lansez pe cineva, că e față, băiat, nu contează. Poate fi și o trupă, nu știu, vom vedea. Încerc marea cu degetul, poate reușesc să lansez un nume nou în show-bizzul românesc.

  • Ziceai la un moment dat că vei investi într-o televiziune. O mai faci?

Da, dar durează, ține de CNA, am fost acolo și am depus dosarul, durează să fac niște ședințe. Tot cu managera mea deschid televiziunea, am deschis doar o pagină de Facebook și un grup. Începem cu acest concurs online, pentru că televiziunile online iau amploare. Până mergem noi să o băgăm pe cablu va fi locală, apoi regională și apoi o vrem națională.  

  • Ai cântat de Revelion? A fost că pe vremuri? Ți-ai dublat tariful? Ai putea să ne spui unde ai cântat?

Am avut noroc și am cântat de Revelion, deși anul asta au fost vreo patru concerte mari, iar anul trecut, zero. În 2019 am avut 152 de concerte, deci diferența e uriașă, de la zile ale orașului, de comună, la aniversări, nunți etc. În 2021 au fost patru și eram destul de speriați, noi vorbim între noi, artiștii. Au zis că se da voie la vaccinați, dar nu rentează, că nu ies banii de bilete. Nu se umplu sălile, se anulează concertele. Am avut de Crăciun, nu știu cum s-a întâmplat, probabil scăzuse incidența, am cântat la Deva, Sinaia și Slobozia, trei concerte în aer liber. Iar de Revelion la Predeal, Sinaia, Brașov, am avut 6 concerte de Revelion, în resorturi.

Ceea ce au fost un miracol, nu știu cum au apărut dintr-o dată, în luna decembrie, toate s-au așezat, toate s-au aranjat. Poate să fie mai mult. Eu mai am vara niște terase, resorturi la malul marii unde cânt, dar sunt bani puțini - te roagă să cânți 3 piese și-ți dă bani pentru 3 piese, nu cânți nici juma de oră. Adică așa se practică la mare, ca vedetă. Cântă brandurile cu un invitat vedetă, cânți 2-3 piese, îți dă un ciubuc și fugi. Și așa faci 2-3 spectacole pe seară. Sunt și aia niște bănuți, dar nu sunt cum erau concertele mari, de altădată. De dublat tarifele, în niciun caz. Am rămas la același preț, 1500 de euro pentru un concert, 45 de minute, el se negociază până mă înțeleg cu omul.

Blocul în care Mihai Trăistariu deține garsonierele. Foto: Click!
Blocul în care Mihai Trăistariu deține garsonierele. Foto: Click!
  • Te pregătești de primăvară cu garsonierele pentru turiști? Câte mai ai?

Deja am 9 rezervări pentru vară și m-am mirat. Și-au luat singuri de pe Booking, au început din decembrie, Am format deja brandul și oamenii mă caută. Sunt turiștii din 2020, care s-au întors și în 2021, și acum. Au fost peste 100 de familii vara trecută. O afacere se construiește între 3 și 5 ani, eu întru în al 3-lea an, a 3-a vara și s-a format deja clientelă. Merge mai ușor, de la sine, dar eu nu mă las, am învățat din showbiz că promovarea e cheia succesului, deci le promovez încontinuu că să vină alții și alții. Asta o să fie afacerea mea de vară cea mai bună. Fac în jur de 20.000 de mii - 25.000 de euro într-o vară. Ele merg bine. Tot 6 apartamente - garsoniere am, unul e de 2 camere și m-am mutat eu în el. Am vândut apartamentul din Constanța, în care am locuit 20 de ani, pentru că aveam rate de 5 miliarde, 3 miliarde vechi le-am dat deja, era mult prea mult. Și am mai rămas cu o rată de 7000 de lei pe lună, pe care mi-o permit. Aveam 20.000, dar am vândut apartamentul și le-am acoperit.

  • Te gândești serios la însurătoare?

Nu mă mai grăbesc, am avut tentative, m-am și logodit, am zis să vină de la sine, pretendente am, nu-i o problema asta. Mă duc colo-colo, neavând o relație stabilă, sunt singur de anul trecut. Nu sunt legat de nimeni. Nu am disperarea aia că nu mi-am găsit perechea. Poate caut eu pe cineva ca mine și asta-i rețeta, secretul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
image
actualitate.net
image
actualitate.net