O recunoști? E o celebră actriță din Generația de Aur, faimoasă pentru talentul și frumusețea ei

Deși s-a retras de ani buni din lumina reflectoarelor, preferând să trăiască alături de soț, a avut o carieră extrem de fructuoasă în teatru și film. Este una dintre cele mai celebre actrițe din România și a fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România. O recunoști?

O recunoști? / foto: captură video
O recunoști? / foto: captură video

Marea doamnă a teatrului și filmului românesc are o carieră uluitoare și o poveste de viață pe măsură. Tora Vasilescu (73 de ani) este una dintre cele mai celebre și iubite actrițe din România. Drumul spre succes nu a fost deloc simplu, deşi de mică îşi afirmase vocaţia, plăcându-i să recite şi să cânte în fața publicului. Aceasta i-a cucerit cu fiecare apariție prin eleganță, carismă și energia debordantă.

S-a retras, însă, de pe scenă în urmă cu mai bine de două decenii, din cauza nemulțumirilor legate de salariile actorilor din România, și a preferat să ducă o viață liniștită în casa ei din Buftea. De asemenea, deși a avut parte de multe suferințe pe plan amoros, Tora Vasilescu nu a încetat să creadă în iubire.

Tora Vasilescu, una dintre cele mai îndrăgite actriţe din România

Tora Vasilescu a fost căsătorită cu regizorul Mircea Daneliuc. După despărțirea de fostul soț, s-a iubit și cu un cercetător, care i-ar fi administrat actriței un tratament medicamentos ce i-ar fi pus în pericol viața. Ulterior, l-a cunoscut pe Alain Vrdoljak, un cetăţean francez de origine croată, în anul 1991, iar în anul 1994 cei doi au decis să se căsătorească. De atunci, actrița trăiește o adevărată poveste de dragoste. 

Tora Vasilescu s-a născut în anul 1951, la Tulcea, pe numele său adevărat Teodora Vasilescu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1976, la clasa profesoarei Eugenia Popovici. În acelaşi an, a primit premiul ACIN pentru rolul Maria din filmul „Cursa”, al regizorului Mircea Daneliuc.

A fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaştilor din România. A câştigat premiul Placheta de aur pentru rolul din „Imposibila iubire” la Festivalul de film neorealist „Laceno D’Oro” de la Avellino şi premiul pentru Cel mai bun rol secundar feminin în „Şobolanii roşii”. În 2004, a jucat în telenovela românească „Numai iubirea”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
lidia buble instagram jpg
alex bogdan nunta jpg
cub amalia enache png
banner survivor
Banner Viva
Vedeta Heidi Klum jpg
angelina jolie vivienne jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net